Citas ziņas

Gatavojas īstenot 100 miljonus eiro vērtu ieguldījumu programmu

Db.lv, 29.06.2022

“Maple Bear Global Schools” dibinātājs un priekšsēdētājs Rodnijs Brigss (no kreisās), “Vantage Capital” izpildpriekšsēdētājs Lūks Albinskis un “Maple Bear CEE” ģenerāldirektors Jans Baidans.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pagājuši četri gadi, kopš Centrāleiropā un Austrumeiropā ienāca “Maple Bear” – vislielākais un visstraujāk augošais franšīzes bilingvālo pirmsskolas līdz vidējās izglītības iestāžu tīkls pasaulē –, un tagad tas kopā ar “Vantage Capital” gatavojas īstenot 100 miljonus eiro vērtu ieguldījumu programmu šajā reģionā.

“Vantage” ieguldījumu programmai, kas paredzēta “Maple Bear Central & Eastern Europe”, ir četras sastāvdaļas:

  • kapitāla ieguldījums reģionālajā galvenajā birojā; ar to tiktu nodrošināts finansējums, lai varētu pieņemt darbā līdz 70 papildu komandas locekļu, kas paaugstinās “Maple Bear” skolu īpašniekiem, skolotājiem un bērniem sniegtā izglītības atbalsta kvalitāti, un paātrināta skolu tīkla paplašināšanās reģionā,
  • kapitāla nodrošināšana “Maple Bear Polska”, kas plāno ar Polijas vietējo akcionāru palīdzību atvērt vairāk nekā 40 skolu,
  • kapitāla nodrošināšana “Maple Bear Czech Republic” vairāk nekā 20 skolām,
  • nekustamā īpašuma finansēšanas programma, kas “Maple Bear” skolu īpašniekiem dos iespēju uzbūvēt lielas pirmsskolas līdz vidējās izglītības paraugiestādes ļoti labās vietās.

Latvijā partnerība ar “Vantage” paātrinās “Maple Bear” skolu un bērnudārzu izveidi valstī, “Maple Bear” franšīzes skolu tīklam piesaistot nopietnus investorus.

“Šajā reģionā aizvien palielinās pieprasījums pēc bilingvālās izglītības, un mūsu skolām ir visas iespējas šo pieprasījumu apmierināt. Par mūsu franšīzes koncepcijas panākumiem liecina veiksmīgā izglītības iestāžu atvēršana Bulgārijā, Rumānijā, Serbijā, Ukrainā un drīz vien arī Albānijā. Un tagad esam iesaistījušies partnerībā ar “Vantage Capital”, kas mums sniedz nepieciešamo finansiālo atbalstu, lai mēs varētu sasniegt savus vērienīgos izaugsmes mērķus – izveidot reģionā skolu tīklu ar vairāk nekā 200 skolām,” saka “Maple Bear CEE” ģenerāldirektors Jans Baidans.

“Maple Bear” piedāvā pilnvērtīgu Kanādas bilingvālo mācību metožu un stratēģiju klāstu un izmanto Kanādas un vietējās mācību programmas pilnīgā saskaņā ar vietējiem izglītības jomas noteikumiem.

Pašlaik ir vairāk nekā 570 “Maple Bear” pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas franšīžu vairāk nekā 30 valstīs.

““Maple Bear” piedāvā vislabāko Kanādas izglītību, kas sniedz nepieciešamās zināšanas dzīvei globalizētā pasaulē, un ir pasaulē vadošais skolu tīkls bilingvālās izglītības nodrošināšanā. Šajās skolās skolēni apgūst kritiskās domāšanas prasmes, kas viņiem palīdzēs gūt panākumus strauji mainīgā pasaulē,” apgalvo “Maple Bear Global Schools” dibinātājs un priekšsēdētājs Rodnijs Brigss.

“Mēs sniedzam savām skolām unikālu atbalstu ar savu mācību programmu, ko izstrādājuši Kanādas un vietējie pedagogi, un gandrīz 300 Kanādas pedagogiem, kas apmāca un atbalsta mūsu “Maple Bear” skolu skolotājus visā pasaulē.” ““Maple Bear” filozofijas stūrakmeņi ir sastrādāšanās un sadarbība. Mūsu mērķis ir radīt abām pusēm izdevīgas partnerības,” norāda “Maple Bear Global Schools” izpilddirektors Arno Krugs (Arno Krug), “un mēs esam priecīgi par šo jauno partnerību ar “Vantage Capital”, kam ir tāds pats domu gājiens kā mums. Mēs priecājamies par gaidāmo ātro “Maple Bear” paplašināšanos Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas dos ģimenēm iespēju saņemt pasaules klases izglītību par pieņemamu cenu.”

Pašlaik Centrāleiropā un Austrumeiropā ir 10 “Maple Bear” skolu, kas jau darbojas vai vēl tiek veidotas, un tās atrodas Rumānijā, Bulgārijā, Serbijā, Albānijā un Ukrainā. Pateicoties partnerībai ar “Vantage Capital”, nākamajā desmitgadē ir plānots atvērt vēl 200 jaunu skolu 22 valstīs.

“Pirms diviem gadiem mēs nolēmām savā jaunajā ieguldījumu kategorijā “Vantage Best in Class” pievērsties izglītības nozares piedāvātajām iespējām. Ar prieku varam teikt, ka mūsu plāni ir godam īstenojušies. Partnerība ar “Maple Bear” nudien ir “vislabākā savā kategorijā”, un kopā mēs noteikti kļūsim par ievērojamākajiem augstākās kvalitātes bilingvālās izglītības nodrošinātājiem šajā reģionā, kurā dzīvo vairāk par 250 miljoniem cilvēku,” pārliecināti saka “Vantage Capital” izpildpriekšsēdētājs Lūks Albinskis.

“Vantage Capital” ir alternatīvo aktīvu pārvaldītājs, kura galvenais birojs atrodas Johannesburgā, Dienvidāfrikā, un tas pārvalda aktīvus vairāk nekā 1,2 miljardu dolāru vērtībā. Uzņēmumam ir 25 darbinieki, kas strādā Johannesburgā, Keiptaunā, Kairā, Dubaijā, Parīzē un Sofijā.

Visjaunākā “Vantage” ieguldījumu kategorija ir “Vantage Best in Class”, kuru finansē Eiropas ģimenes un uzņēmēji, un tās mērķis ir ieguldīt Eiropas izglītības un izglītības tehnoloģiju uzņēmumos. Ieguldījumus uzņēmumā “Maple Bear Polska” uzņēmums “Vantage” nodrošina kopā ar Melvinu Lubegu (Melvyn Lubega), vienu no “Go1” dibinātājiem. “Go1” ir viena no pasaulē lielākajām e-mācību bibliotēkām pasaulē, vairāk nekā 2 miljardus dolāru vērts izglītības nozares “vienradzis”, kas nesen piesaistījis 100 miljonus dolāru no “Softbank”, “Salesforce”, “Microsoft” un citiem ieguldītājiem. Uzņēmumam “Vantage” ir vēl divas citas ieguldījumu kategorijas: “Vantage Mezzanine”, kas ir nodrošinājusi mezanīna aizņēmuma un pašu kapitāla finansējuma risinājumus 33 uzņēmumiem 11 valstīs, un “Vantage GreenX”, kas ir finansējusi 14 saules un vēja enerģijas projektu, kuru kopējā jauda ir lielāka par 1000 MW, bet vērtība ir aptuveni 800 miljoni dolāru.

Uzņēmums “Maple Bear Global Schools” ir dibināts 2003. gadā Nortvankūverā, Kanādā. Pašlaik “Maple Bear” tīklā ir vairāk nekā 570 skolu vairāk nekā 30 valstīs. Uzņēmums “Maple Bear Global Schools” ir pasaules līderis bilingvālās izglītības nodrošināšanā un piedāvā augstas kvalitātes zīdaiņu aprūpi, pirmsskolas, bērnudārza, sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas izglītību, balstoties uz praksi, kas Kanādas izglītību ir padarījusi par vienu no labākajām pasaulē. “Maple Bear” nodrošina Kanādas izglītību 48 000 skolēnu visā pasaulē, lai viņi būtu gatavi dzīvei globalizētā pasaulē.“Maple Bear Central and Eastern Europe” ir “Maple Bear Global Schools” reģionālā nodaļa, kas atbild par 22 šī reģiona valstīm. Tās mērķis ir nākamajos gados izveidot un atbalstīt 200 “Maple Bear” skolu tīklu.

Komentāri

Pievienot komentāru