Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008. gada līdz šim amerikāņu korporācijai piederošā GE Money Bank Latvijā kopumā cietusi aptuveni 70 miljonus latu zaudējumus.

Pēc neveiksmīgā General Electric (GE) koncernā ietilpstošā GE Capital mēģinājuma 2011.gadā finanšu krīzē smagi cietušo GE Money Bank pārdot Krievijas finanšu korporācijai Otkritie pagājušajā nedēļā tika paziņots par vairāku galveno bankas aktīvu nodošanu valstij piederošajai bankai Citadele.

Visticamāk, GE Money Bank, kas jau vismaz kopš šā gada sākuma slēdz savas filiāles, Latvijas tirgu vēlēsies pamest līdz šā gada beigām, lai uz to neattiektos prasības saistībā ar eiro ieviešanu. Kopumā darījuma detaļas vēl netiek atklātas un netiek sniegti plašāki komentāri, tomēr DB ieskats GE Money Bank darbībā liecina: amerikāņu korporācija Latvijas finanšu tirgu atstās ar desmitiem miljonu latu zaudējumiem, kurus gan, iespējams, simtiem miljardu dolāru kompānija īpaši nejutīs.

Savukārt bankai Citadele varētu «tikt» kredīti un noguldījumi attiecīgi ne vairāk kā 30 un 40 miljonu latu apjomā – tas ir vidēji četras piecas reizes mazāks GE Money Bank biznesu apjoms nekā bija pirms krīzes.

Viena pasaules no lielākajām kompānijām GE Latvijā savu darbu finanšu jomā sāka 2004. gadā, ar a/s GE Money ienākot patēriņa kreditēšanas tirgū. Kopumā šajos gados slikto kredītu, kā arī administrācijas izmaksu dēļ, kuras ilgstoši nespēja segt pamatdarbības biznesa ieņēmumi, GE Money Bank cieta 71,46 miljonu latu zaudējumus, liecina DB aprēķini, ņemot vērā bankas finanšu pārskatus.

Komentāri

Pievienot komentāru