Finanses

FKTK piemērojusi gandrīz 10 tūkstošu eiro sodu AS LatCard un noslēdz administratīvo līgumu

Db.lv, 05.10.2018

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), AS LatCard un Nataļja Junele ir noslēgušas trīspusējo administratīvo līgumu, cita starpā vienojoties par veicamajiem uzlabojumiem elektroniskās naudas iestādes iekšējās kontroles sistēmā, novēršot FKTK pārbaudē konstatētos trūkumus, informē FKTK.

Vienlaikus visas trīs iesaistītās puses ir panākušas vienošanos par to, ka LatCard AS tiek piemērota soda nauda 9825,26 eiro apmērā, savukārt par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) jomu atbildīgajai valdes loceklei Nataļjai Junelei tiek izteikts brīdinājums.

LatCard AS pārbaudē FKTK konstatēja Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma (NILLTFN likums) un tam pakārtoto normatīvo aktu pārkāpumus, tostarp LatCard AS nebija pievērsusi pietiekamu uzmanību klientu veiktajiem sarežģītiem, savstarpēji saistītiem darījumiem, kuriem šķietami nav ekonomiska vai nepārprotami tiesiska mērķa. Tāpat LatCard AS nebija savlaicīgi ieguvusi dokumentus un informāciju par klientu saimniecisko/personisko darbību, tostarp to veiktajiem darījumiem tādā apmērā, lai pārliecinātos, ka tie nav uzskatāmi par aizdomīgiem, nav iesniegusi ziņojumus Kontroles dienestam par neparastiem un aizdomīgajiem darījumiem, tādējādi nenodrošinot pietiekami efektīvu iekšējās kontroles sistēmas darbību atbilstoši NILLTFN likuma prasībām.

Administratīvajā līgumā FKTK un LatCard AS ir vienojušās par turpmākajiem pasākumiem, ko LatCard AS apņemas noteiktajos termiņos pilnībā izpildīt, lai novērstu pārbaudē konstatētos pārkāpumus, pilnveidotu NILLTFN iekšējās kontroles sistēmu un stiprinātu tās darbības efektivitāti. FKTK uzraudzīs, vai LatCard AS pilda līgumā ietvertās apņemšanās tajā noteiktajos termiņos un apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 4,902 miljonu eiro sākumcenu pirmajā izsolē tiks izsolīta kādreizējā izklaides centra "Go Planet" ēka, Gunāra Astras ielā 2B, Rīgā, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Jura Vildaua paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Nekustamais īpašums sastāv no zemes gabala 1,5656 hektāru platībā un ģimenes atpūtas centra ēkas 15 025,2 kvadrātmetru platībā.

Nekustamā īpašuma īpašnieks ir SIA "Ladeko". Piedzinējs ir SIA "Devor". Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 4 902 000 eiro. Izsoles solis ir 50 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsoles sākuma datums ir 28.oktobris plkst.13, izsole noslēgsies 29.novembrī plkst.13.

Jau ziņots, ka "Ladeko" 2014.gada jūlijā saistībā ar modernizācijas un rekonstrukcijas darbiem slēdza "Go Planet". 2015.gada beigās uzņēmums pabeidza "Go Planet" dizaina un tehniskā projekta izstrādi un sāka sarunas ar būvniecības kompānijām par izklaides centra pārbūves sākšanu. "Go Planet" centra plānotā atklāšana bija paredzēta 2016.gada beigās, taču centrs tā arī netika atvērts.

Komentāri

Pievienot komentāru