Ražošana

FOTO, VIDEO: Kā top? Ikea mēbeles

Monta Glumane, 16.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas uzņēmuma UAB «Sakuona» ražotnē, kur tiek ražotas dažādas mēbeles veikalu tīklam IKEA.

UAB «Sakuona» ir viens no VSC «Wood Industry Group» uzņēmumiem, kas atrodas Klaipēdā, Lietuvā un nodarbina aptuveni 634 darbiniekus. Uzņēmums nodarbojas ar līmēta finiera ražošanu, kā arī ražo krēslus, gultu rāmjus un redeles veikalu tīklam IKEA. Viens no uzņēmuma ilgstošākajiem sadarbības partneriem ir IKEA. Mēnesī uzņēmums saražo aptuveni 8000 kubikmetrus kokmateriālu un aptuveni 4000 kubikmetrus finiera.

Kopumā VSC «Wood Industry Group» ir četras ražotnes - divas Lietuvā un divas Baltkrievijā un vēl viena plānota Lietuvas ziemeļdaļā. Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, ražotnes Baltkrievijā ļauj sasniegt klientus Krievijā, Āzijā un citur. Kopumā visās uzņēmuma ražotnēs tiek nodarbināti aptuveni 3500 darbinieki, bet pēc jaunās ražotnes atvēršanas tiks nodrošinātas vēl aptuveni 500 jaunas darbavietas. Nākotnē uzņēmums plāno paplašināties arī citos reģionos. Šobrīd uzņēmums sadarbojas ar kompānijām arī Vācijā, Polijā un Francijā. Savukārt IKEA tiek saražoti aptuveni 75 līdz 80% no kopējā apjoma.

Vaicājot, vai Lietuvas uzņēmums plāno atvērt ražotni arī Latvijā, uzņēmuma direktore Ingrīda Grikpediene (Ingrida Grikpėdienė) atbild: «Mēs zinām, ka Latvijā ir liels potenciāls, pēdējā gada laikā esam par to runājuši, bet vēl neesam izlēmuši. Lietuvai ir pamatīga vēsture kokmateriālu pārstrādē – daudz zināšanu un pieredzes. Baltkrievijā tas bija lielāks izaicinājums un bija jāizpēta tirgus, bet šobrīd esam apmierināti ar veiktajām investīcijām.»

Komentāri

Pievienot komentāru