Mazais bizness

FOTO, VIDEO: Andrejsalas peintbola bizness nepadodas grūtību priekšā

Ilze Žaime, 15.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp peintbola parkiem Rīgā konkurence ir sīva, turklāt situāciju sarežģījis Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums liegt organizēt peintbolu Andrejsalas ēkā. Rezultātā ir jādomā gan jauni veidi, kā piesaistīt apmeklētājus, gan jāceļ cenas.

To sarunā ar biznesa portālu db.lv atzīst SIA «GunsnLasers» īpašnieks Ernests Šēns.

SIA «GunsnLasers» piedāvā peintbolu, airsoftu, lāzertagu un elektrokartingus trīs atpūtas vietās Rīgā, un pati pirmā uzņēmuma darbības vieta Andrejsalā, neraugoties uz dažādām grūtībām, esot tikpat iecienīta kā pirms sešiem gadiem. «Eksotika te ir, pilnīgi noteikti. Un tāda industriāla eksotika,» Andrejsalas atpūtas vietu raksturo E.Šēns.

Iepriekš Andrejsalā tika piedāvāti pakalpojumi arī iekštelpās, taču pirms gada Rīgas pilsētas būvvalde tam pielikusi punktu, jo konstatēts, ka izmantotās ēkas stāvoklis nav atbilstošs. Tas nedaudz ietekmējis apmeklētāju plūsmu Andrejsalas virzienā, jo klienti ir iecienījuši spēlēšanu iekštelpās, atzīst E.Šēns. Taču uzņēmējs atradis atjautīgu veidu, kā piesaistīt apmeklētājus un kompensēt iekštelpu trūkumu - parks tika papildināts ar pirti un atpūtas namiņu, kur atpūsties pēc garas spēles. Pirts pēc peintbola spēlēm pat tika piedāvāta kā īpašais piedāvājums bez papildu samaksas un tādējādi piesaistīja spēlēt gribētājus arī ziemā.

Ieguldītās investīcijas pēc pirmās šādas ziemas gan vēl nav izdevies atpelnīt, taču galvenais mērķis - nostiprināt apmeklētāju plūsmu ziemas sezonā - īstenojās. Tāpat arī laika gaitā klāt nākušais lāzertags (lāzerpeintbols) ir atsvaidzinājis biznesu, dodot jaunas iespējas klientiem, secina E.Šēns.

Uzņēmējs atzīst, ka šobrīd ir spiests celt cenas peintbolam, lai varētu nodrošināt veiksmīgu tālāko uzņēmuma darbību.

Konkurence starp peintbola parkiem Rīgā šobrīd ir sīva, taču E.Šēns spriež, ka biznesam dod arī savu labumu: «Jo lielāka konkurence, jo pašam ir jābūt labākam, lai cilvēki izvēlētos tevi. Visur ir konkurence - kā dabā, tā biznesā.» E.Šēns cenšoties draudzēties ar konkurentiem, bet esot arī gadījies tā, ka jāpacīnās - piemēram, reizēs, kad konkurenti savā labā negodīgi izmantojuši reklāmas līdzekļus.

SIA «GunsnLasers» bija iecerēts paplašināties, atverot jaunu izklaides parku Zaķusalā, taču šobrīd laukuma iekārtošanas process ir apturēts saistībā ar Krasta ielas remontdarbiem.

Par biznesa attīstības plāniem E.Šēns saka: «Ir jāizvērtē nepieciešamība. Rīgā piedāvājums ir plašs. Līdz tam vēl ir jānonāk - es vēl trenējos tikt galā ar esošo. Ir kaut kāds prasmju kopums, ko apgūstot un gudrības gūstot, beidzot sanāk savaldīt to «zirdziņu». Tādā ziņā, ka tad tev sanāk jāt, kur tev gribas. Es jau sešus gadus mācos to savvaļas zirgu tā veiksmīgi savaldīt.»

E.Šēns atzīst, ka izklaides parks Andrejsalā ir diezgan grūti pamanāms nejaušam garāmgājējam, kādu Andrejsalā arī īpaši daudz nav. E.Šēns uzskata, ka lielāka cilvēku plūsma Andrejsalā varētu gan pozitīvi, gan negatīvi ietekmēt izklaides parka nākotni. Pozitīvi, jo parks tiktu vairāk pamanīts, negatīvi, jo tad pamestā industriālā zonā varētu tikt iekārota citu plānu īstenošanai. Liels pluss Andrejsalā ir iespēja atrasties ūdens tuvumā.

Komentāri

Pievienot komentāru