Tehnoloģijas

Hewlett Packard atlaidīs 30 tūkstošus darbinieku

Žanete Hāka, 16.09.2015

Jaunākais izdevums

Uzņēmums Hewlett Packard patlaban gatavojas atlaist 30 tūkstošus darbinieku, turpinot īstenot izmaksu samazināšanas programmu, raksta CBS News.

Uzņēmums otrdien paziņoja, ka darbinieki tiks atlaisti jaunizveidotā Hewlett Packard Enterprise ietvaros – tas būs uzņēmums, kura tehnoloģiju nodaļas darbs būs vērsts uz programmatūras, konsultēšanas un datu analīzi, atdalot no uzņēmuma personālo datoru un drukas pakalpojumu sniegšanas daļas.

Darbinieku samazināšanu plānots pabeigt līdz nākamā mēneša beigām, atlaižot 25-30 tūkstošus darbinieku. Tas nozīmē 10-12% no 252 tūkstošiem.

Patlaban uzņēmums cenšas samazināt izdevumus par 2 miljardiem dolāru gadā.

Pēdējo pāris gadu laikā HP jau atlaidis 55 tūkstošus darbinieku.

Neskatoties uz šo faktu, Hewlett Packard aizvien ir viena no pasaules lielākajām tehnoloģiju kompānijām. Uzņēmums prognozē, ka tā ieņēmumi gadā sasniegs 50 miljardus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru kompānija HP Inc paziņojusi, ka nākamo trīs gadu laikā tās nodrošināto darba vietu skaits samazināsies par trīs līdz četriem tūkstošiem, ziņo BBC.

Tiek cerēts, ka tas ik gadu kompānijai ietaupīs no 200 līdz 300 miljoniem ASV dolāru.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Hewlett-Packard sadalījās divos uzņēmumos: HP Inc, kas darbojas printeru un datoru biznesā, un Hewlett Packard Enterprise, kas pārdeva programmatūras biznesu, lai koncentrētos uz datu glabāšanu.

Darbavietu samazināšana kompānijā notiek laikā, kad personālo datoru pārdošanas apjomi visā pasaulē turpina kristies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

HP pērk Samsung printeru biznesu

Lelde Petrāne, 12.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru gigants HP pārņems Samsung vairāk nekā 1 miljardu ASV dolāru vērto printeru biznesu, ziņo BBC.

Saskaņā ar HP paziņojumu šis solis palīdzēs atdzimt segmentam, kas sen neesot pieredzējis inovācijas.

Darījums noticis neilgi pēc tam, kad HP meitas uzņēmums savu programmatūras biznesu pārdeva Micro Focus. Pagājušajā gadā

Hewlett-Packard sadalījās divās daļās: HP Inc, kas fokusējas uz printeriem un datoriem, un Hewlett Packard Enterprise, kas pārdeva savu programmatūras biznesu, lai fokusētos uz datu uzglabāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru un printeru ražotājs «HP Inc.» paziņojis, ka pasaulē likvidēs 10% darbavietu, lai vienkāršotu uzņēmuma darbību un samazinātu izdevumus.

Kompānija norāda, ka nākamo trīs gadu laikā likvidēs līdz 9000 darbavietu. HP pasaulē kopumā nodarbina aptuveni 55 000 cilvēku.

«Mēs pieņemam drosmīgus un apņēmīgus lēmumus, mums sākot nākamo nodaļu,» sacīja HP topošais vadītājs Enrike Loress, kurš pie uzņēmuma vadības grožiem stāsies novembrī.

Loress skaidro, ka šāda rīcība nepieciešama, lai reaģētu uz patērētāju ieradumu izmaiņām.

Kā ziņots, «HP Inc.» izveidojās, kad 2015.gada novembrī datortehnoloģiju milzis «Hewlett-Packard» tika sadalīts divās firmās – korporatīvā aprīkojuma un pakalpojumu uzņēmumā «Hewlett-Packard Enterprise» un personālo datoru un printeru kompānijā «HP Inc.».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotājs "Xerox Corp." paziņojis, ka paaugstina datoru un printeru ražotājam "HP Inc." izteiktu pārņemšanas piedāvājumu līdz aptuveni 36 miljardiem dolāru (32,8 miljardiem eiro).

Jaunais piedāvājums ir par aptuveni 10% lielāks par to, kas tika izteikts pērn un ko iepriekš "HP" direktoru padome bija noraidījusi.

"HP" iepriekš "Xerox" piedāvājumu nodēvēja par pārāk zemu un pagājušajā mēnesī apgalvoja, ka pārņemšanas centienus vada investors Karls Ikans, kuram pieder kopējamās tehnikas un drukas iekārtu ražotāja akcijas.

"Ņemot vērā Ikanam piederošo akciju daļu, viņš būtu ieguvējs, ja "Xerox" iegādātos "HP" par cenu, kas "HP" novērtē par zemu," janvārī norādīja HP.

Kā ziņots, "HP Inc." izveidojās, kad 2015.gada novembrī datortehnoloģiju milzis "Hewlett-Packard" tika sadalīts divās firmās – korporatīvā aprīkojuma un pakalpojumu uzņēmumā "Hewlett-Packard Enterprise" un personālo datoru un printeru kompānijā "HP Inc.".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datortehnikas ražotājs Hewlett-Packard (HP) sācis savas Latvijas filiāles likvidāciju, liecina Firmas.lv informācija.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, pārskatot uzņēmuma stratēģiju Latvijā, nolemts atdot preču izplatīšanu un apkalpošanu HP partneriem, uzņēmumam tieši nepiedaloties Latvijas tirgū. Uzņēmuma produkcija un apkalpošana klientiem arī turpmāk tiks nodrošināta iepriekšējā līmenī.

Pērn HP Latvijas filiāle SIA Hewlett-Packard apgrozījusi 2,04 miljonus eiro, kas ir par 58% mazāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 4,9 miljoni eiro.

Savukārt peļņa pērn bijusi 164 734 eiro, kas ir apmēram piecas reizes mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 1,07 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas un Āzijas valstu politiķu un biznesa līderu sanāksme dos iespējas Latvijas biznesam veidot jaunus kontaktus

Tā par aprīļa beigās Rīgā gaidāmo 3. ASEM (Āzijas un Eiropas sanāksme) transporta ministru sanāksmi «Multimodālā transporta savienojumu attīstība Eirāzijā – status quo un ieskats nākotnē» sarunā ar Dienas Biznesu norāda satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Pasākuma ietvaros paredzētas gan ministru tikšanās, gan vairākas darba sesijas konferences formā.

Kāds ir 3. ASEM sanāksmes mērķis un loma gan Eiropas Savienības (ES), gan Latvijas kontekstā?

Sanāksme ir ļoti nozīmīga, jo mēs uzstādām mērķi – multimodālu transporta savienojumu attīstība Eirāzijā. Latvija par to ir ļoti daudz runājusi, un šajā gadījumā mēs iesaistām arī visas ES dalībvalstis. Turklāt formāts ir tāds, ka par to, kā labāk dibināt un attīstīt transporta saites, diskutē ne tikai Eiropas un Āzijas ministri, bet arī starptautisku organizāciju vadītāji, kravu īpašnieki un ražotāji. Tas ir svarīgi ne tikai ES, bet arī Latvijai, jo esam sevi pozicionējuši kā vietu, kur veidot Ziemeļeiropas distribūcijas centrus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HP inovatīvajam viedtelefonam Elite x3 var pievienot monitoru, klaviatūru un peli un izmantot to datora vietā

Nākamā ienesīgā produkta meklējumi dzen ražotājus pa neparastām takām, mudinot izmēģināt spēkus pat jomās, kurās uzņēmumam nav spēcīgu iestrāžu. Šim scenārijam seko arī viens no lielākajiem datoru un printeru ražotājiem pasaulē Hewlett-Packard, mēģinot tirgū izkalt jaunu nišu ar viedtelefona un datora apvienojumu HP Elite x3.

Nav jau gluži tā, ka HP būtu pilnīgs iesācējs telefonu tirgū. Pirms 13 gadiem tas ar iPAQ Pocket PC bija viens no kabatas datoru jeb mūsdienu viedtelefonu priekšteču pionieriem. Nevar arī teikt, ka Elite x3 ir absolūta inovācija, jo jau pirms gada tālruni ar līdzīgām funkcijām – Lumia 950 – tirgū laida Microsoft. Taču HP gadījums ir interesants ar to, ka viņu ierīce izmēru dēļ ir tuvāka planšetei nekā telefonam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Mikroviļņu radio AS SAF Tehnika

Žanete Hāka, 24.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv viesojas AS SAF Tehnika, kur tiek izgatavoti mikroviļņu radio.

AS SAF Tehnika dibināta 1999.gadā, taču uzņēmuma vēsture ir daudz senāka par tā oficiālo dibināšanas datumu. Jau 90. gadu sākumā radioinženieris Didzis Liepkalns (šā brīža uzņēmuma Tehniskais direktors un valdes priekšsēdētāja vietnieks) radīja telekomunikāciju iekārtas, sākotnēji privātām vajadzībām, vēlāk arī apkārtnē esošajiem uzņēmumiem. 1994.gadā viņš radīja telefona līnijas pagarinātāju un video signāla pārraidītāju, izmantojot mikroviļņu radio - tie bija pirmie produkti, kuri tika pārdoti SAF zīmola paspārnē. Pirmais SAF komerciāli veiksmīgais produkts - AM-10, spēja nodrošināt datu pārraides ātrumu līdz 2Mbps.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT infrastruktūras uzraudzības programmatūra Zabbix spēj pieskatīt līdz pat 200 tūkstošiem ierīču, paredzēt un novērst to problēmas un sistēmu dīkstāvi

SIA Zabbix izstrādā programmnodrošinājumu, kas spējīgs uzraudzīt IT infrastruktūru – serverus, tīkla iekārtas, bezvadu interneta rūterus utt. Programmatūra apkopo iegūto informāciju, salīdzina ar industrijas standarta rādītājiem un pieņem lēmumu, vai viss ir kārtībā, vai ir paredzami kādi sarežģījumi. Lai saprastu, kāpēc tas ir svarīgi, uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Sergejs Sorokins min piemēru – ja kompānijas rīcībā ir divi serveri, teorētiski ir iespējams pie katra nosēdināt speciālistu, kas to nepārtraukti uzrauga. Taču, ja uzņēmumam ir 200 tūkstoši ierīču (tik ir Zabbix lielākajam klientam), tas vairs nav iespējams, jo ierīces var būt ne tikai fiziskas, bet arī virtuālas, kas savstarpēji ir komplicētos tīklos. «Izstrādājam programmnodrošinājumu, kas saprot šāda veida informāciju, analizē, apstrādā un laikus paziņo par iespējamām problēmām. Piemēram, ja runājam par bankām, sliktākā iespējamā situācija ir tad, kad zvana klienti un sūdzas, ka nedarbojas internetbanka. Zabbix var nodrošināt ne vien to, ka banka pirmā ir informēta par problēmu, bet arī spēj to paredzēt jau laikus, jo, analizējot statistiku un vēsturisko datu apjomu, iespējams noteikt, ka, piemēram, pēc divām stundām, turpinoties kādai tendencei, radīsies problēma un nekavējoties jārīkojas,» ilustrē S. Sorokins. Uzņēmuma galvenā mērķauditorija ir liela mēroga uzņēmumi ar apjomīgu IT infrastruktūru – bankas, IT kompānijas, internetveikali, telekomunikāciju uzņēmumi un citu nozaru pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO: Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti

Lelde Petrāne, 08.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņoti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju rīkotā konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti.

Konkursa mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus, gan radot jaunus un eksportspējīgus produktus, gan nodrošinot vietējo tirgu ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem. Latvijas uzņēmumus, kas sasnieguši labus rezultātus konkurētspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē, sveica konkursa patrons, Valsts Prezidents Raimonds Vējonis.

Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» laureāti:

Eksporta čempions

Latraps, Lpks

«Eksportspējīgākais komersants» lielo/ vidējo komercsabiedrību grupā

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Mikrotīkls saņem Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas balvu

Zane Atlāce - Bistere, 13.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Mikrotīkls» saņēmis Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) apbalvojumu «Intelektuālā īpašuma balva uzņēmumam» (WIPO IP Enterprise Trophy) par intelektuālā īpašuma pielietojumu uzņēmuma inovatīvu komerciālo stratēģiju atbalstam, kā arī zināšanās balstītu un uz nepārtrauktu attīstību vērstu uzņēmējdarbību, informē Patentu valdes Intelektuālā īpašuma informācijas centra pārstāve Santa Lozda.

Apbalvojumu uzņēmumam pasniedza Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis, norādot, ka: «WIPO apbalvojums uzņēmumam Mikrotīkls vēlreiz apliecina Latvijas uzņēmēju potenciālu, kas ļauj izstrādāt jaunus, inovatīvus produktus, tos atbilstoši aizsargāt un veiksmīgi piedāvāt dažādu valstu tirgos. Man ir liels prieks šo balvu pasniegt Latvijas uzņēmumam, aicinot neapstāties pie sasniegtā.»

SIA «Mikrotīkls», kas pasaulē pazīstams ar zīmolu «MikroTik», tika dibināts 1995. gadā. Uzņēmums ir attīstījis maršrutēšanas programmatūru «RouterOS», kas parastus datorus ļauj pārveidot par interneta maršrutētājiem. Patlaban uzņēmums izstrādā bezvadu un vadu tīklu rūterus datu plūsmas pārvaldīšanai. Uzņēmuma ražotās iekārtas tiek izplatītas visā pasaulē un tās izmanto interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji, kuriem jānodrošina datu plūsmu maršrutēšana, ugunsmūris, VPN, un citas pārvaldes funkcijas dažādos vadu un bezvadu datortīklos. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt plašam lietotāju lokam pieejamus, jaudīgus un ērti lietojamus datortīklu pārvaldes rīkus. Šobrīd uzņēmumam ir vairāk nekā 500 izplatītāju un tālākpārdevēju 145 valstīs, kas pārdod un atbalsta «MikroTik» risinājumus. «MikroTik» klientu vidū ir tādas plaši pazīstamas korporācijas un uzņēmumi, kā, piemēram, Mitsubishi Motors, Siemens, Hewlett-Packard, Ericsson, Motorola u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmuma Tet valdei pievienojies uzņēmuma komercdirektors Sergejs Kostjučenko un Klientu aprūpes dienesta direktore Alla Krūmiņa.

S.Kostjučenko uzņēmumā atbild par pilnu produktu un piedāvājumu vadību privātpersonu un biznesa klientu segmentos, IT produktu stratēģijas izstrādi, pārdošanas stratēģijas attīstību un ieviešanu, kā arī TV un datu centru biznesu attīstību. Savukārt A.Krūmiņa atbild par kvalitatīvu klientu aprūpes infrastruktūras uzturēšanu un pārvaldību, kā arī pakalpojumu piegādi Tet klientiem, nodrošinot profesionālu un kvalitatīvu klientu aprūpi.

Vienlaikus saskaņā ar SIA Tet dalībnieku lēmumu uzņēmuma padomē ievēlēta un darbu uzsāk Ieva Jansone-Buka.

Viņa ir attīstības finanšu institūcijas ALTUM valdes locekle, ieguvusi uzņēmējdarbības vadības maģistra (MBA) grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā. Valdes priekšsēdētāja Ulda Tatarčuka vadībā darbu turpina valdes locekļi Gints Bukovskis (galvenais finanšu direktors), Ingrīda Rone (Cilvēku un vides dienesta direktore) un Dmitrijs Ņikitins (galvenais tehnoloģiju direktors).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroenerģijas sadales tarifi izsenis ir bijuši apvīti ar negatīvām emocijām, jo tie tieši ietekmē gandrīz jebkuru Latvijas ģimeni un uzņēmumu.

Sadales tarifi nozīmē arī ārkārtīgi lielu risku politiķiem, jo sevišķi tiem, kas ir atbildīgi par enerģijas nozari - neveikla tarifu skaidrošana var ieskandināt beigas attiecīgā ministra karjerai.

Tarifi, kapitāla piesaiste un konkurētspēja

Retāk mēs dzirdam par to, ka tarifi var būt ūdensšķirtne kapitāla ienākšanai Latvijas reģionos, un neatkarīgi, vai tas ir vietējais, vai ārvalstu kapitāls, reģionu nākotni izšķirs tas, vai kāds būs ieinteresēts tur investēt finanšu līdzekļus, radīt darbavietas un nodrošināt daudzu ģimeņu nākotni. Lēmums par kapitāla investīcijām balstās uz vairākiem faktoriem, bet vislielākajā mērā ņemot vērā dividenžu nodokļu likmi (kas ietekmē nākotnē sagaidāmo peļņu pēc nodokļiem), transporta infrastruktūru (ar kādām izmaksām ir sasniedzamas galvenās transporta artērijas, visbiežāk konteineru ostas) un enerģijas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Dell īsteno tehnoloģiju nozares visu laiku lielāko pārņemšanas darījumu

LETA--AFP, 12.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru ražotājs Dell Inc. pirmdien par 67 miljardiem dolāru (58,9 miljardiem eiro) iegādājies datu uzglabāšanas kompāniju EMC, īstenojot visu laiku lielāko apvienošanās darījumu tehnoloģiju nozarē, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Dell norāda, ka šis darījums «radīs pasaulē lielāko privāto apvienoto tehnoloģiju kompāniju.»

Iepriekš analītiķi skaidroja, ka, pārņemot EMC, Dell paplašinās savus datu uzglabāšanas pakalpojumus un stiprinās pozīcijas pret konkurentu Hewlett-Packard.

Paziņojumā teikts, ka EMC akcionāri saņems aptuveni 33,15 dolārus par vienu akciju.

Dell vadītājs Maikls Dells būs apvienotā uzņēmuma priekšsēdētājs un vadītājs, bet EMC vadītājs Džo Tuci turpinās darbu pašreizējā amatā, kamēr tiks pabeigts šis darījums.

Sagaidāms, ka šis darījums galīgo apstiprinājumu saņems 2016.gada vidū pēc tam, kad regulatori un akcionāri būs snieguši savas galīgās pārbaudes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IDC: Personālo datoru tirdzniecības apjoms sarucis par 10,6%

LETA, 13.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērnā gada ceturtajā ceturksnī pasaulē piegādāti 71,9 miljoni personālo datoru, kas ir par 10,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2014.gadā, liecina tirgus izpētes kompānijas International Data Corp. (IDC) apkopotie dati.

IDC vēsta, ka personālo datoru tirdzniecības apjoma kritums galvenokārt skaidrojams ar sīvo konkurenci, ko rada viedtelefoni un planšetdatori, kā arī ar to, ka cilvēki šobrīd nogaida ilgāku laika periodu, lai iegādātos jaunas ierīces.

Uzņēmums gan prognozē, ka šogad personālo datoru pārdošanas apjoms palielināsies, ņemot vērā uzņēmumu pāreju uz datoriem, kas aprīkoti ar jaunākās paaudzes operētājsistēmu Windows 10.

IDC norāda, ka arī patērētājiem vajadzētu būt motivētiem iegādāties jaunākus personālos datorus drošības un veiktspējas uzlabojumu dēļ.

IDC dati arī liecina, ka Ķīnas uzņēmums Lenovo iepriekšējā ceturksnī saglabājis savu statusu kā pasaulē lielākais datoru tirgotājs, tam piegādājot gandrīz 15,4 miljonus personālo datoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eksperti: Personālo datoru tirdzniecībai kritums sesto ceturksni pēc kārtas

LETA, 12.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Personālo datoru tirdzniecība šā gada sākumā piedzīvojusi kritumu sesto ceturksni pēc kārtas, samazinoties līdz zemākajam līmenim kopš 2007.gada, pirmdien paziņoja tirgus izpētes kompānija Gartner.

Gartner apkopotie dati liecina, ka pirmajā ceturksnī pasaulē piegādāti 64,7 miljoni personālo datoru, kas ir par 9,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Tikmēr tirgus izpētes kompānijas International Data Corp. (IDC) publiskotie dati norāda pat uz vēl straujāku kritumu, personālo datoru pārdošanas apjomam pirmajā ceturksnī sarūkot par 11,5% - līdz 60,6 miljoniem vienību.

Analītiķi skaidro, ka mājsaimniecības vairs neiegādājās personālos datorus, kā tās mēdza to darīt senāk, izvēloties izmantot viedtelefonus interneta piekļuvei.

Tāpat personālo datoru tirdzniecību negatīvi ietekmējis ASV dolāra vērtības pieaugums, kas atsevišķos tirgos padarījis dārgāku to iegādi, un politiskā nestabilitāte vairākos reģionos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eksperti: Personālo datoru tirdzniecībai kritums astoto ceturksni pēc kārtas

LETA, 12.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Personālo datoru tirdzniecība šā gada trešajā ceturksnī piedzīvojusi kritumu astoto ceturksni pēc kārtas, patērētājiem aizvien aktīvāk izvēloties lietot viedtelefonus un planšetdatorus, otrdien paziņoja tirgus izpētes kompānija Gartner.

Gartner apkopotie dati liecina, ka trešajā ceturksnī pasaulē piegādāti 68,9 miljoni personālo datoru, kas ir par 5,7% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Tikmēr tirgus izpētes kompānijas International Data Corp. (IDC) publiskotie dati norāda pat uz vēl mazāku tirdzniecības apjomu, kas trešajā ceturksnī sarucis par 3,9% un veidojis 68 miljonus vienību.

Gartner norāda, ka personālo datoru tirdzniecība reģistrējusi kritumu astoto ceturksni pēc kārtas, kas ir ilgākais lejupslīdes periods nozares vēsturē.

Šis kritums galvenokārt tiek skaidrots ar personālo datoru darbības mūža paildzināšanos, ņemot vērā plaša patēriņa elektronisko ierīču pieejamību, kā arī ar vāju personālo datoru pieprasījumu attīstības tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru