Nekustamais īpašums

Gada 20 lielākie nekustamā īpašuma darījumi: pirmajā vietā Ernesta Gulbja īpašums

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli DB, 14.03.2018

Jaunākais izdevums

Šodien laikrakstā Dienas Bizness publicēta informācija par gada 20 lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem ārpus Rīgas: rekords – 4 miljoni eiro

DB turpina publicēt ekskluzīvus datus – pilnu informāciju par pagājušā gada lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā, Jūrmalā un pārējā Latvijā. 4 miljoni eiro – tāds bijis lielākā Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā 2017. gadā fiksētā nekustamā īpašuma darījuma apmērs valstī ārpus Rīgas un Jūrmalas.

Ārpus galvaspilsētas un Jūrmalas pērn lielākais darījums noticis Kuldīgas novada Rumbas pagastā, kur slavenais tenisists Ernests Gulbis par četriem miljoniem eiro aprīlī pārdevis 17,14 hektārus zemes ar dzīvojamo māju un vairākām būvēm. 2015. gadā viņš to ieguva no sava tēva – oficiāli par 156 tūkstošiem eiro. Īpašumu iegādājās SIA Baltic Rancho Estate, kas pieder Kiprā reģistrētai Baltic Rancho Estate Limited un kurai hipotekārais kredīts tā iegādei nebija nepieciešams.

Otrajā vietā - 3,99 miljonu eiro darījums. Nīderlandes kompānijai Ingroup Dutch B.V. piederošā SIA Potential SPV jūnijā par šādu summu nopirka 3,3252 hektārus zemes ar noliktavu un administratīvo ēku ar piebūvi Granīta ielā 17, Rumbulā, Stopiņu novadā.

Savukārt, trešajā vietā darījums, kura vērtība ir 3,30 miljoni eiro. 7990 kvadrātmetri zemes ar divām būvēm Saldus novadā, Apvedceļā 11, pērn martā par šādu summu nonāca degvielas uzpildes tīkla SIA Circle K Latvia īpašumā. Īpašumu pārdeva SIA Ziko, kas to 2012. gadā nopirka par 44 tūkstošiem eiro.

Par visiem lielākajiem darījumiem lasāms 14. marta laikrakstā Dienas Bizness.

LASI ARĪ:

Jūrmalā tikai deviņi darījumi virs miljona

Gada lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisa pirmā rakete un šī gada «French Open» čempione Aļona Ostapenko pirmdien publicētajā WTA rangā pakāpusies vēl par divām vietām un tagad ieņem astoto pozīciju, kas ir jauns valsts rekords, turklāt viņa oficiāli nodrošinājusi arī dalību sezonas noslēguma turnīrā.

Septembrī Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Pirms nedēļas Ostapenko uzvarēja Seulas WTA «International» sērijas turnīrā, tiekot pie sava otrā titula karjerā, bet pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu Uhaņas WTA «Premier», kur gan, spēlēdama nevesela, viņa piekāpās austrālietei Ešlijai Bārtijai.

Savukārt šonedēļ Ostapenko iecerēta dalība Pekinas WTA «Premier» turnīrā, ko viņa uzsāks no otrās kārtas. Pirmajā mačā šajās sacensībās viņa, būdama izlikta ar devīto numuru, tiksies ar pieredzējušo Austrālijas tenisisti Samantu Stosuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atkārtojusi karjeras rekordu un pakāpusies uz 15.vietu, kamēr valsts vadošā rakete Aļona Ostapenko saglabājusi septīto pozīciju.

Latvijas pirmā rakete Ostapenko šo sezonu uzsākusi neveiksmīgi, jo zaudējusi pirmajos divos mačos. Vispirms Ķīnā notikušā Šeņdžeņas WTA «International» sērijas turnīra pirmajā kārtā viņa ar 1-6, 4-6 zaudēja čehietei Kristīnai Plīškovai, bet svētdien Sidnejas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā, viņa ar rezultātu 6-7 (3:7), 1-6 piekāpās krievietei Jekaterinai Makarovai.

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga septīto vietu pakāpās oktobrī, sasniedzot jaunu karjeras rekordu un vēl nebijušus augstumus Latvijas profesionālajā tenisā. Vēl septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sevastova pirmo reizi karjerā iekļūst Grand Slam turnīra pusfinālā

LETA, 05.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza «Grand Slam» turnīra pusfinālu, ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā uzvarot pērnā gada šī turnīra uzvarētāju Sloeinu Stīvensu.

Sevastova amerikānieti sagrāva ar rezultātu 6-2, 6-3, revanšējoties viņai par pērn šī turnīra ceturtdaļfinālā piedzīvoto zaudējumu.

Latvijas tenisiste, kura pasaules rangā ir 18.vietā, bet turnīrā izlikta ar 19.numuru, uzvarēja šī brīža planētas trešo raketi.

Līdz šim tieši ASV atklātais čempionāts bijis Sevastovai veiksmīgākais, jo viņa iepriekšējos divos gados tika līdz tā ceturtdaļfinālam, bet tagad liepājniece ir spērusi vēl soli tālāk.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisiste pusfinālā tiksies ar planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Grand Slam tenisa turnīra spilgtākie mirkļi fotogrāfijās

Laura Mazbērziņa, 05.09.2018

Jeļena Ostapenko ir Latvijas tenisiste. 2017. gada Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīra uzvarētāja un šā gada Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla dalībniece.

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katru gadu tenisa pasaule pulcē slavenības un citus tenisa mīļotājus uz Grand Slam turnīru, kurš norisinās ASV Nacionālajā tenisa centrā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais Grand Slam turnīrs, kas norisinoties līdz 9.septembrim.

Tajā piedalās arī Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, kā arī Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis.

Tev varētu interesēt arī:

Sevastova pirmo reizi karjerā iekļūst Grand Slam turnīra pusfinālā

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sevastova atzīst Viljamsas pārākumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā

LETA, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 «Grand Slam» vienspēļu titulu īpašniecei Serēnai Viljamsai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 18. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar 19. numuru, ar 3-6, 0-6 piekāpās reitinga 26. pozīcijā esošajai Viljamsa, kura sacensībās izlikta ar 17. numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19. pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Latvijas tenisiste ļoti labi uzsāka pirmo setu, jau pirmajā geimā nobreikojot savu pretinieci, kam sekoja pārliecinošs panākums otrajā geimā. Viljamsa gan nākamajā geimā visai droši panāca 1-2, bet pēc tam nobreikoja Latvijas tenisisti, panākot neizšķirtu 2-2.

Komentāri

Pievienot komentāru