Mazais bizness

FOTO: Atvērts vēl viens kafijas namiņš Kurts coffee

Monta Glumane, 12.11.2018

Jaunākais izdevums

Atvērts vēl viens kafijas namiņš «Kurts coffee» - tagad kafija tiek piedāvāta ne tikai Krišjāņa Barona ielā, bet arī skaistumkopšanas salonā «Auch» Cēsu ielā, kur strādā Kurta mamma Ketija Karlsone.

Kafijas namiņš «Kurts coffee» ir ģimenes bizness, kuru izveidoja Ketija un Ēriks Karlsoni. Kafijas namiņa mērķis ir ziedot tā peļņu sešus gadus vecajam Kurtam - puisēnam ar īpašām vajadzībām, jo viņš nestaigā, nerunā, bet mācās noturēt rokās priekšmetus.

«Būtu muļķīgi neizmantot vietu un neatvērt Kurta kafijas namiņu tuvāk sev. Kā jebkurā salonā, arī šeit klientiem nepieciešams piedāvāt kafiju un kāpēc, lai tā nebūtu «Kurts coffee»,» stāsta K. Karlsone, kura salonā strādā par skaistumkopšanas speciālisti.

Viņa atklāj, ka kafijas namiņam Krišjāņa Barona ielā radušās problēmas ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD). «Viņiem nepatīk, ka mums ir izņemta atļauja, kas paredzēta izbraukuma tirdzniecībai. Kafijas namiņš ir pārnēsājams, bet teorētiski mēs tur strādājam visu laiku. PVD vēlas, lai tā būtu kā stacionāri piedeklarēta vieta,» stāsta K.Karlsone.

Kurta mamma stāsta, ka jaunatvērtais kafijas namiņš skaistumkopšanas salonā «Auch» atrodas ģimenei ērtā vietā, jo netālu atrodas arī abu Kurta māsu skola, kā arī blakus strādā Kurta tētis. «Man patīk, ka mēs viens no otra nevaram nekur aizbēgt. Šobrīd visi esam viena kvartāla attālumā. Ja reiz tā ir mammas vieta, tad kāpēc lai tā nebūtu arī Kurta vieta. Cilvēkiem patīk, ka viņi var iepazīties un satikt Kurtu. Tas ir svarīgi, ka Kurts pats ir šeit,» stāsta K.Karlsone.

Viņa norāda, ka kādā brīdī kafijas namiņš Cēsu ielā varētu kļūt par «Kurts coffee» pastāvīgo vietu. K.Karlsone atklāj: «Esmu saņēmusi arī negatīvas replikas par to, ka akcentējam Kurta veselības problēmas. Man šķiet, ka ir svarīgi saprast, ka tādi bērni ir, un es nejūtos tā, ka man būtu kaut kas slēpjams. Es varu tikai lepoties ar to, kāds man viņš ir, priecāties un pieņemt. Ir ļoti daudz cilvēku, kuri ar Kurtu vēlas iepazīties, samīļot, domā par viņu, aizlūdz.»

K.Karlsone stāsta, ka Kurta kafijas namiņā Krišjāņa Baronā ielā rudens periodā kļūst par aukstu. Viņasprāt, namiņš vairāk piemērots vasaras sezonai, taču tajā pašā laikā viņa nevēlas zaudēt darbiniekus, kas tur šobrīd strādā. «Ne visur darbinieki ir tādi, kādi ir mums. Citiem ir uztvere – jo vairāk nosēdēšu, jo vairāk nopelnīšu. Mums ar vīru katram ir savs darbs, tāpēc izsekot līdzi Kurta kafijas namiņa darbībai nemaz nav tik viegli,» skaidro K.Karlsone.

Iestājoties aukstajam laikam, samazinās arī kafijas patēriņš. «Taču tā nav vieta, kurā es pelnu naudu. Pat 100 eiro mēnesī pēc algu un nodokļu nomaksas ir labi. Esmu devusi iespēju arī citiem strādāt. Man ir svarīgi, ka darbiniekiem patīk tas, ko viņi dara. Ziemā, protams, ir grūtāk, bet, kamēr viss ir plusos, tikmēr es esmu priecīga,» atzīst Kurta mamma.

«Domāju, ka Kurta kafejnīca nekad nebūs lielveikalos, jo tai ir jābūt mazai un mīļai vietiņai. Es negribu to izveidot, kā kaut ko mākslīgu. No otras puses, cilvēki man ir teikuši, ka Kurts ir kā vēstnesis. Varbūt nākotnē galvā varētu iezagties doma piesaistīt pārējos bērnus. Iespējams, ka varētu rīkot pasākumus un organizēt nometnes. Es nezinu, kā tas viss iegrozīsies. Protams, ka kafijas namiņš mums ir atbalsts gan psiholoģiski, gan finansiāli. Es nevēlos, lai cilvēki domātu, ka mēs esam trūkumcietēji,» skaidro K.Karlsone.

Viņasprāt, galvenais ir neatkāpties no saviem mērķiem un nepazaudēt sevi pašu. «Man reizēm ir žēl to mammu, kuras, rūpējoties par slimajiem bērniem, pašas pazūd. Pazūd viņu vēlmes, mērķi un sapņi. Es varu būt pateicīga, ka man ir tāds ģimenes atbalsts, kas ļauj man attīstīties,» domā Kurta mamma.

LASI ARĪ:

FOTO: Kurta kafijas namiņš, kura peļņa tiks ziedota viņa rehabilitācijai

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

FOTO: Kurta kafijas namiņš, kura peļņa tiks ziedota viņa rehabilitācijai

Laura Mazbērziņa, 12.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kafijas namiņš «Kurts coffee» ir ģimenes bizness, kuru izveidoja Ketija un Ēriks Karlsoni. Kafijas namiņa mērķis ir ziedot tā peļņu savam sešus gadus vecajam Kurtam. Kurts ir bērns ar īpašām vajadzībām, jo viņš nestaigā, nerunā, bet mācās noturēt rokās priekšmetus. Ar «Kurts coffee» Kurtam varēs nodrošināt ikdienu, rehabilitāciju, atpūtu un veidot arī savu nākotnes uzkrājumu.

Krišjāņa Barona ielā 78A pagājušajā nedēļā tika atvērts kafijas namiņš «Kurts coffee». Ketija pēc profesijas ir skaistumkopšanas speciāliste, savukārt Ēriks ir interjera dizaineris. «Šis mums ir kaut kas jauns un svešs. Gribēju atrast hobiju, jo ikdiena ir smaga un piepildīta. Gribēju darīt kaut ko savam priekam. Sākumā biju izdomājusi, ka iešu mācīties metināšanu, bet visi par mani smējās. Beigās ar vīru nonācām pie tā, ka mēs varētu izveidot kaut ko savam dēlam Kurtam,» stāsta K. Karlsone.

Ideja radās Ērikam un, kā Ketija saka, viņa ir pielikusi klāt tikai klāt «putukrējumu» jeb kafijas namiņu padarījusi mājīgāku. «Kurts coffee» tapa no pašu līdzekļiem, taču kafijas namiņa atvēršana nav bijusi vienkārša. «Process virzījās diezgan ilgi, jo namiņu izīrējām jau pagājušā gada augustā/septembrī, bet sanāca tā, ka ātrāk nevarējām to atvērt. Strādāšanas laikā arī dabūju traumu, taču sapratu, ka padoties nevar. Šis kafijas namiņš Kurtam ir vajadzīgs, jo Kurts sevi nevar nodrošināt un ja viņam dzīvē kaut kas notiks, viņam nebūs nekādu līdzekļu. Valsts atbalsts šādiem bērniem ir ļoti niecīgs. Ja bērnu atstāj valstij, tad katram bērnam mēnesī piešķir 1000 eiro, bet, ja bērns paliek pie vecākiem, valsts piešķir 200 eiro mēnesī,» savās bažās dalās K. Karlsone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nupat atvērts vēl viens kafijas namiņš «Kurts coffee» - tagad kafija tiek piedāvāta arī blakus Bastejkalnam.

«Kurts coffee» ir ģimenes bizness, kuru izveidoja Ketija un Ēriks Karlsoni. Kafijas namiņa mērķis ir ziedot tā peļņu septiņus gadus vecajam Kurtam - puisēnam ar īpašām vajadzībām.

«Šobrīd Rīgā darbojas jau trīs «Kurts coffee» kafijas namiņi - Baronā ielā, pie Vērmanes dārza un jaunākais - pie Bastejkalna. Es teiktu, ka namiņš pie Bastejkalna ir trešais ar pusi, jo darbojamies arī skaistumkopšanas salonā «Auch», kurā pieejama Kurta kafija,» biznesa portālam Db.lv pastāstīja Kurta tētis Ē. Karlsons.

Viņš informēja, ka gan kafijas namiņš pie Vērmanes dārza, gan kafijas namiņš pie Bastejkalna atvērti, pateicoties kādai uzņēmējai, kura abās šajās vietās beigusi savu biznesu un nodevusi tās Kurta vecāku rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šīs nedēļas "Kurts Coffee" kafijas namiņos pieejama Latvijā grauzdēta "Kurta kafija", liecina kafijas namiņa publicētā informācija sociālajā tīklā "Facebook".

"Jaunā "Kurts kafija" ir loģisks turpinājums iesāktajam, jo, laikam ejot, esam sapratuši, ko nozīmē laba kafija. Tāpēc spērām soli, lai mūsu sajūtas par to, kādai vajadzētu būt lieliskai kafijas garšai, varētu priecēt arī citus cilvēkus, ne tikai tos, kuri var atnākt pie Kurta uz kafijas namiņu, bet arī tos, kas dzīvo tālāk un vēlas pagatavot kafiju mājās. Mums arī ir daudz draugu un atbalstītāju, kuri dzīvo ārpus Latvijas un vēlas būt daļa no Kurta stāsta. Tādā veidā arī viņi varēs piedalīties," komentēja Kurta tētis Ēriks Karlsons.

"Kurta kafiju" Latvijā grauzdē "Kings Coffee Service", bet pupiņas atceļo no Kolumbijas un Brazīlijas.

"Kafijas garšu mums palīdzēja "noslīpēt" vieni no labākajiem šīs jomas speciālistiem. Kas vēl ir interesanti - tā kā vēlamies, lai kafija būtu pēc iespējas svaigāka un aromātiskāka, iepakojumā ir kafijas pupiņas. Taču saprotot to, ka ne visiem ir iespēja mājās tās samalt, mēs savos kafijas namiņos un, iespējams, vēl citās vietās bez maksas piedāvāsim to izdarīt atbilstošā malumā, kāds nepieciešams katram pagatavošanas veidam, lai garša vienmēr ir izcila. Tāpēc arī par iepakojumu ir padomāts, tas mums ir īpašs, jo to pēc atvēršanas var hermētiski aizvērt," skaidroja K.Karlsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atvērts vēl viens kafijas namiņš «Kurts coffee» - tagad kafija tiek piedāvāta arī blakus Vērmanes dārzam.

«Kurts coffee» ir ģimenes bizness, kuru izveidoja Ketija un Ēriks Karlsoni. Kafijas namiņa mērķis ir ziedot tā peļņu septiņus gadus vecajam Kurtam - puisēnam ar īpašām vajadzībām.

Kā biznesa portālam Db.lv pastāstīja Kurta mamma Ketija Karlsone, vēl viena kafijas namiņa izveide nebija pašu ideja. To ierosinājusi uzņēmēja, kura iepriekš attīstīja biznesu šajā vietā. Viņa biznesu pārtrauca un vēlējās šo vietu nodot tieši «Kurts coffee» izveidotājiem.

K.Karlsone norāda, ka līdz ar to jaunā kafijas namiņa atvēršana bija vieglāka, jo bija sakārtotas telpu īres tiesības, kas šobrīd noslēgtas uz vēl aptuveni 8 gadiem. Viņasprāt, Vērmanes dārza tuvums ir pozitīvs aspekts, jo tieši vasaras sezonā tur notiek dažādi pasākumi un ir liela cilvēku plūsma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar oktobra vidu darbību pārtrauks pirmais Kurts Coffee kafijas namiņš Krišjāņa Barona ielā 78a, sociālajā tīklā Facebook informē uzņēmums.

Kā vēstīts, Kurts coffee ir ģimenes bizness, kuru izveidoja Ketija un Ēriks Karlsoni. Kafijas namiņu mērķis ir ziedot peļņu Kurtam - bērnam ar īpašām vajadzībām.

«Diemžēl kafijas biznesiņam neiet labi un jau vairākus mēnešus atkal nākas piemaksāt no ģimenes budžeta. Un tas, kam bija jābūt par palīgu, atspērienu un atbalstu, ir tikai nasta,» savās pārdomās Facebook dalās Kurta mamma K. Karlsone.

«Šis man pašai bija ļoti mīļš namiņš. Te pagājušogad teju katru rītu gājām ar Kurtu brokastīs. Tur vienmēr stāvēja Kurta brokastu pārslas un vienmēr bija alternatīvais piens un man rīta kafija. Tomēr ikdiena nav viegla. Mums ar vīru katram ir savs darbs, trīs bērni un kafijas namiņi prasa daudz enerģijas. Nē, tā nav padošanās. Mēs cītīgi spītēsim tālāk,» raksta K.Karlsone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējdarbība Latvijā ir tādā kā pabērna lomā. Šeit mēdz ļoti skaisti teikt, ka rūpniecība un uzņēmējdarbība ir ekonomikas stūrakmens, bet ir pilnīgi pretēja attieksme, kad valstij ir jādod kaut kāds, pat ne naudisks, atbalsts.

Tā intervijā Dienas Biznesam saka Anastasija Udalova, Dzintara kosmētikas ražotāja H.A.Brieger valdes locekle un Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas padomes priekšsēdētāja.

Uzņēmēju žurnāla #DienasBizness 20. aprīļa numurā:

  • Statistika - pētījumi un attīstība – esam pēdējie!
  • Tēma - Latvija ieguldījumos pētniecībā un attīstībā (P&A) – ES “astē”.
  • Intervija - Anastasija Udalova, Dzintars kosmētikas ražotāja H.A. Brieger valdes locekle un Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas padomes priekšsēdētāja.
  • Spēles noteikumi - lobiji nav labi, mums būs interešu pārstāvji! Intervija ar auditorkompānijas PwC Latvija vadošo partneri Zlata Elksnina-Zascirisnka.
  • Aktuāli - restorānu nozare ceļ trauksmi un aicina valdību atvērt terases.
  • Portrets - Ieva Tetere. SEB Latvia bankas valdes priekšsēdētāja un prezidente, Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētāja.
  • Tendences - kad “programmēt” varēs pašu naudu.
  • Dienas Bizness Konferences - Intervija ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu.Energopārvaldība – pirmais solis uz energoefektīvu darbību.
  • Brīvdienu ceļvedis - Ketija Karlsone, KURTS c o f f e e un AUCH beauty home īpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru