Tirdzniecība un pakalpojumi

FOTO: Bijušajā Gerkens un partneri vietā, ieguldot 70 tūkstošus eiro, atver apavu veikalu Baltā Kumode

Žanete Hāka, 16.12.2016

Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā, Elizabetes ielā 57, kur iepriekš atradās uzņēmuma Gerkens un partneri veikals, atvērts pirmais apavu klubs Baltā Kumode, informē veikala īpašnieki.

Telpās ar kopējo platību 350 m2 iekārtots veikals, kurā tirgo itāļu apavu zīmolus, kā arī ir ierīkota vieta meistarklasēm un semināriem stilistiem, blogeriem un citiem modes industrijas pārstāvjiem.

Kluba Baltā Kumode īpašniece Jeļena Maksimovska portālam rus.db.lv skaidroja, ka veikala izveidē ieguldīti aptuveni 70 tūkstoši eiro.

Jaunā apavu kluba saimniece norādīja, ka Latvijā nesaskata būtiskas ekonomiskas problēmas, kas traucētu strādāt likumdošanas ietvaros un tajā pašā laikā vadīt pilnvērtīgu biznesu. «Pretenzijas pret nodokļiem ir visās valstīs. Mēs neesam tīkla uzņēmums, mūsu bizness – tā ir mūsu dzīve, un mēs visu darām paši,» viņa norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Biznesu balsta lojalitātē

Linda Zalāne, speciāli DB, 13.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzās lielajām apavu veikalu ķēdēm Rīgā, kas lielākoties mājvietu radušas tirdzniecības centros, vieta zem saules ir arī maziem nišas spēlētājiem.

Tiem jākonkurē ne vien ar lielajiem milžiem, kuriem ir izveidotas ķēde, bet arī pieaugošo interneta veikalu popularitāti. DB aptaujātie uzņēmēji atzīst, ka bizness nav vienkāršs un to ir iespējams uzturēt vien tad, ja īpašniekam ir lielas darba spējas, ambīcijas un dzinulis, turklāt nereti apavu bodītes darbību nākas pastutēt, finansiāli pabalstīt no ieņēmumiem, kas tiek gūti citā biznesā. «Kamēr mazo apavu un modes preču veikala īpašniekam ir dzīvs cīņas spars, tikmēr šādi uzņēmumi var būt dzīvotspējīgi. Tomēr ekonomiski pamatots šis bizness nav. Daži mazie veikali, kas fokusējas uz nišas apaviem, pārstāvot konkrētus zīmolus noteiktā cenu kategorijā, eksistē jau vairākus gadus, tomēr daudz jauniesācēju nav,» tirgus situāciju raksturo apavu veikala Bonbons Shoes (SIA Madam Bonbon) direktore, valdes priekšsēdētāja Jana Lindberga. Viņasprāt, Rīgā dārgāku apavu veikalu piedāvājums ir pietiekams un šis tirgus segments ir piepildīts. Šajā nišā darbojas, piemēram, Bergs, Baltā kumode, Malvīne, Baba, Lilimill.

Komentāri

Pievienot komentāru