Darba vide

FOTO: DB viesojas grafiskā dizaina aģentūras Brandbox birojā

Linda Zalāne, speciāli DB, 27.02.2019

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grafiskā dizaina aģentūras Brandbox birojā industriālā dizaina elementi savijas ar VEF kvartāla ēkas vēsturiskajiem vaibstiem.

Brandbox VEF kvartāla biroja ēku kompleksā savu mājvietu izveidoja gandrīz pirms gada. Uzņēmums 15 pastāvēšanas gados nomājis telpas dažādās Rīgas vietās – sākot ar pavisam nelielu platību Pulkveža Brieža ielā tā pirmsākumos, pēc tam Raiņa bulvārī, bet Latvijas ekonomikas augšupejas gados Brandbox padzīvojis arī Vecrīgā, 200 m2 plašā birojā, kuru pēc tam nomainīja pret mājvietu Citadeles un Tērbatas ielā. «Pēdējā birojā, kurā bija 120 m2, mums kļuva par šauru, jo komandas sastāvs līdz ar izaugsmi palielinājās. Jaunā biroja telpas meklējām aptuveni gadu. Zinājām, ka nevēlamies tās centrā, kur nomas maksa ir adekvāta, bet neekonomiska. Esam dizaina studija un varam atļauties radošākas telpas, mums nav jāsēž reprezentablā vietā pilsētas centrā. Skatījāmies uz dažādiem variantiem, tostarp uz VEF kvartālu, kas vēl aizvien ir tikai savā atdzimšanas sākuma stadijā. Mūsu jaunā biroja platība ir 333 m2,» stāsta Brandbox dibinātājs, īpašnieks, radošais direktors Ēriks Šulcs.

Nekā lieka

Biroja dizaina autors ir Ē. Šulcs. Viņš teic, ka galvenā vēlme bija saglabāt telpas plašumu un pārskatāmību, līdz ar to, ienākot pa ieejas durvīm, redzama kopaina, nevis milzīgs sienas skapis. Birojā ir minimāla krāsu gamma – pelēks, melns un balts. Pelēkais tonis vērojams betona grīdā un t.s. pelēkās jeb melnās apdares sienās. Melnie akcenti ir gan mēbelēs, gan metāla dizaina risinājumos un vietām sienas krāsojumā, bet baltas ir darbinieku galda virsmas, kas kopējam interjeram sniedz gaišu akcentu. Papildu krāsas piešķir uzņēmuma veidotie dizaina darbi, kas ievietoti atvērtā tipa plauktos, tie novietoti līdzās darba galdiem un vienlaicīgi pilda gan norobežojošo funkciju, gan vajadzības gadījumā kalpo kā darba virsma, pie kuras no abām pusēm var apstāties un risināt nelielas darba sarunas.

Ē. Šulcs stāsta, ka birojam izvēlējis divus lielākus akcentus – viens no tiem ir virtuves sala, kas novietota telpas priekšplānā, un pie tās regulāri norit neformālas darbinieku sapulcēšanās, gan ēdot brokastis, gan pēc darba atpūšoties. Turpat netālu ēkas bijušajā šahtas telpā izveidots neliels atpūtas stūrītis, kuru nākotnē plānots nodalīt ar durvīm, lai šajā telpā varētu arī netraucēti parunāt pa telefonu vai klusumā pasēdēt un padomāt.

Savukārt otrs akcents ir stikla būris jeb sapulču telpa, kas izvietota uz koka podesta, un tā vidū ir liels koka galds. Koka siltais tonis kontrastē ar pārējo biroja auksto un industriālo krāsu buķeti.

Visu rakstu lasiet 27. februāra laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru