Makroekonomika

Gustsons: ar kontrolējošām, represīvām metodēm neko nevar panākt

Dienas Bizness, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

«Latvijā tradicionāli neticība valsts pārvaldei un politiķiem ir ļoti augstā līmenī. Cilvēki bieži izvairās no nodokļu maksāšanas tāpēc, ka neredz, kur nodokļos samaksātā nauda aiziet,» intervijā laikrakstam Diena sacījis Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

«Savukārt darba devēji darba ņēmējiem saka: «Nav tev vērts maksāt nodokļus, tāpat jau tev sociālā aizsardzība vai pensija nekāda lielā nebūs, labāk ņem nopelnīto algu aploksnē. Darīsim tā, par 200 latiem es nomaksāšu nodokļus, bet vēl 300 ik mēnesi iedošu aploksnē.» Darba ņēmēji piekrīt,» skaidrojis V. Gustsons.

Taču piebildis: «Bet tam ir ļoti daudz mīnusu, un tad, kad darba ņēmējs kļūst vecāks, tad aptver, ka ne pirmajā, ne otrajā pensiju līmenī nav nekādu būtisku uzkrājumu, rezultātā pensija sanāk ļoti zema, par to nevar pat izdzīvot. Daudzi šobrīd to sāk apzināties un meklē darba devēju, kas maksātu nodokļus no algas pilnā apjomā.»

«Jāsaka, ļoti svarīga ir tieši iedzīvotāju domāšana, jo kontrolējošas, represīvas metodes – un Latvijā Valsts Ieņēmumu dienests bieži strādā kā represīvs instruments – nekad nav efektīvas, tas jau ir daudzkārt un daudzviet pasaulē pārbaudīts,» akcentējis eksperts.

«Ar kontrolējošām, represīvām metodēm neko nevar panākt, jo, izjūtot jebkādu represiju draudus cilvēks vienmēr centīsies izvairīties tieši no tā, ko no viņa ar represīvām metodēm pieprasa. Problēma jau nav pašā VID, jo VID izpilda to, kas politiķu lēmējvaras līmenī pieņemts. Bet diemžēl tieši politiķu un lēmējvaras līmenī Latvijā efektīvs instruments ēnu ekonomikas mazināšanai vēl nav atrasts,» viņš skaidrojis Dienai.

Runājot par reemigrāciju, viņš paudis viedokli, ka «panākt aizbraukušo atgriešanos nav tik vienkārši, un cilvēki, kuri dzīvo, piemēram, Īrijā, masveidā neatgriezīsies».

«Ne tikai, lai sāktos reemigrācija, bet arī lai apturētu emigrāciju, ir jārada darbavietas. Jāatceras, arī, ka Latvijas vēsturē ir bijuši vairāki periodi, kad no šejienes izbraukuši daudzi iedzīvotāji un lielākā daļa aizbraucēju nav atgriezušies. Ir jāsaprot, ka aizbraukušie savā mītnes zemē iesakņojas. Man arī ir paziņas, kas aizbraukuši un nedomā atgriezties, lai kādi plāni te tiktu rakstīti,» Dienai stāstījis V. Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānija "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" ("Compensa Life") pagājušajā gadā Baltijā guvusi 7,8 miljonus eiro lielu peļņu, kas ir par 11 % vairāk nekā 2021. gadā, liecina kompānijas publicētie gada pārskata rezultāti.

“Peļņas pieaugumu galvenokārt noteica labs risku apdrošināšanas rezultāts un veiksmīga ilgtermiņa ieguldījumu stratēģija. Pozitīvas izmaiņas finanšu saistību vērtībā nesušas pat labākus rezultātus, nekā iepriekš tika prognozēts,” norāda Viktors Gustsons, “Compensa Life” Latvijas filiāles vadītājs.

Savukārt bruto parakstīto prēmiju apjoms pērn audzis no 102,5 miljoniem eiro līdz 120,8 miljoniem eiro jeb par gandrīz 18%. Pērn pieaugusi gandrīz visu apdrošināšanas produktu popularitāte, bet jo īpaši veiksmīgi klājies Mūža pensijas apdrošināšanai, veselības apdrošināšanai un dzīvības apdrošināšanai ar uzkrājumu, informē V. Gustsons.

“Daļēji šādu tendenci veicinājusi arī pagājušā gada augstās inflācijas ietekme. Darba devēji, redzot, kā sadārdzinās, piemēram, medicīnas pakalpojumu cenas, iegādājās saviem darbiniekiem dārgākas veselības apdrošināšanas polises - šāda tendence bija vērojama ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā. Savukārt pieaugums dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu veidošanu skaidrojams ar to, ka daļai iedzīvotāju ar vidējiem un augstiem ienākumiem arī pēc straujā cenu kāpuma maksājumiem par enerģiju, degvielu un pārtiku aizvien palika pāri brīvi līdzekļi, kurus novirzīt nākotnes uzkrājumiem,” norāda V. Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" ("Compensa Life") Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons pēc 22 šajā amatā nostrādātiem gadiem dodas pelnītā atpūtā. No 2023. gada 1. jūlija par filiāles vadītāju kļūs līdzšinējais uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Ervins Vēveris.

"Darbs uzņēmuma vadībā visus šos gadus ir bijis ļoti interesants, aizraujošs laiks. Saku vislielāko paldies “Compensa Life” komandai, ar kuru kopā izdevies sasniegt tiešām būtiskus biznesa mērķus. Esam kļuvuši par vienu no vadošajām dzīvības apdrošināšana sabiedrībām Latvijas tirgū ar stabilu, izaugsmē vērstu attīstību, plašu filiāļu tīklu, zinošiem darbiniekiem un mūsdienīgiem, dinamiskiem dzīvības apdrošināšanas pakalpojumiem. Jaudīga izaugsme panākta uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, aug Mūža pensijas apdrošināšanas popularitāte, veiksmīgi ieviests jaunums Latvijas tirgū - onkoloģisko slimību apdrošināšana Oncodrop u.c. Esmu pārliecināts, ka Ervins Vēveris kopā ar “Compensa Life” vadības komandu turpinās efektīvi attīstīt un vadīt uzņēmumu, sasniedzot jaunus apvāršņus," stāsta Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apjomu kāpina par 29%

Žanete Hāka, 02.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs audzis par 29%, sasniedzot 30,9 miljonus eiro (21,72 miljonus latu), informēja kompānijas pārstāvji.

Tāpat uzņēmumam arī ir izdevies palielināt dzīvības apdrošināšanas tirgus daļu Baltijā no 8% līdz 9,7% un noslēgt gadu ar 0,7 miljonu eiro (0,49 miljonu latu) lielu peļņu.

Sekojot iepriekšējā gada tendencei, kad populārākais produkts bija uzkrājums privātajai pensijai, pagājušajā gadā tas veidoja 63% no jaunajām parakstītajām prēmijām. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu 2012. gadā pieprasījums pēc šī pakalpojuma pieaudzis par ceturtdaļu. Vislielākais pieaugums pret 2011.gadu jaunajās parakstītajās prēmijās bija veselības apdrošināšanai, tas sasniedza 52%.

«Izteikti augošā interese par veselības apdrošināšanas pakalpojumiem ir skaidrojama ar kopējās ekonomiskās situācijas uzlabošanos Baltijas valstīs, kā rezultātā darba devēji, tai skaitā arī valsts un pašvaldību iestādes, atsākuši savu darbinieku veselības apdrošināšanu,» skaidro Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms pieaudzis par 17%

Žanete Hāka, 21.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life jauno parakstīto prēmiju apjoms Latvijā trešā ceturkšņa beigās sasniedzis 5,3 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk, salīdzinot ar 2013.gada attiecīgo laika periodu.

Liels pieprasījums deviņos mēnešos bijis pēc nelaimes gadījumu apdrošināšanas, jo parakstītas par 63% vairāk prēmiju nekā pagājušajā gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Parakstīto prēmiju apjoms nelaimes gadījumu apdrošināšanā pieaudzis, jo palielinājies ar juridiskajām personām noslēgto līgumu skaits. Tas nozīmē, ka darba devēji apdrošinājuši savus darbiniekus vienlaikus pret vairākiem riskiem, lai sniegtu viņiem papildu drošību pret darba vietā sastopamajiem riskiem. Uzņēmēji ir apzinājuši darba vides riskus, un tas ir rezultējies pieprasījuma pieaugumā pēc nelaimes gadījumu apdrošināšanas,» secina Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life audzējusi parakstīto prēmiju apjomu

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms 2014.gadā sasniedzis 12,6 miljonus eiro, kas ir par 1,4 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2013.gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Jauno parakstīto prēmiju apjoms veidojis vairāk nekā pusi jeb 57% no kopējā parakstīto prēmiju apjoma.

Uzņēmuma apkopotie dati par 2014.gadu atklāj, ka parakstīto prēmiju apjoma kāpumu veicinājusi veselības apdrošināšanas un dzīvības apdrošināšanas ar uzkrājumu izaugsme par 12%. Veselības apdrošināšanā pērn parakstītas prēmijas par 5,9 miljoniem eiro, bet dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu – 6,5 miljoni eiro.

«Aizvadītajā gadā pēc parakstīto prēmiju apjoma populārākie produkti bijuši ilgtermiņa uzkrājumi (tajā skaitā privātajām pensijām), kuri bija 52% no visām parakstītajām prēmijām, un veselības apdrošināšana – 47%. Jāatzīmē, ka pērn cilvēki turpinājuši aktīvi izvēlēties tirgum piesaistītās polises, jo ieguldījumi ar fiksētu peļņas procentu pašlaik sniedz zemu ienesīgumu. Šīs tendences rezultātā 2014.gadā prēmiju apjoms aktīvajā uzkrājumā audzis par 151%,» atklāj Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmērs audzis par 35%

Žanete Hāka, 16.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijā parakstīto prēmiju apjoms 2015. gadā sasniedzis 9 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 35%, salīdzinot ar 2014. gadu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopumā pagājušais gads vērtējams pozitīvi, jo tieši dzīvības apdrošināšanā parakstīto prēmiju apjoma pieaugums ir 140%.

«Straujo pieaugumu dzīvības apdrošināšanā veicināja parakstīto prēmiju apjoms tieši tirgum piesaistītajām polisēm, kur apjoms pieaudzis par 213%. Šis pieaugums saistāms ar to, ka aizvien vairāk cilvēku turpina izvēlēties uzkrājošo apdrošināšanu piesaistīt ieguldījumu fondiem. Prognozējams, ka arī šogad šī tendence saglabāsies un šis produkts būs viens no pieprasītākajiem,» norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperts: Apdrošināšanas tirgus izaugsmi bremzēs stagnējošā Eiropas ekonomika un Krievijas sankcijas

Žanete Hāka, 15.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīto prēmiju apmērs gada pirmajos mēnešos dzīvības apdrošināšanā varētu palielināties tikai par 10%, uzskata dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Vienlaikus izaugsmes kritums sagaidāms arī veselības apdrošināšanā, kur parakstīto prēmiju kāpums prognozējams tikai par 7%.

V. Gustsons uzsver, ka pēdējos trīs gados parakstīto prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanā gada sākumā auga vidēji par 14%, 18% un 19%. Arī veselības apdrošināšanā izaugsme bija rakstāma ar diviem cipariem, bet šogad situācija mainīsies. Paredzams, ka 2015. gadā apdrošināšanas tirgu turpinās bremzēt kā stagnējošā Eiropas ekonomika, tā spēkā esošās Eiropas Savienības un Krievijas savstarpēji noteiktās ekonomiskās sankcijas, uzskata eksperts.

Arvien Krievijas ekonomikā augošo problēmu dēļ eksporta tirgus ir sarucis arī daļai Latvijā esošo uzņēmumu. Tā kā biznesam ir nepieciešams laiks, lai pārorientētu darbību, tad gaidāms, ka arī šīs pārmaiņas ietekmēs parakstīto prēmiju apmērus dzīvības apdrošināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošinātāji pērn novērojuši vairākas pozitīvas tendences, tostarp – darba devēji atgriezušies dzīvības apdrošināšanas pircēju rindās, iemaksas kļuvušas regulārākas, kā arī to, ka pieaug vidējā ikmēneša iemaksu summa, kas kompānijām ir 25 – 35 latu apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Compensa Life Latvijas filiāles vadītāju Viktoru Gustsonu

Lelde Petrāne, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons. «Apdrošināšana ir uzticības bizness,» uzsver V. Gustsons.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Strādāju apdrošināšanas nozarē jau kopš 1991.gada. Sāku strādāt apdrošināšanas akciju sabiedrībā Balta, pēc tam piecus gadus biju Vērtspapīru tirgus komisijas vadītājs. Kopš 2001. gada strādāju Compensa Life. Uzskatu, ka apdrošināšana ir ļoti interesanta biznesa sfēra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstījis par 46% vairāk prēmiju

Žanete Hāka, 18.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life jauno prēmiju apjoms Latvijā pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo laika periodu pieaudzis par 46% un sasniedzis 3,8 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma kopējais parakstīto prēmiju apjoms ir 6,2 miljoni eiro.

Lielākais pieaugums sasniegts veselības apdrošināšanā, kur pārdošanas rādītāji salīdzinājumā ar 2012. gadu palielinājušies par 45% un dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu, attiecīgi sasniedzot 53% kāpumu.

«Apkopotie pirmā pusgada darbības radītāji liecina, ka šobrīd lielākais pieaugums ir vērojams tā saucamo tirgum piesaistīto polišu segmentā dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu. Tas skaidrojams ar to, ka garantētās peļņas procentu likmes līmenis tirgū ir salīdzinoši zems, līdz ar to cilvēki ir gatavi vairāk riskēt, ieguldot tirgum piesaistītajos produktos un paļaujoties uz iespējami lielāku ienesīgumu,» norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life jauno prēmiju apjomu audzējusi par 29%

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life jauno parakstīto prēmiju apjoms 2013.gadā sasniedzis 6,3 miljonus eiro, kas ir par 29% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Īpaši pieprasīta aizvadītajā gadā bijusi veselības apdrošināšana, jo jaunās prēmijas parakstītas par 49% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma darbība aizvadītajā gadā bijusi veiksmīga, jo jauno parakstīto prēmiju apjoms veidoja vairāk nekā pusi jeb 56% no kopējā parakstīto prēmiju apjoma.

Aizvadītajā gadā visstraujāk jeb par 54% pieaudzis jauno parakstīto prēmiju apjoms nelaimes gadījumu apdrošināšanā. Ja iepriekšējos gados populārākie produkti bija uzkrājumi privātajai pensijai un dzīvības apdrošināšana, tad 2013.gada tendence apdrošināšanas produktu vidū bijusi nelaimes gadījumu apdrošināšana, skaidro Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot praksē biznesa ilgtspēju un atbildīgu vides politiku, dzīvības apdrošināšanas kompānija "Compensa Life" uz biroja ēkas jumta Rīgā, Vienības gatvē, uzstādījusi saules paneļus.

Paredzams, ka 108 saules paneļi ar kopējo jaudu 51 KWh gada laikā saražos ap 39 MWh, nosedzot ievērojamu daļu no uzņēmuma ikdienā patērētās elektroenerģijas.

“No “Compensa Life” uzņēmumu saimes Baltijā esam pirmie, kas sava biroja jumtu atvēlējuši videi draudzīgas enerģijas ražošanai,” saka projekta idejas autors un īstenotājs Viktors Gustsons, “Compensa Life” Latvijas filiāles vadītāja padomnieks.

Projekts īstenots nepilna gada laikā. Paredzams, ka ieguldījums varētu atpelnīties 5-6 gados.

Nākotnē “Compensa Life” biroju ēkai pieguļošajā teritorijā plānots uzstādīt elektrisko auto uzlādes stacijas, tādējādi veicinot videi draudzīgāku elektrisko auto izmantošanu pārvietošanās vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms audzis par 60%

Žanete Hāka, 29.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Vienna Insurance Group SE jauno parakstīto prēmiju apjoms Latvijā salīdzinājumā ar 2011.gadu pieaudzis par 60% un sasniedzis 4,9 miljonus eiro (3,43 miljonus latu).

Kā informēja kompānijas pārstāvji, visstraujāk – par 73% - pieaudzis jauno parakstīto prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanā, bet veselības apdrošināšanā salīdzinājumā ar 2011.gadu pieaugums ir bijis par 50%.

Tāpat arī kopējais Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms (gan jaunās, gan jau iepriekšējos gados parakstītās) pagājušā gada laikā ir ievērojami pieaudzis – proti, uzņēmuma apdrošināšanas prēmiju apjoms palielinājies par 34% un sasniedza 9,3 miljoni eiro (6,51 miljons eiro).

«Joprojām vislielāko daļu no dzīvības apdrošināšanā parakstītajām prēmijām aizņem tieši uzkrājošā apdrošināšana. Pozitīva ir tendence, ka cilvēki arvien biežāk izvēlas paši veidot uzkrājumus savas un savu bērnu nākotnes finansiālajai nodrošināšanai,» stāsta Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veselības jautājumos puse uzticas ārstam, trešdaļa – internetam

Žanete Hāka, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

57% Latvijas iedzīvotāji veselības jautājumos visvairāk uzticas savam ģimenes ārstam, liecina dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life veiktā iedzīvotāju aptauja.

Vienlaikus vairāk nekā trešdaļa respondentu kā uzticamu informācijas avotu norādījuši interneta portālus par veselību (34%) un Google (32%).

«Zināmas bažas rada lielais to cilvēku īpatsvars, kas uzticas avotiem internetā, kuros ļoti bieži atrodamā informācija labākajā gadījumā nepalīdzēs izārstēt slimību, bet sliktākajā – situāciju vēl vairāk pasliktinās,» norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Tāpat respondentu atbildes liecina, ka atšķirības informācijas iegūšanas veidos nosaka arī iedzīvotāju vecums. Gados jaunāki cilvēki biežāk meklē padomu pie vecākiem (41% gadījumu), kamēr 40-44 gadu vecuma grupas aptaujātie to dara daudz retāk (vien 8%). Savukārt jaunieši biežāk šim nolūkam izmanto internetu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apmēru audzē par 22%

Žanete Hāka, 29.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusē sasniedzis 3,7 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo laika periodu, informē kompānijas pārstāvji.

Kopējā Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgū vērojams pieeaugums par 10%.

Uzņēmuma statistikas dati liecina, ka jauno prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanā pirmajos sešos mēnešos palielinājies par 86%. Tāpat jaunajās prēmijās no janvāra līdz jūnijam parakstīto prēmiju apjoms dzīvības apdrošināšanas polisēm pieaudzis par 108%.

Kopējie Latvijas dzīvības apdrošināšanas tirgus dati parāda, ka jau parakstītas prēmijas 51 miljonu eiro apmērā. Statistika rāda, ka kopumā parakstīto prēmiju apjoms tirgum piesaistītām polisēm dzīvības apdrošināšanā pieaudzis par 67%. Vislielākais kāpums vērojams mūža pensijas apdrošināšanā valsts fondēto pensiju shēmas dalībniekiem, kur parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 230%, sasniedzot 1,3 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vien 3% uzkrājumus gatavi uzticēt dzīvības apdrošinātājiem

Žanete Hāka, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotāji, veidojot savus uzkrājumus, pamatā izvēlas divas ļoti tradicionālas uzkrājumu formas – 56% naudu glabā bankā, bet 37% savus uzkrājumus neuztic nevienam, liecina dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life veiktā iedzīvotāju aptauja.

Savukārt tikai 3% respondentu būtu gatavi savu naudu uzticēt, piemēram, dzīvības apdrošinātājiem.

Lai gan Latvijā pastāv salīdzinoši ļoti labi valsts atbalsta mehānismi uzkrājumu veidošanai dzīvības apdrošināšanas kompānijās, sabiedrība joprojām ir kūtra savu līdzekļu uzticēšanā citām finanšu sektora institūcijām (apdrošinātāji, ieguldījumu sabiedrības, utt.), norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Jāpiebilst, ka, veicot dzīvības apdrošināšanu ar līdzekļu uzkrājumu, iespējams saņemt nodokļu atvieglojumus, kas šobrīd ir 24% no iemaksām uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, ja to kopsumma gadā nepārsniedz 10% no bruto darba algas.

Komentāri

Pievienot komentāru