Jaunākais izdevums

Pusnaktī no ceturtdienas uz piektdienu iDeal veikalā tirdzniecības centrā Akropole tika prezentēti jaunie iPhone 11.

«Apple fani, kas ieradās šeit šovakar, kā arī milzīgais priekšpasūtījumu skaits liecina, ka interese par Apple ierīcēm katru gadu pieaug. Priekšpasūtījumu statistika rāda, ka pircēji biežāk izvēlas iPhone 11 Pro Max un tikko prezentēto pusnakts zaļo krāsu. Gandrīz tikpat populāra ir astropelēkā krāsa,» stāsta iDeal mārketinga vadītāja Anna Klimoviča. Pēc viņas teiktā, vērojama jauna tendence – lietotāji vairāk izvēlas lielākas ietilpības tālruņus. Priekšpasūtījumu statistika liecina, ka vairākums pircēju priekšroku deva viedtālruņiem ar 256 GB lielu krātuvi.

iPhone 11: svarīgākās inovācijas

10. septembrī Kalifornijā tika prezentēti iPhone 11.sērijas viedtālruņi.

Jaunajai ierīcei ir ievērojami uzlabots Apple A13 Bionic procesors. Tas nodrošina īpaši ātru veiktspēju, ātrāku attēlu apstrādi un asāku grafiku, ļaujot lietotājam spēlēt augstas izšķirtspējas datorspēles vai skatīties filmas.

Šis procesors arī nodrošina ievērojami ilgāku akumulatora darbības laiku.

Galvenā uzmanība tika pievērsta kameras pilnveidošanai. Papildus galvenajam kameras objektīvam iPhone 11 ir arī platleņķa objektīvs. Ierīce varēs uzņemt bildes un video ne tikai 4K izšķirtspējā, bet arī palēninātas kustības režīmā.

Gan iPhone 11 Pro, gan iPhone 11 Pro Max modeļiem ir trīs kameras. Papildus galvenajam objektīvam ir iestrādāti vēl divi – platleņķa un telefoto objektīvs. Tie ļauj divreiz pietuvināt attēlu un 0,5 reizes attālināt.

Jaunajiem viedtālruņu ekrāniem tika pievienots nedaudz platāks iecirtums ekrāna augšdaļā, lai uzlabotu Face ID tehnoloģiju.

Starp divām viedtālruņu versijām ir arī dažas atšķirības – iPhone 11 ir 6,1 collas Liquid Retina HD displejs, savukārt Pro sērijā tiek izmantots Super Retina XDR displejs. iPhone 11 Pro modeļa ekrāna izmērs ir 5,8 collas, savukārt iPhone 11 Pro Max ir 6,5 collu platekrāns.

Atšķiras arī iPhone 11 un iPhone 11 Pro krāsu spektrs. Pircēji var izvēlēties iPhone 11 kādā no sešām krāsām: melnā, baltā, zaļā, purpursarkanā, dzeltenā un speciālā izlaiduma krāsā RED. iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max ir pieejami četrās krāsās: sudraba, zelta, zaļā un astropelēkajā krāsā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 15 ir pieejams jau kādu laiku. Un šobrīd iPhone 15. sērijas tālruņi ir jaunākie un labākie pieejamie Apple tālruņi tirgū. Tie piedāvā vairākas jaunas funkcijas un uzlabojumus salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, tostarp pārveidotu dizainu, ātrāku procesoru un labāku kameru sistēmu.

Bet vai tiešām katru gadu ir nepieciešams atjaunināt savu iPhone uz jaunāku modeli, vai arī iPhone 14 joprojām ir pietiekami labs? Noskaidrosim, ko piedāvā Apple iPhone 15, un salīdzināsim šo jauno tehnoloģisko brīnumu ar savu priekšteci – iPhone 14.

Iepazīsties ar Apple jaunākajiem modeļiem

Tāpat kā katru gadu, Apple neaprobežojas tikai ar vienu jaunu tālruņa izlaidumu; tā vietā iPhone 15 sērija piedāvā vairākus jaunus tālruņu modeļus. Šī pieeja nodrošina, ka cilvēkiem ir iespēja izvēlēties sev piemērotāko ierīci, kas lieliski atbilst viņu vajadzībām un vēlmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Tele2" ir kļuvis par pirmo operatoru Latvijā, kura 5G tīklā ir iespējams lietot iPhone viedtālruņus, informē uzņēmums.

Tas nozīmē, ka "Tele2" klienti, kuriem ir iPhone 13, iPhone 12 un iPhone SE (3. paaudzes) telefoni, var pieslēgties "Tele2" 5G tīklam un baudīt tā priekšrocības.

"Līdz ar 700 MHz frekvenču spektra iegūšanu, kas ir nepieciešams 5G tīkla plašāka pārklājuma veidošanai, un iPhone funkcionalitātes papildinājumu, sniedzot iespējas "Tele2" klientiem 5G tīklā izmantot vairākus iPhone modeļus, 5G tehnoloģijas attīstība uzņem gaitu. "Tele2" aprīlī sāks aktīvu 5G pārklājuma izvēršanu visā valstī. Šobrīd mūsu 5G tīkls darbojas 16 apdzīvotās vietās Latvijā un līdz gada beigām šādu vietu skaits pieckāršosies", stāsta "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. "Paplašinoties 5G tīkla pārklājumam, ieguvēji būs arī 4G tīkla lietotāji, jo 5G tīklu primāri plānots izvērst vietās, kur nepieciešama papildu kapacitāte 4G tīklā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." otrdien rīkotajā virtuālajā mediju pasākumā prezentēja četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus, kas gan nepiedāvā satraucošas dizaina izmaiņas vai revolucionāras funkcijas, vismaz salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes ierīcēm.

Tā vietā "Apple" jaunajiem telefoniem - "iPhone 13 mini", "iPhone 13", "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max" - sniedzis paredzamus uzlabojumus, starp kuriem ir uzlabotas kameras, ilgākas darbības akumulators un ātrāka apstrādes jauda.

Turklāt pretstatā iepriekš izskanējušajām baumām uzņēmums šos atjauninājumus nodrošinājis, nepaaugstinot viedtelefonu modeļu pamata cenu.

"iPhone 13 Pro" ar 6,1 collas ekrānu un "iPhone 13 Pro Max" ar 6,7 collu ekrānu aprīkots ar "Apple" jauno un jaudīgo "A15 Bionic" procesoru, kas, pēc uzņēmuma apgalvotā, esot ātrākais procesors, kāds jebkad uzstādīts viedtelefonā. Tas sniegs "iPhone" uzlabotas mašīnmācīšanās spējas, tostarp iespējas veikt reāllaika video analīzi un analizēt tekstu fotogrāfijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone 11 Pro Max plusi un mīnusi

Jānis Vēvers, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple šā gada iespaidīgākais tālrunis iPhone 11 Pro Max beidzot ticis pie trīskāršas fotokameras, taču visā citā ir pārāk līdzīgs diviem pēdējiem priekšgājējiem

Cik gan ātri spēj mainīties vienas kompānijas filozofija attiecībā uz pašu izstrādātajiem produktiem! Vēl šīs desmitgades sākumā Apple ar katru otro jauno iPhone modeli centās pārsteigt savus klientus, ieviest patiešām inovatīvas lietas, bet šobrīd ir sajūta, ka uzņēmumā valda pilnīgi pretējs noskaņojums – ka tikai neaizbiedēt senos, lojālos āboltelefonu fanus ar kaut ko neparastāku. Septembra sākumā prezentētais Apple iPhone 11 Pro izskatās kā divus gadus vecā iPhone X klons ar lielāku kameras bloku aizmugurē, un tas nozīmē, ka amerikāņi tālruņa dizainu nav mainījuši jau trīs gadus pēc kārtas.

Šķiet, ka septembra pasākuma vienīgā intriga bija – cik modeļus Apple piedāvās? Šogad tie ir trīs – iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Lielākais un jaudīgākais no tiem uzreiz pēc prezentācijas pasākuma Euronics veikalā nonāca DB rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

iPhone Photography School apgrozījums sasniedzis 14 miljonus eiro

Db.lv, 25.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma SIA "IPS Media", kas plašāk pazīstams ar zīmolu "iPhone Photography School", apgrozījums 2023. gadā audzis vairāk kā divas reizes, sasniedzot 14 miljonus eiro.

"iPhone Photography School" šobrīd piedāvā septiņus apmācību kursus cilvēkiem, kuri vēlas veiksmīgāk izmantot savu "iPhone" tālruni, lai radītu kvalitatīvas bildes, kas līdzinās ar profesionālu foto tehniku uzņemtiem kadriem. Uzņēmuma klienti ir gan Latvijā, gan citās Eiropas Savienības (ES) valstīs. Tomēr "iPhone Photography School" lielākais tirgus ir ārpus ES, kas nodrošina 85% apgrozījuma. Lielākais skaits jeb puse no šiem klientiem ir ASV.

"Patiesi priecājos un esmu gandarīts par tik strauju izaugsmi. Tas nozīmē, ka esam uz pareizā ceļa, un tā arī turpināsim. Šī gada lielākais jaunums būs produktu lokalizēšana. Iepriekš visi septiņi "iPhone Photography School" piedāvātie kursi bija tikai angļu valodā. Šogad ir mērķis izpētīt, ko varam paveikt, ja vācu, spāņu un franču valodās runājošiem iPhone lietotājiem piedāvājam apmācības viņu valodā," 2024. gada ieceres ieskicē "iPhone Photography School" izveidotājs un radošais direktors Emīls Pakārklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple nupat sāka tirgot savus jaunākos iPhone modeļus - iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Tāpat uzņēmums savā mājaslapā aizvien piedāvā iegādāties iPhone XR, iPhone 8 un iPhone 8 Plus.

iPhone 11 Pro Max patlaban ir dārgākais iPhone starp uzņēmuma piedāvātaiem tālruņiem, savukārt iPhone 8 ir lētākais modelis, ko iespējams iegādāties Apple mājaslapā. Protams, šos tālruņus iespējams iegādāties ne tikai Apple mājaslapā, bet arī citviet, taču cenas dažādās valstīs atšķiras.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, cik šie tālruņu modeļi maksā 15 pasaules valstīs!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Konkurences padome pirmdien paziņoja, ka ASV informācijas tehnoloģiju gigantam "Apple" piemērojusi desmit miljonu eiro naudassodu par maldinošiem apgalvojumiem attiecībā uz vairāku viedtelefonu "iPhone" modeļu ūdens izturības īpašībām.

"Apple" nav skaidri norādījis, ka šī iezīme pastāv noteiktos apstākļos, īpaši laboratorijas testos ar statisku un tīru ūdeni, nevis normālos lietošanas apstākļos, skaidro padome.

Padome savā ziņojumā norāda uz reklāmu apgalvojumiem attiecībā uz "iPhone 8", "iPhone 8 Plus", "iPhone XR", "iPhone XS", "iPhone XS Max", "iPhone 11", "iPhone 11Pro" un "iPhone 11 Pro Max" modeļiem.

Tāpat padome arī kritizējusi "Apple" par atrunu, ka viedtelefonu garantija nesedz šķidrumu izraisītus bojājumus, tai uzsverot, ka tādējādi tiek maldināti patērētāji.

Turklāt "Apple" atteikšanās nodrošināt garantijas remontu, kad attiecīgie "iPhone" modeļi guvuši šķidrumu radītus bojājumus, uzskatāma par agresīvu komercpraksi, konstatējusi Konkurences padome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants "Apple" prezentējis četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus, kas ir piemēroti 5G (piektās paaudzes) mobilo sakaru standartam.

Jaunākiem modeļi ir gan "iPhone 12" ar 6,1 collu ekrānu, kura cena būs no 799 ASV dolāriem un kas kļūs pieejams tirdzniecībā 23.oktobrī, gan "iPhone 12 mini" ar 5,4 collu ekrānu, kas maksās, sākot no 699 dolāriem, un tirdzniecībā būs no 13.novembra.

Apple jauno iPhone 12 prezentēs mēnesi vēlāk 

Tehnoloģiju kompānijas "Apple" viedtālruņa "iPhone" faniem līdz jauna modeļa iegādei nāksies...

Šomēnes klajā tiks laists arī "iPhone 12 Pro" ar lielāku iespēju klāstu un cenu, sākot no 999 dolāriem. Novembrī tam pievienošoties arī "iPhone 12 Pro Max" ar 6,7 collu ekrānu un cenu no 1099 dolāriem.

Visiem jaunajiem viedtālruņa modeļiem ir atšķirīgs dizains ar plakanām malām, kas šī zīmola zinātājiem atgādina iepriekšējos "iPhone 4" modeļus. Tālruņu aizmugurē iestrādātais magnētu bloks ļauj pievienot dažādus aksesuārus – vāciņus, karšu maciņus, bezvadu lādētājus u.c.

Apple kļūst par pirmo ASV kompāniju, kuras vērtība pārsniegusi divus triljonus  

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple" trešdien kļuvis par pirmo ASV kompāniju, kuras...

"Šodien ir jauna laikmeta sākums "iPhone"," prezentācijā teica uzņēmuma vadītājs Tims Kuks. Uzņēmumā lēš, ka jaunie "iPhone" modeļi veicinās interesi par viedtālruņu atjaunināšanu, lai tajos varētu izmantot ātrākus mobilos sakarus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojas septembris, un, kā ierasts, arī šogad paredzams, ka tehnoloģiju kompānija Apple prezentēs jaunus viedtālruņus, raksta Business Insider.

Šajā gadā tirgus gaida modeļus iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Paredzams, ka iPhone 11 būs lētākais modelis no šiem trim variantiem, un būs XR pēctecis, kura cena bija no 750 dolāriem, savukārt abi Pro modeļi būs turpinājums iPhone XS un iPhone XS Max, kuri maksā, sākot no 1000 un 1100 dolāriem.

Informācija liecina, ka iPhone 11 Pro būs mazāks ekrāns - 5,8 collas, iPhone 11 - 6,1 collas, bet iPhone 11 Pro Max - 6,5collas.

Tāpat tiek runāts, ka visiem tālruņiem būs jaunas kameras, un diviem no tiem - trešā aizmugures kameras lēca.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pusvadītāju deficīta dēļ Apple samazina iPhone 13 ražošanas apjoma prognozi

LETA--AFP, 13.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc.", visticamāk, līdz gada beigām nespēs sasniegt jauno viedtālruņu "iPhone" ražošanas mērķus, ņemot vērā pusvadītāju deficītu pasaulē, otrdien vēstīja ziņu aģentūra "Bloomberg News".

"Apple" bija iecerējis līdz gada beigām saražot 90 miljonus "iPhone 13", taču uzņēmumam nāksies samierināties ar saražotiem 80 miljoniem viedtelefonu, jo piegādātāji "Broadcom" un "Texas Instruments" nespēj apmierināt pieprasījumu, atsaucoties uz kādu situāciju labi pārzinošu informācijas avotu, ziņo "Bloomberg News".

Tikmēr analītikas uzņēmums "Wedbush" norāda, ka "Apple" Ziemassvētku sezonā būs vairāk nekā piecu miljonu "iPhone 13" deficīts, ja patērētāju pieprasījums saglabāsies šādā apjomā.

"Apple" septembrī prezentēja četrus jaunus viedtālruņa "iPhone" modeļus- "iPhone 13 mini", "iPhone 13", "iPhone 13 Pro" un "iPhone 13 Pro Max".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilais telefons jau sen ir zaudējis savu sākotnējo funkciju - saziņas līdzeklis. Attīstoties tehnoloģijām, tas ir kļuvis par nenovērtējamu ikdienas palīgu un tam ir plaša spektra noderīgas funkcijas un iespējas. Šeit dažas no tām!

Informācijas pieejamība 24/7

Lai arī nav veselīgi nepārtraukti būt uz informācijas aprites viļņa, mobilais telefons dod iespēju piekļūt plašam informācijas avotu klāstam. Tas nodrošina pieejamību intereneta ziņu portāliem, to var izmantot izziņas procesos, apmeklējot dažādas informācijas krātuves, var lasīt grāmatas u.c.

Līdzeklis jaunu prasmju un zināšanu apguvei

Ir daudzas popularitāti ieguvušas aplikācijas, kas piedāvā iespēju apgūt dažādas prasmes. Piemēram, valodu apguves aplikācija Duolingo. Dažāda klāsta kursi zinātnes, mākslas, tehnoloģiju u.c. jomās atrodamas tādās aplikācijās kā Coursera, Udemy. Savukārt Skillshare ir vairāk vērsts uz radošo prasmju attīstīšanu - dizainu, mākslu, rakstīšanu u.c. iPhone lietotāji var lejupielādēt dažādas lietojumprogrammas tikai no Apple App Store - no izglītības sfēras līdz radošuma attīstīšanai un izklaidei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas uzņēmums iPhone Photography School sasniedzis rekordlielu apgrozījumu

Db.lv, 08.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2023. gada pirmajā ceturksnī Latvijas uzņēmums SIA IPS Media, kas plašāk pazīstams ar zīmolu “iPhone Photography School”, ir sasniedzis relordlielu apgrozījumu - 4,07 miljonu dolāru.

Kopumā pārdoti 65,224 apmācību kursi visā pasaulē.

“iPhone Photography School” šobrīd piedāvā sešus apmācību kursus cilvēkiem, kuri vēlas veiksmīgāk izmantot savu “iPhone” tālruni, lai radītu kvalitatīvas bildes, kas līdzinās ar profesionālu foto tehniku uzņemtiem kadriem.

“iPhone Photography School” kā hobiju 2012. gada vasarā sāka Emils Pakarklis. Redzot pieprasījumu un potenciālu, 2015. gada vasarā tapa oficiāls uzņēmums. Tas astoņu gadu laikā ir kļuvis par kompāniju, kas strādā visā pasaulē. 2022. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,42 miljoni dolāru.

“Ceļš ir bijis garš un grūts. Tagad - pēc 10 gadu darba - beidzot varu teikt, ka iet labāk. Šobrīd uzņēmumam ir lieliska komanda. Esam ieplānojuši ievērojamu attīstības lēcienu tieši šogad - gribam sasniegt 20 miljonu dolāru apgrozījumu. Taču tehnoloģijas nemitīgi attīstās un ne brīdi nevaram palikt uz vietas. Varētu pat teikt, ka mums visu laiku ir pašiem sevi jāizaicina, lai radītu aizvien efektīvākus risinājumus. Mēģinām integrēt mākslīgo intelektu un dot iespēju lietotājiem tikt pie lieliska rezultāta ar maksimāli vienkāršākā veidā,” saka “iPhone Photography School” izveidotājs un radošais direktors Emils Pakarklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ASV sūdz tiesā Apple par monopolstāvokļa uzturēšanu viedtelefonu segmentā

LETA/AFP, 22.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Tieslietu ministrija ceturtdien tiesā iesūdzējusi tehnoloģiju kompāniju "Apple", apsūdzot to par nelikumīgu monopolstāvokļa uzturēšanu saviem viedtālruņiem "iPhone".

Šajā apsūdzībā, kuru iesnieguši arī vairāki ASV štati, teikts, ka "Apple" nopelnījis simtiem miljardu dolāru, apgrūtinot patērētājiem iespējas pāriet uz lētākiem viedtelefoniem un ierīcēm.

Šīs lietas pamatā ir "Apple" iespējamas izslēdzošas darbības, kas nosaka stingrus un dažkārt neskaidrus nosacījumus uzņēmumiem un izstrādātājiem, kas vēlas piekļūt 136 miljoniem "iPhone" lietotāju ASV.

Tiesā iesniegtajā sūdzībā norādīts, ka šie noteikumi un lēmumi ir izstrādāti, lai piespiestu "Apple" lietotājus palikt "Apple" ekosistēmā un iegādāties "iPhone".

"Patērētājiem nevajadzētu maksāt augstākas cenas, jo uzņēmumi pārkāpj konkurences likumus," sacīja ģenerālprokurors Meriks Gārlends. "Ja šī situācija nemainīsies, "Apple" tikai turpinās nostiprināt savu monopolu viedtelefonu segmentā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" jaunos viedtelefonus "iPhone 14" ražos Indijā, uzņēmumam cenšoties dažādot ražošanu un samazināt atkarību no Ķīnas, teikts kompānijas pirmdien publiskotajā paziņojumā.

"iPhone" piegāžu tīkls galvenokārt bāzēts Ķīnā, taču valsts bargā koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzētā politika un saspīlētās attiecībās ar ASV negatīvi ietekmē ražošanu, norāda analītiķi.

"Mēs esam sajūsmināti ražot "iPhone 14" Indijā," vēstī "Apple".

Uzņēmums Indijā jau ražo vecāku modeļu "iPhone" telefonus sadarbībā ar tādiem Taivānas ražotājiem kā "Foxconn".

Pērn Indijā kopumā tika saražoti aptuveni 7,5 miljoni "iPhone" vienību, kas ir apmēram 3% no "Apple" ražošanas apjoma pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" pirmdien paziņoja, ka šobrīd strādā pie defekta novēršanas, kas izraisa atsevišķu jauno viedtelefonu "iPhone 15" sakaršanu.

Uzņēmums norādīja, ka šī problēma tiks novērsta mobilās operētājsistēmas "iOS 17" atjauninājumā, un tas sadarbojas ar atsevišķu lietotņu izstrādātājiem, jo arī tās veicina šo problēmu.

Atsevišķi "iPhone 15" viedtelefoni pēc to pirmreizējās iedarbināšanas dažas dienas var šķist siltāki, ņemot vērā palielinātu fona aktivitāti, skaidro "Apple"

"Mēs arī esam atklājuši defektu "iOS 17", kas ietekmē daļu lietotāju, un tas tiks novērsts programmatūras atjauninājumā. Tāpat sistēmu pārslogo daži trešo pušu lietotņu nesenie atjauninājumi," vēstī uzņēmums.

Mediji ziņo, ka starp lietotnēm, kas veicina "iPhone" mikroshēmu uzkaršanu, ir "Instagram", "Uber" un videospēle "Asphalt 9".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija "Apple" sūta skaidru vēstījumu cilvēkiem, kuri ir nozaguši viedtālruņus "iPhone" no tās veikaliem: jūs tiekat izsekoti, vēsta "CNN".

Kompānija savus saražotos "iPhone", kas tiek nozagti no mazumtirdzniecības veikaliem, aktīvi atspējo, padarot tos nelietojamus.

"Apple" brīdinājuma ziņojumu ekrānuzņēmumi sāka parādīties tādās interneta vietnēs kā "Twitter" un "Reddit" šīs nedēļas sākumā saistībā ar protestiem pēc Džordža Floida nāves.

"Apple" veikali, kas tikai nesen sāka atsākt darbību visā ASV pēc mēnešiem ilgas slēgšanas globālās pandēmijas dēļ, saskārušies ar vandālismu un zādzībām vairākās vietās, tostarp Ņujorkā, Filadelfijā un Vašingtonā.

"Ierīce ir atspējota un tiek izsekota. Vietējās varas iestādes tiks brīdinātas," liecina atsauce uz šādu ziņojumu, kas publicēta vietnē "Twitter".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cenšoties palielināt savu klientu loku, ASV informācijas tehnoloģiju milzis "Apple Inc." radis risinājumu ekonomiskās krīzes skartajiem patērētājiem un prezentējis pazeminātas cenas jeb "budžeta" viedtālruni "iPhone SE".

Pēc tam, kad jau vairākus gadus "Apple" tālruņu cena grozījusies ap četrciparu skaitli, atjauninātais "iPhone SE" maksās 365 eiro. Jaunais viedtālrunis trīs iespējamās krāsās - baltā, melnā un sarkanā - no 17.aprīļa iepriekšpasūtīšanā būs pieejams vairāk nekā 40 tirgos visā pasaulē.

Izmaksas izdevies samazināt, atsakoties no vairākām tālruņa funkcijām, tai skaitā sejas atpazīšanas. Tālrunim ir mazāks displejs, viena aizmugures kamera, pirkstu nospiedumu sensors un sākuma poga, kā arī bezvadu uzlādes iespēja.

Saskaņā ar uzņēmuma vadības datiem, februārī "Apple" pārdeva mazāk nekā 500 000 "iPhone" tālruņus Ķīnā - vienā no tās lielākajiem tirgiem -, kas kritās par vairāk nekā 60%, salīdzinot ar to pašu mēnesi pērn. "Apple" mazumtirdzniecības veikali, kas ir arī vērtīgs nekustamais īpašums, lai uzņēmums varētu demonstrēt savas jaunākās ierīces, slēgti ārpus Ķīnas līdz turpmākam paziņojumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" izdos viedtālruņu "iPhone 12" programmatūras atjauninājumu saistībā ar Francijas regulatora paustajām bažām par šo ierīču pārāk lielu elektromagnētisko starojumu.

Francijas radiofrekvenču regulācijas aģentūra ANFR otrdien lika "Apple" apturēt "iPhone 12" pārdošanu valstī, jo šī modeļa viedtālruņi emitē vairāk elektromagnētisko viļņu, kurus var absorbēt cilvēka ķermenis, nekā ir atļauts.

""Apple" apliecinājis, ka turpmāko dažu dienu laikā īstenos "iPhone 12" programmatūras atjauninājumu," norāda Francijas digitālo lietu ministrs Žans-Noels Baro.

Gan uzņēmums, gan Baro uzsver, ka šis starojums riskus sabiedrības veselībai nerada.

"Tas ir saistīts ar Francijas regulatoru izmantotu īpašu testēšanas protokolu un nevis ar drošības apdraudējumiem," vēstī "Apple", piebilstot, ka "iPhone 12" atbilst noteikumiem par starojumu visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

FOTO: Apple prezentējis jaunākos iPhone11 un citus jaunumus

Zane Atlāce - Bistere, 11.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» 10.septembrī prezentējis jauno viedtālruņu «iPhone 11» modeļus.

Vienlaikus uzņēmums nāca klaja ar plāniem nodrošināt straumēšanas un spēļu pakalpojumus, lai tādējādi pretotos ražojumu noieta kritumam globālajā viedtālruņu tirgū. Jaunais straumēšanas pakalpojums «Apple TV+» sāks darboties 1.novembrī vairāk nekā 100 valstīs par 4,99 dolāriem mēnesī. Plānots, ka klienti, kas pirks «iPhone», «iPad», «Apple TV», «iPod touch» vai «Mac», pirmo gadu varēs šo pakalpojumu izmantot bez maksas.

Tāpat kompānija plāno uzsākt interneta spēļu abonēšanas pakalpojumu «Apple Arcade», kas arī maksās 4,99 dolārus mēnesī un ietvers vairāk nekā 100 nosaukumu spēles «Apple» viedtālruņiem un datoriem, kuras būs pieejamas apmēram 150 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijā šajā gadā sāks masveida iPhone ražošanu, paziņojis Foxconn Technology Group vadītājs Terijs Go.

Šis paziņojums iezīmē lielākā Apple detaļu ražotāja atrašanās vietas maiņu, jo līdz šim ilgstoši tas koncentrēja ražošanu Ķīnā. Go sacījis, ka Indijas premjerministrs Narendra Modi ir ielūdzis viņu uz Indiju, ņemot vērā, ka kompānija plāno paplašināšanos šajā valstī. Apple jau iepriekš senākus iPhone modeļus vairākus gadus ražoja Bangalorē, un nesen Bloomberg News rakstīja, ka Foxconn ir gatavs atsākt pēdējā modeļa iPhone ražošanu šajā valstī.

«Foxconn Ķīnas tirgus ir piesātināts un darbaspēka izmaksas ir trīs reizes augstākas nekā Indijā,» sacīja Counterpoint Research analītiķis Karns Čohans. «Indijā aizvien strauji aug viedtālruņu tirgus, un tajā ir gan vietējais potenciāls, gan spējas kļūt par reģiona eksporta centru.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas ASV un lielākoties arī Eiropā pirmdien pieauga, palielinoties ASV tehnoloģiju uzņēmumu akciju cenām pirms gaidāmās jauna "iPhone" izlaides.

Investoru noskaņojumu uzlaboja arī augoša pārliecība, ka ASV prezidenta vēlēšanās 3.novembrī būs neapstrīdams uzvarētājs, un cerības, ka ASV Kongress pieņems jaunu ekonomikas stimulu paketi.

Jauna "iPhone" gaidās kompānijas "Apple" akcijas cena pieauga par vairāk nekā 6,4%, un Volstrītas indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 2,6%.

Analītiķi paredz, ka "Apple" nāks klajā ar jaunu "iPhone 12" modeli dažādos izmēros, kas būs pielāgots 5G telekomunikāciju tīkliem, un liels pieprasījums pēc šī modeļa ir gaidāms Ķīnā.

"National Securities" galvenais tirgus stratēģis Ārts Hogans sacīja, ka augošais Džo Baidena pārsvars pār Donaldu Trampu sabiedriskās domas aptaujās liecina, ka neskaidrs vēlēšanu iznākums ir mazāk iespējams un demokrāti varēs pārņemt Balto namu no Trampa un varbūt arī iegūt vairākumu Senātā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas "Apple" akcijas cena pēc pērn piedzīvotā pieauguma par 85% arī šogad turpina savu izaugsmi, liecina biržu dati.

Kopš šā gada sākuma akcijas cena augusi jau par vairāk nekā 8,5%, sasniedzot 318,73 dolāru atzīmi. Tādējādi "Apple" akcijas cenas pieaugums pārspējis kopējo "Dow Jones Industrial Average" vērtības pieaugumu šajā gadā, kas bijis 2,84%, sasniedzot 29,348 punktus.

Kā skaidro eksperti, cenas pieaugumam ir vairāki iemesli. Viens no tiem, kas ir veicinājis cenas pieaugumu pēdējā laikā, ir uzņēmuma publicētā informācija par veiksmīgajiem "iPhone" pārdošanas apjomiem Ķīnā. Eksperti lēš, ka jaunā "iPhone 11" pārdošanas apjomi ir labāki nekā gaidīts, tiesa gan, pagaidām oficiāli dati par apjomiem vēl nav pieejami. Tāpat pozitīva izaugsme ir arī "Apple" pakalpojumu segmentam, un eksperti prognozē, ka augšupejošā tendence turpināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas radiofrekvenču regulācijas aģentūra ANFR otrdien lika kompānijai "Apple" apturēt viedtālruņu "iPhone 12" pārdošanu, jo tie emitē pārāk daudz elektromagnētiskā starojuma.

Aģentūra pavēstīja, ka testos ir konstatēts, ka šī modeļa viedtālruņi emitē vairāk elektromagnētisko viļņu, kurus var absorbēt cilvēka ķermenis, nekā ir atļauts.

ANFR paziņoja, ka ir likusi "Apple" no 12.septembra izņemt "iPhone 12" no Francijas tirgus.

Akreditētas laboratorijas ir konstatējušas, ka elektromagnētiskās enerģijas absorbcijas līmenis ir 5,74 vati uz kilogramu. Tas konstatēts testos, simulējot situāciju, kad tālrunis tiek turēts rokā vai atrodas kabatā.

Eiropas standarts nosaka absorbcijas līmeni līdz 4,0 vatiem uz kilogramu šādos testos.

"Ņemot vērā jau pārdotos tālruņus, "Apple" vistuvākajā laikā ir jāveic koriģējoši pasākumi, lai šie tālruņi tiktu piemēroti [Eiropas standartam]," teikts paziņojumā ANFR vietnē. "Citādi "Apple" vajadzēs tos atsaukt."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas "Apple" viedtālruņa "iPhone" faniem līdz jauna modeļa iegādei nāksies pagaidīt vienu mēnesi ilgāk, liecina informācija ārvalstu medijos.

Uzņēmums par vienu mēnesi pārcēlis savu ierasto rudens pasākumu, kas līdz šim tradicionāli notika septembra sākumā - līdz oktobra vidum.

Kompānijai nācies paziņot par šīm izmaiņām, jo pandēmijas dēļ kavējusies "iPhone 12" ražošana.

Tiek prognozēts, ka šoreiz "Apple" prezentēs četrus jaunus "iPhone" ar 5G funkciju, un tie būs pieejami, sākot no novembra.

Neskatoties uz pandēmiju, šogad "Apple" akcija uzrādījusi veiksmīgu sniegumu, kopš gada sākuma palielinoties par 26,5%, un jūnijā pat tā pieauga līdz rekordaugstam līmenim.

Uzņēmums 30.aprīlī paziņoja otrā fiskālā ceturkšņa (kas noslēdzās 28.martā) rādītājus. Kompānijas ienākumi sasniedza 58,3 miljardus ASV dolāru, kas ir par 1% vairāk nekā pirms gada. Pakalpojumu segmenta ienākumi sasniedza visu laiku augstāko rādītāju - 13,3 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā iPhone pārdošanas apjomu kritumu, tehnoloģiju uzņēmums Apple paziņojis, ka nākotnē ieies jaunā segmentā, piedāvājot mazcenas tālruņus.

Tālruņa funkcijas būs līdzīgas iPhone 1, tas būs pieejams tikai melnā krāsā, ar vienu kameru un tā ekrāna izmērs – 4 collas. Jaunais tālrunis aprīkots ar 15 GB iebūvētu atmiņu. Komplektā tālrunim būs pagarinātājs un šim gadam tematiski vāciņi - ar Brexit un Trampa veidotā Meksikas mūra attēliem.

Tālrunis pircējiem būs pieejams, sākot no rudens, un tā cena būs 150 eiro.

Lai jautrs 1. aprīlis :)

Komentāri

Pievienot komentāru