Pasaulē

Hītrovas lidostas jaunais Termināls 2 durvis vērs gada laikā

Lelde Petrāne, 04.06.2013

Jaunākais izdevums

Hītrovas lidostas jaunais 2,5 miljardus Lielbritānijas sterliņu mārciņu vērtais termināls durvis pirmajiem pasažieriem vērs tieši viena gada laikā, atsaucoties uz lidostas paziņojumu, vēsta BBC.

Privāti finansētais termināls T2 pēc tā atvēršanas 2014. gada 4. jūnijā apkalpos 20 miljonus cilvēku gadā. Tas aizstāj veco Terminālu 2, kas tika nojaukts 2009. gadā.

Paredzēts, ka T2 darbosies vairāk nekā 20 aviokompānijas un 25 tūkstoši darbinieku. Saskaņā ar plāniem katru dienu terminālu izmantos vidēji 55 tūkstoši pasažieru. Tajā būs 50 veikali, 17 bāri un restorāni.

Hītrovas jaunais termināls 5 tika atvērts 2008. gadā un piedzīvoja katastrofālu pirmo dienu ar garām rindām un tūkstošiem pazudušu bagāžas vienību. T2 tiks atvērts pa posmiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pasaulē labākā lidosta piedāvā bezmaksas kāju masāžu un atelpu dārzā

Lelde Petrāne, 12.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļotāji no visas pasaules šogad kā labāko lidostu pasaulē atzinuši Singapūras Čangi lidostu, kur ir tropiskie jumta dārzi, kinoteātri, baseins un džakuzi, vēsta Relaxnews.

Pagājušā gada uzvarētāja Inčhonas starptautiskā lidosta pie Seulas palikusi otrajā vietā.

Balsojumā par pasaulē labāko lidostu piedalījies vairāk nekā 12,1 miljons ceļotāju.

Uzvarētāja lielu pārsteigumu nerada, jo Čangi lidosta jau iepriekš ierindota starp trim vadošajām lidostām kā nozares līderis un novators. Tā, piemēram, lidosta pasažieriem piedāvā arī bezmaksas, divu stundu ekskursijas. Pirms iekāpšanas lidmašīnā pasažieri var atvilkt elpu vienā no pieciem tematiskajiem dārziem. Tāpat lidosta klientiem piedāvā arī kāju bezmaksas masāžu un citas ekstras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Dubaijas lidosta pērn pasaulē lielākā pēc pasažieru skaita

BNS/INTERFAX, 13.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijas starptautiskā lidosta 2014.gadā kļuva par lielāko lidostu pasaulē pēc starptautiskajos reisos pārvadāto pasažieru skaita, apsteidzot Londonas Hītrovas lidostu, vēstīja laikraksts The Financial Times.

2014.gadā Dubaijas lidosta starptautiskajos reisos apkalpoja 71 miljonu pasažieru, bet Hītrovas lidosta - 68,1 miljonu pasažieru.

Viens no iemesliem tam ir Hītrovas lidostas darbības jaudu pārslodze.

«Hītrova zaudē daudz reisu Dubaijai, jo mēs spējam apkalpot tos maršrutus, kuriem Hītrovai vairs nepietiek ietilpības,» paziņoja Dubaijas lidostas ģenerāldirektors Pols Grifitss.

Dubaijas lidostas kļūšana par lielāko lidostu atspoguļo arī Dubaijā bāzētās Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nacionālās aviokompānijas Emirates Airlines straujo izaugsmi. Lidsabiedrībai šobrīd ir lielākā tālās distances lidmašīnu gaisa flote pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviācijā attīstību nosaka cilvēku skaits reģionā un tā ekonomiskās attīstības parametri, līdz ar to izaugsmes epicentri arvien vairāk pārvietojas Āzijas virzienā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Dubaijas vērienīgie plāni kļūt par pasaules aviācijas centru bija dzirdami jau vairākus gadus. Tie aktualizējās brīdī, kad pieņemts lēmums par valsts ekonomikas diversifikāciju, to balstot ne tikai uz naftu, bet arī tirdzniecību, transportu un tūrismu. Pērn Dubaijai izdevies spert vēsturisku soli tuvāk šiem plāniem. Ar 71 miljonu apkalpotajiem starptautiskajiem pasažieriem tai izdevies Londonas Hītrovas lidostai, kas pērn apkalpoja tikai 68,1 milj. starptautisko pasažieru, nocelt pasaules noslogotākās lidostas kroni. «Hītrova zaudēja Dubaijai, jo varam piedāvāt savienojumus, kam Hītrovas lidostai pietrūkst kapacitātes,» Financial Times norādījis Dubaijas Starptautiskās lidostas vadītājs Pols Grifits. Tomēr jāpiebilst, ka kopējā pasažieru skaita ziņā Hītrova joprojām pārspēj Dubaiju, pērn apkalpojot 73,4 miljonus pasažieru. Turklāt gan Hītrovas, gan Getvikas (pērn apkalpoti 38,1 milj.) lidostas Londonā ziņoja par rekordlielu pasažieru skaitu 2014. gadā, jaunu maršrutu atklāšanu uz straujas izaugsmes tirgu Ķīnā un Meksikā. Dubaijas lidostas izaugsmes pamatā ir valstij piederošās aviokompānijas Emirates ekspansija, kas tika dibināta 1985. gadā. Šobrīd Emirates pieder pasaulē lielākā starptautisko pasažieru pārlidojumu lidmašīnu flote, nodrošinot savienojumus starp Rietumiem, Āziju un Dienvidaustrumāziju. Dubaijas amatpersonas cer, ka 2020. gadā lidosta jau apkalpos 98,5 miljonus pasažieru, nodrošinot 22% darbavietas Dubaijas emirātā un trešdaļu no tā IKP. Taču ar to izaugsmes plāni vēl neaprobežojas. Otra Dubaijas lidosta – Al–Maktoum International, kas sāka apkalpot pasažierus 2013. gadā, pēc pilnīgas pabeigšanas 2022. gadā būšot spējīga apkalpot 120 miljonus pasažieru, kas ir par 40 miljoniem vairāk nekā Hītrovas pašreizējais maksimums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzi cilvēki, kuri apmeklē Apvienotās Karalistes galvaspilsētu Londonu, ir pieraduši lidot pār Temzu pirms lidmašīnas nosēšanās. Taču mazāk nekā 10 gadu laikā lidaparāti varētu piezemēties salas lidostā pašā upes vidū, vēsta CNN.

Futūristiskā izskata, sešu skrejceļu lidosta uz mākslīgās salas iecerēta aptuveni 80 kilometru attālumā no pilsētas centra.

Konsorcija, kuru izveidojis Londonas mērs Boriss Džonsons, ieceres varētu izmaksāt 47 miljardus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 40 miljardus latu). Būvniecība varētu ilgt septiņus gadus.

Tā kā Hītrovas lidosta šobrīd darbojas ar 99% no tās jaudas, galvaspilsētai nepieciešami papildu skrejceļi, norādījis konsorcijs

Testrad.

Lidostas iecere upes vidū esot saistā ar vēlmi izvairīties no aviācijas trokšņa piesārņojuma, kas jau pašlaik ir problēma Londonā. London Britannia Airport vizualizācijās redzama ovālas formas struktūra ar skrejceļiem, kas atrodas vietā, kur upe paplašinās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijas Starptautiskā lidosta Hītrovas lidostai atņēmusi pasaulē noslogotākās starptautiskās lidostas titulu, ja ņem vērā pasažieru skaitu gada griezumā, ziņo BBC.

Apvienoto Arābu Emirātu lidosta paziņojusi, ka tā 2014. gadā apkalpojusi nedaudz zem 70,5 miljoniem pasažieru. Hītrovas lidostā pasažieru skaits bijis ap 68,1 miljonu.

Dubaijas lidosta norādījusi, ka tā sasniegusi «vēsturisku pagrieziena punktu».

Hītrovas lidosta jau gadiem cenšas palielināt kapacitāti, un tieši tas tiek minēts kā galvenais iemesls Dubaijas uzvarai. Dubaijas mērķis esot kļūt par aviācijas globālo centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielbritānijas noslogotākā lidosta izvēlas AS Valmieras stikla šķiedras meitas uzņēmuma produktu

Dienas Bizness, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra meitas uzņēmuma Valmiera Glass UK Ltd ražotā stikla šķiedras auduma tekstilmembrāna Atex tiek plaši izmantota Hītrovas lidostas jaunā termināļa būvniecībā, proti, griestu pārsegumā aptuveni 50 tūkstošu m2 platībā.

Pēc lidostas informācijas, jaunā termināļa ēka tiks atvērta 2014.gada 4.jūnijā.

«Mūsu meitas uzņēmuma Valmiera Glass UK Ltd ražotās produkcijas izmantojums tik sabiedriski nozīmīgā satiksmes mezglā kā Hītrovas lidosta viennozīmīgi ir liels sasniegums. Tas apliecina mūsu uzņēmuma ražotās produkcijas atbilstību mūsdienu modernās pasaules līmeņa kvalitātes prasībām,» norāda AS Valmieras stikla šķiedra valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns.

Šis ir viens no apjomīgākajiem projektiem, kurā tiek izmantota Valmiera Glass UK Ltd izstrādātā Atex tekstilmembrāna.

Kā daži no pēdējiem projektiem, kuros pielietotas Atex tekstilmembrānas, AS Valmieras stikla šķiedra min Zénith de Strasbourg daudzfunkcionālā arēna Francijā, Shanghai Expo izstāžu ēka Ķīnā un Vācijas uzņēmuma Sedus Stoll izpētes centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit cilvēki guvuši ievainojumus, kad piezemējoties Ņujorkas Lagvardijas lidostā pasažieru lidmašīnai pārlūzusi priekšējā šasija. Negadījums licis uz laiku slēgt lidostu.

Kopumā aviokompānijas Southwest Airlines Boeing 737 lidmašīnā, kas uz Ņujorku devās no Nešvilas, atradušies 143 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Pēc priekšējās šasijas pārlūšanas lidmašīna ar purngalu ietriekusies skrejceļā un slīdējusi pa to. Pasažieri lidmašīnu pametuši izmatojot avārijas trapus. Seši pasažieri nogādāti slimnīcā.

ASV Federālā aviācijas administrācija un Nacionālā transporta drošības padome uzsākusi notikušā incidenta izmeklēšanu. Pēc lidmašīnas avārijas uz vairākām stundām tika slēgta Lagvardijas lidosta un atcelti reisi. Paredzams, ka lidojumus no lidostas ietekmēs arī sarežģītie laikapstākļi tuvākajās dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijā ceturtais straujākais aviopasažieru kritums ES

Žanete Hāka, 06.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Eiropas Savienībā ar gaisa transportu pārvietojušies 827 miljoni pasažieru, kas ir par 0,7% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Eurostat dati.

Salīdzinot ar 2009. gadu, aviopasažieru skaits audzis par 10%, bet, salīdzinot ar 2008. gadu – par 3,6%.

Vislielākais skaits lidmašīnu pasažieru reģistrēts Lielbritānijā – 203 miljoni, kas ir par 0,8% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Vācijā šo pasažieru skaits bijis 179 miljoni, Spānijā – 160 miljoni, Francijā – 135 miljoni, bet Itālijā – 116 miljoni.

Straujākais pasažieru skaits bijis Lietuvā – par 17,6% un Igaunijā – par 15,5%, savukārt lielākais kritums vērojams Slovēnijā – par 14,1% un Slovākijā – par 13,5%. Latvijā pasažieru skaits pērn sasniedzis 4,7 miljonus, gada laikā sarūkot par 6,7%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Londonas Hītrovas lidostā izmēģinās stāvāku lidmašīnu nolaišanās trajektoriju

LETA--BLOOMBERG, 10.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas Hītrovas lidostā tiks sākta stāvākas lidmašīnu nolaišanās trajektorijas izmēģināšana, ar kuru lidosta cer samazināt troksni un iegūt atbalstu trešā skrejceļa būvēšanai.

Eiropas noslogotākās lidostas dispečeri sāks vadīt lidmašīnas uz nosēšanos 3,2 grādu, nevis kā līdz šim - trīs grādu leņķī, teikts lidostas paziņojumā.

Izmēģinājums ilgs sešus mēnešus un sāksies 14.septembrī. Tam nebūs nepieciešama speciāla apmācība vai ekipējuma maiņa.

Premjerministrs Deivids Kemerons solījis līdz gada beigām izlemt, vai atļaut paplašināt Hīrovas lidostu vai ne. Valdības izveidotā komisija iepriekš noteica, ka labākais risinājums Anglijas dienvidaustrumu apkalpošanai būtu jauna skrejceļa būve Hītrovā.

Galvenie iebildumi pret šo projektu ir trokšņa palielināšanās pēc lidostas paplašināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuva gada laikā cer atrast starptautisku lidsabiedrību, kas varētu veikt biznesa reisus starp Viļņu un Londonu, trešdien preses konferencē paziņojis triju Lietuvas lidostu operatorkompānijas Lietuvos oro uostai ģenerāldirektors Ģedimins Almants.

Pēc viņa teiktā, konkurss par šāda pakalpojuma sniegšanu varētu tikt izsludināts šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā.

«Izraudzīts stingrs formāts - Sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas saistības, kas paredz skaidru birokrātisko procesu, kurš jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju (EK). Tas jau uzsākts, lai mēs varētu nodrošināt šos reisus, nepārkāpjot noteikumus attiecībā uz valsts atbalstu,» norādījis Almants. «Saskaņojam ar EK, ar lidsabiedrībām, ar lidostām. Izraudzīta arī lidosta - tā būs Londonas Sitijas lidosta.»

Vienlaikus viņš pieļāvis iespēju, ka konkurss netiks izsludināts, ja interesi par šādiem reisiem neizrādīs neviena lidsabiedrība.

Lietuvos oro uostai jau labu laiku cenšas piesaistīt kādu tradicionālo aviokompāniju, kura varētu pārvadāt biznesa klientus starp Viļņu un Londonas Sitijas, Hītrovas vai Getvikas lidostām pietiekami ērtā laikā un piemērotās lidmašīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Reģistrēšanās sistēmas problēmu dēļ «British Airways» atceļ gandrīz 100 avioreisus

LETA/DPA, 07.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrēšanās sistēmas tehnisku problēmu dēļ Lielbritānijas lidsabiedrība «British Airways» trešdien atcēlusi gandrīz 100 avioreisus divās lielākajās Londonas lidostās.

Hītrovas lidostā atcelts 81 lidojums un Getvikas lidostā atcelti desmit avioreisi un vairāk nekā 200 lidojumi aizkavējušies, ietekmējot aptuveni 15 000 pasažieru.

Problēmas ietekmējušas arī Londonas Sitijas lidostas darbu.

«British Airways» paziņoja, ka reģistrēšanai izmanto manuālu rezerves sistēmu, un aicināja pasažierus ierasties lidostās laicīgi.

Lidsabiedrība uzsvēra, ka tehniskās problēmas nav globālas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atgriežas Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways", kas ziemas sezonā atsāks lidojumus starp Rīgu un Londonu, informēja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvji.

Lidostas pārstāvji vēsta, ka "British Airways" veiks lidojumus uz Londonas Hītrovas lidostu trīs reizes nedēļā - otrdienās, ceturtdienās un svētdienās.

"British Airways" savulaik no 1997.gada veica lidojumus starp Londonu un Rīgu. Tie tika pārtraukti 2007.gada martā. Lidsabiedrība šo lēmumu skaidroja ar to, ka šis maršruts nenesa peļņu.

Jau vēstīts, ka lidostas apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,924 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 286 498 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

FIX Express Latvia esošiem un potenciāliem klientiem nodrošina profesionālus un mūsdienīgus transporta un loģistikas pakalpojumus.

, 02.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās pieprasījums un piedāvājums pasaules tirgos tik strauji mainās , ka jābūt gataviem uz to ātri reaģēt,maksājot adekvātu cenu. Aviokravu pārvadājumi nodrošina ātrus piegādes termiņus un palīdz uzņēmumiem vienmēr būt uzdevumu augstumos attiecībā pret saviem klientiem un partneriem. Mūsu uzņēmuma darbiniekiem ir daudzu gadu darba pieredze tieši šajā jomā, un šajā virzienā arī attīstāmies.

Mums ir savs birojs Frankfurtes lidostā, kā arī Londonā,kur mēs strādājam Hītrovas un Gatvikas lidostās. Tas dod mums iespēju piedāvāt risinājumus jebkuru sūtījumu piegādei uz jebkuru pasaules valsti, jo aviokompāniju skaits šajās lidostās pārsniedz vairākus simtus un nav ierobežojuma ne virzienu,ne apjoma ,ne kravas svara ziņā. Protams, arī pārvadājumu cenas ir pievilcīgas .

Visas nepieciešamās muitas formalitātes nodrošina mūsu uzņēmuma muitas brokeri.

No šiem cilvēkiem ir atkarīgs , vai eksporta deklarācija ir pareizi noformēta un vai tā ir noslēgta, precei izlidojot vai izbraucot no Eiropas Savienības. Importa sūtījumu gadījumā ir pareizi un precīzi jāaprēķina muitas nodokļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta – Lielbritānijā vētra laupījusi cilvēku dzīvības

Gunta Kursiša, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritāniju naktī uz pirmdienu sasniegusi spēcīga vētra, un patlaban zināms, ka tā paņēmusi četru cilvēku dzīvības. Britu sinoptiķi norāda, ka situācija, vētrai pametot Lielbritāniju sāk normalizēties.

[Papildināta ar jaunāko informāciju]

Vētras laikā mirusi 17 gadus veca pusaudze un 50 gadus vecs vīrietis, ziņo BBC. Savukārt Londonā divi cilvēki gājuši bojā gāzes eksplozijā.

Pusaudze guvusi letālus ievainojumus, krītot kokam Idenbridžā (Edenbridge). Arī vīrieša nāvē vainojams krītošs koks – nelaimes gadījums noticis Hertfordšīrā (Hertfordshire), kokam uzgāžoties automašīnai. Londonā koks uzgāzies kādai ēkai, izraisot gāzes eksploziju, kurā gājis bojā vīrietis un sieviete.

Patlaban bez elektroapgādes palikušo mājsaimniecību skaits ir pārsniedzis 270 tūkstošus, tāpat kritušo koku dēļ vairāki dzelzceļa uzņēmumi, piemēram, First Capital Connect, Greater Anglia, Gatwick Express, paziņojuši, ka pasažieru pārvadājumi pagaidām nenotiks. Patlaban uz dzelzceļa līnijām atrodas aptuveni simts nokrituši koki. Lielbritānijas dzelzceļa uzņēmums Network Rail atklājis, ka vētras postījumi bijuši spēcīgāki nekā iepriekš prognozēts, bet šobrīd situācija sākusi uzlaboties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā ap lidostām tiks paplašināta zona, kurā aizliegti lidojumi ar bezpilota lidaparātiem, un policija varēs piemērot sodanaudas cilvēkiem, kas atteiksies nosēdināt dronus.

Tiks ieviesti jauni noteikumi, saskaņā ar kuriem personām, kas vēlas vadīt 250 gramus līdz 250 kilogramus smagu dronu, būs jāreģistrējas un jānokārto pilota tests internetā.

Par atteikšanos pakļauties policijas rīkojumam nosēdināt bezpilota lidaparātu un reģistrācijas dokumentu neuzrādīšanu policija varēs piemērot līdz 100 mārciņām (112 eiro) lielu sodanaudu.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija arī sāks izmēģināt un novērtēt lidostās un cietumos iekārtas gaisa telpas aizsardzībai pret bezpilota lidaparātiem.

Jau vēstīts, ka Londonas Getvikas un Hītrovas lidostas gatavojas ieguldīt miljoniem mārciņu šādās tehnoloģijās.

Lielbritānijas transporta ministrs Kriss Greilings pirmdien parlamentā sacīja, ka dronu radītie traucējumi Getvikas lidostā no 19.decembra līdz 21.decembrim, bija «tīši, bezatbildīgi un aprēķināti, kā arī nelegāli.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksperti pasludinājuši aviokompānijas "British Airways" izpildīto reisu par ātrāko zemskaņas ātruma lidojumu no Ņujorkas uz Londonu, ziņo BBC.

Izmantojot vētras Kiara radīto gaisa plūsmu, gaisa kuģis "Boeing 747-436" sasniedzis ātrumu 1 327 km/h.

Lidmašīna lidojusi četras stundas un 56 minūtes, svētdienas rītā ierodoties Hītrovas lidostā 80 minūtes pirms grafika.

Saskaņā ar tiešsaistes lidojumu izsekošanas pakalpojuma "Flightradar24" datiem tas pārspēj iepriekšējo piecu stundu un 13 minūšu rekordu, kas piederēja lidsabiedrībai "Norwegian".

Aviācijas konsultants un bijušais "British Airways" pilots Alasters Rosenšeins BBC sacījis, ka lidmašīna sasniegusi "fenomenālu ātrumu".

Aviokompānija "British Airways", komentējot veikto reisu, akcentējusi: "Mēs vienmēr par prioritāti uzskatām drošību, nevis ātruma rekordus. Mūsu labi apmācītie piloti maksimāli izmantoja apstākļus, lai klienti atgrieztos Londonā krietni pirms paredzētā laika."

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Inflācijai strauji palielinoties, Lielbritānijā plašumā vēršas streiki

LETA--AFP, 18.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā aizvien plašumā vēršas dažādu nozaru darbinieku streiki laikā, kad inflācijas straujš pieaugums samazina iedzīvotāju nopelnītās naudas vērtību.

Lielbritānijas dzelzceļa darbinieki streikos ceturtdien un sestdien pēc šovasar jau rīkotā vairāk nekā pēdējos 30 gados lielākā streika. Sagaidāms, ka šajās divās dienā streikos vairāki desmiti tūkstoši dzelzceļnieku.

Londonas metro satiksmi darbinieku streiks ietekmēs sestdien, bet no svētdienas astoņu dienu streiku rīkos Lielbritānijas lielākās kravu ostas - Felikstovas ostas - darbinieki.

Vienlaikus gan daļa šovasar Lielbritānijā paredzēto streiku tikuši atcelti, arodbiedrībām un uzņēmumiem spējot vienoties par atalgojumu palielināšanu.

Kamēr lidsabiedrības "British Airways" lidostu darbinieki un lidmašīnu degvielas uzpildītāji Hītrovas lidostā paredzētos streikus atcēluši, vairāk nekā 115 000 valsts pasta pakalpojumu kompānijas "Royal Mail" darbinieku augusta beigās iecerējuši četru dienu streiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valmieras stikla šķiedra jauna uzņēmuma izveidē ASV ieguldīs 6,5 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra, izvērtējot turpmāku uzņēmuma attīstību, sākusi darbības Valmiera Glass USA Corp dibināšanai ASV, liecina kompānijas paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Pašreiz AS Valmieras stikla šķiedra vadība veic sarunas ar ASV valsts iestādēm par uzņēmuma iespējamo atrašanās vietu un risina citas ar biznesa uzsākšanu nepieciešamās formalitātes.

Pagaidām tiek apsvērts, ka Valmiera Glass USA Corp. uzsāks ražošanu 2015.gada pirmajā kvartālā, pirmajā posmā jaunajā ražotnē ieguldot 6,5 miljonus dolāru. Plānots, ka uzņēmums ASV ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Lai saglabātu uzņēmuma uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, plānots turpināt paplašināt Valmiera Glass Grupas pozīcijas pasaules tirgū.

Jaunas ražotnes izveide ASV ir likumsakarīgs, loģisks un uz klientu orientēts biznesa attīstības solis, norāda kompānijas pārstāvji. Katru gadu pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā pieaug, pērn attiecībā pret 2012.gadu tie pieauga par 36%, eksportējot 14% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma tieši uz ASV un Kanādu. Ar ražotnes izveidi ASV tiks panākts, ka produkcija būs tuvāk pieejama klientam, samazināsies preces piegādes termiņi, ilgtermiņā paaugstināsies uzņēmuma ienesīgums un veidosies ciešākas partnerattiecības ar nozīmīgākajiem klientiem. Jauna ražotne ASV dos jaunas iespējas biznesa izaugsmei un stiprinās uzņēmuma pozīcijas stikla šķiedras produktu tirgū visā pasaulē, skaidro kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways" no 29.oktobra atsāks lidojumus starp Rīgu un Londonu, pavēstīja lidostas "Rīga" pārstāvji.

"British Airways" veiks lidojumus uz Londonas Hītrovas lidostu trīs reizes nedēļā.

"British Airways" savulaik no 1997.gada veica lidojumus starp Londonu un Rīgu. Tie tika pārtraukti 2007.gada martā. Lidsabiedrība šo lēmumu skaidroja ar to, ka šis maršruts nenesa peļņu.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdingkompānija International Airlines Group (IAG) ceturtdien paziņoja, ka Īrijas aviosabiedrība Aer Lingus noraidījusi tās izteikto pārņemšanas piedāvājumu.

IAG apstiprina, ka kompānija izteikusi piedāvājumu un Aer Lingus to noraidījusi.

Aer Lingus akciju vērtība jau iepriekš bija palielinājusies par 14%, kad laikraksts Financial Times ziņoja, ka IAG apsver iespēju lidsabiedrībai izteikt pārņemšanas piedāvājumu.

Šis darījums būtu nodrošinājis vērtīgu piekļuvi nolaišanās laika nišām Hītrovas lidostā, kurā Aer Lingus ir trešā lielākā aviokompānija.

Tikmēr darījuma realizācijai būtu nepieciešams saņemt apstiprinājumu no lidsabiedrības Ryanair un Īrijas valdības, jo tām pieder aviokompānijas akciju daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Aer Lingus noraida uzlabotu International Airlines Group izteikto pārņemšanas piedāvājumu

LETA--BBC, 12.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas aviosabiedrība Aer Lingus noraidījusi uzlabotu holdingkompānijas International Airlines Group (IAG) izteikto pārņemšanas piedāvājumu.

IAG decembra beigās izteica jaunu Aer Lingus pārņemšanas piedāvājumu, tā vērtībai sasniedzot 2,4 eiro par vienu akciju.

Aer Lingus jau decembra sākumā noraidīja iepriekšējo IAG piedāvājumu, kura vērtība bija 2,3 eiro par vienu lidsabiedrības akciju, norādot, ka šis piedāvājums aviokompāniju novērtē pārāk zemu.

Iegādājoties Aer Lingus, IAG iegūtu vērtīgu piekļuvi pacelšanās un nolaišanās laika nišām Hītrovas lidostā, kurā Aer Lingus ir trešā lielākā aviokompānija.

Tikmēr darījuma realizācijai būtu nepieciešams saņemt apstiprinājumu no lidsabiedrības Ryanair un Īrijas valdības, jo tām pieder aviokompānijas akciju daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Īrijas lidsabiedrība Aer Lingus pieņem IAG izteikto pārņemšanas piedāvājumu

BNS/AFP, 27.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas nacionālās lidsabiedrības Aer Lingus padome otrdien atbalstīja 1,35 miljardus eiro vērto pārņemšanas piedāvājumu no Lielbritānijas nacionālās aviokompānijas British Airways un Spānijas nacionālās lidsabiedrības Iberia māteskompānijas International Airlines Group (IAG).

Aer Lingus paziņoja, ka tās padome «vēlas rekomendēt» uz IAG pārskatīto piedāvājumu, kas bija trešais kopš decembra, attiecināt dažus nosacījumus.

Dublinā bāzētā lidsabiedrība pirmdien paziņojumā biržai atklāja, ka IAG ir izteikusi piedāvājumu pārņemt Aer Lingus, maksājot 2,55 eiro par akciju, ko veido 2,50 eiro naudā un 0,05 eiro dividendēs.

Kompānija piebilda, ka pārņemšana tagad ir atkarīga no apstiprinājuma, kas jāsniedz abiem lielākajiem lidsabiedrības akcionāriem - Īrijas zemo cenu lidsabiedrībai Ryanair, kas ar 30% akciju ir lielākais atsevišķais "Aer Lingus" akcionārs un kopš 2007.gada trīs reizes neveiksmīgi ir mēģinājusi to pārņemt, un Īrijas valstij, kam pieder 25% kompānijas akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidmašīna Hītrovas lidostā sadūrusies ar bezpilota lidaparātu

LETA--AFP, 18.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānijas British Airways lidmašīna svētdien, nolaižoties Londonas Hītrovas lidostā, sadūrusies ar objektu, kas, domājams, bijis bezpilota lidaparāts, paziņojusi policija.

Lidmašīna ar 132 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem pēc tam nolaidusies veiksmīgi un neviens cilvēks nav cietis.

Sākta notikušā izmeklēšana.

Lidmašīna pēc nosēšanās pārbaudīta un atzīta par drošu turpmākajiem lidojumiem.

Mediji ziņo, ka šis, visticamāk, ir pirmais gadījums Lielbritānijā, kad lidmašīna sadūrusies ar bezpilota lidaparātu, bet ir bijuši daudzi gadījumi, kad bezpilota lidaparāti palidojuši bīstami tuvu garām lidmašīnām.

Lielbritānijas likumi aizliedz izmantot bezpilota lidaparātus tuvu lidmašīnām, helikopteriem un lidostām un lidaparāti nedrīkst lidot augstāk par 122 metriem virs zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Singapore Airlines lidmašīna piedzīvojusi ekstrēmu turbulenci

Jānis Rancāns, 07.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības Singapore Airlines lidojuma no Singapūras uz Londonu pasažieri piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, kad lidmašīna negaidīti ielidoja gaisa bedrē un strauji zaudēja augstumu.

Lidaparātam strauji nokrītot par divdesmit metriem, ievainojumus guva 11 pasažieri un viens apkalpes loceklis. Gaisa bedrē lidmašīna ielidoja uzreiz pēc tam, kad bija pasniegtas brokastis, kas kritiena laikā tika izmētātas pa visu salonu.

Kāds pasažieris sarunā ar ABC News pastāstīja, ka īsi pirms gaisa bedres lidmašīnas kapteinis paziņojis, ka brokastis uz laiku tiek pārtrauktas un visiem ir jāpiesprādzējas. Nākamajā mirklī sekojis straujš kritiens un viss, kas neesot bijis piesiets, ieskaitot cilvēkus, triecies pret lidmašīnas griestiem.

Lidsabiedrība Singapore Airlines norāda, ka pasažieri cietuši nelielus ievainojumus un tiem sniegta medicīniskā palīdzība uzreiz pēc ierašanās Hītrovas lidostā Londonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien programmatūras kļūda vairākās pasaules valstu lidostās kavējusi pasažieru reģistrācijas procesu, raksta BBC.

Pasažieri ziņojuši par problēmām Getvikas, Parīzes Šarla de Golla un Melburnas lidostās. Getvikas lidostas pārstāvji vainojuši pasažieru vadības sistēmu Amadeus Altea, taču informējuši, ka problēma ir atrisināta un reisi vairāk nekavējas. Amadeus pārstāvji paziņojuši, ka ir identificējuši programmatūras problēmu, taču pakalpojums atkal darbojas.

Daudzas aviokompānijas, piemēram, British Airways, Qantas, Southwest un Lufthansa pasaulē pasažieru rezervācijām un reģistrācijai izmanto tieši Amadeus programmatūru. Hītrovas lidostas pārstāvji ziņojumā norāda, ka vairākām aviokompānijām pasaulē radušās problēmas, un lidosta strādā, lai risinātu šo problēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru