Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā noslēgušies vērienīgi renovācijas darbi slimnīcas 3.korpusā, kur atrodas Ambulatorā nodaļa, viens no operāciju blokiem, kā arī 1. nodaļa. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1 788 847 eiro.

Atjaunotais operāciju bloks ļaus palielināt veicamo operāciju apjomu. Projekts īstenots piesaistot ERAF un valsts līdzfinansējumu.

3. korpusa ēkas 1. stāvā atrodas Ambulatorā nodaļa, 2. stāvā labajā spārnā – 1. nodaļa un 3. stāvā – 1. operāciju bloks. Renovācijas darbu laikā tika izremontēta otrā stāva kreisā puse, ierīkojot tur pacientu palātas, sanitāros mezglus un dušas. Virs šīm telpām bija bojāts jumta pārsegums, telpās nonāca mitrums un tika bojāta telpu apdare, šobrīd šī problēma ir novērsta atjaunojot jumta segumu. Tāpat ēkā ir paplašinātas durvju ailes, lai tās būtu piemērotas pacientiem ar kustību traucējumiem.

3. stāvā atjaunošana nebija veikta kopš 1996. gada, telpas bija morāli un tehniski nolietojušās. Atjaunotais operāciju bloks ļaus palielināt veicamo operāciju apjomu vidēji par 30-60min. uz katru pacientu, šajā operāciju blokā paredzēts veikt arī onkoloģisko pacientu ķirurģiskās operācijas – gan īslaicīgās, gan ilglaicīgās.

Korpusā atradās tehniski un morāli novecojis lifts, kurš tika nodots ekspluatācijā 1968. gadā un kura ekspluatācija tika nodrošināta ar lifta operatora palīdzību, līdz ar to ārpus operatora darba laika lifts nebija pieejams lietošanai.

Šobrīd ir veikta lifta šahtas pārbūve un lifta nomaiņa, uzstādot mūsdienīgu automātisko liftu, kas ievērojami atvieglos pacientiem un personālam šīs ēkas pieejamību. Tāpat projekta ietvaros ir veikta datortomogrāfijas kabineta vienkāršotā atjaunošana 34 m2 platībā un iepirkts medicīniskais aprīkojums ( operāciju galds, neiroķirurģijas operāciju mikroskops, anestēzijas iekārta, datortomogrāfijas iekārta un ķirurģiskā rentgeniekārta ortopēdiskā komplektācijā).

Komentāri

Pievienot komentāru