Ražošana

FishBode plāno ieguldīt vairāk nekā divus miljonus eiro ražotnē garneļu audzēšanai

LETA, 02.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Garneļu audzētājs FishBode (zīmols Mere Shrimp Farms) plāno ieguldīt vairāk nekā divus miljonus eiro Klusā okeāna garneļu audzēšanas ražotnes būvniecībā, kā arī tehnikas, iekārtu un aprīkojuma komplekta iegādē, piegādē un uzstādīšanā, pastāstīja kompānijas valdes loceklis Māris Hmeļņickis.

Viņš sacīja, ka investīciju projektu iecerēts īstenot divās kārtās. Pirmās kārtas laikā kompānija plāno izveidot garneļu māju ar vienu moduli, bet otrajā kārtā plānots pievienot vēl divus moduļus. Projekta pirmo kārtu iecerēts īstenot līdz 2017.gada 30.septembrim, bet otro kārtu - līdz 2018.gada vidum. Abu projektu laikā kopumā kompānija plāno garneļu audzēšanas apmērus palielināt līdz 100 tonnām gadā.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā minēts, ka FishBode plāno ieguldīt 1,03 miljonus eiro tehnikas, iekārtu un aprīkojuma komplekta iegādē, piegādē un uzstādīšanā garneļu audzēšanai, piesaistot Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzfinansējumu. Šī ir investīciju projekta otrā kārta. Interesenti konkursā var pieteikties līdz 2016.gada 14.decembrim.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem garneļu audzētājs Crystal Serviss izveidoja eksperimentālo ražotni Rīgā, lai ražotu garneles ar zīmolu Mere Shrimp Farms. Pērn Crystal Serviss īpašnieki kopīgi ar biogāzes ražotāju Ziedi-2 dibināja citu uzņēmumu FishBode, kurš pārņēma garneļu audzēšanas biznesu. Uzņēmuma ražotne no Rīgas tika pārcelta uz Dobeles apkaimi. Tāpat kompānija trīskāršoja ražošanas jaudas un papildus izbūvēja jaunu ražošanas līniju.

FishBode ir reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder kompānijai Mere Shrimp Farms (50%) un kompānijai TAER FZE (50%).

Komentāri

Pievienot komentāru