Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mālpilieti Gundegu Vanagu – Janbergu uz sava uzņēmuma SIA Emily Textil Studio radīšanu mudināja mīlestība uz linu – apģērbā, mājās.

«Visur kur gāju, uzreiz pievērsos linam,» atzīstas Gundega. «Vienkārši gribēju sākt un nodibināju uzņēmumu. Pilnīgi neraksturīgi biznesam – nerakstīju nekādu biznesa plānu – vienkārši sāku,» viņa atceras.

Lai gan pēc pasūtījuma drēbniece šuj apģērbus no klienta izvēlētā materiāla, savas kolekcijas viņa veido tikai no dabīgiem materiāliem. Tā radītas divas dizaina līnija – zīmols Emily Textil Studio jeb mājas tekstila lietas – dvieļi, gultas komplekti, spilveni, paklāji un zīmols Natural Design – dabā atrastas lietas – amatnieka Rinalda Dundura dizainētas un darinātas koka lietas – mēbeles un interjera priekšmeti, kā arī Gundegas darinātās biroja lietas – lielie sēžamspilveni ar griķu pildījumu, griķu spilveni biroju krēsliem un roku balsti, ko izmanto strādājot ar datorpeli, - dabīgu materiālu blīves starp biroja darbinieku un sintētiskajiem materiāliem, kas to ieskauj.

Darbi top, ņemot vērā sajūtas - «paņemu audumu rokās un tikai tad saprotu, kas un kā būs. Pēc tam sākas tehnoloģiskais process. Strādāju pie tā, lai Emily Textil Studio patērētājiem asociētos ar stabilu kvalitāti,» skaidro uzņēmēja.

Plašāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Dubaijā liela interese par Latvijas dizaina precēm

Dienas Bizness, 29.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un sešu Latvijas dizaina nozares uzņēmumu - Studio Natural, Anna Kilpe, Angels Glass Design, Hugu, Ars Tela un Maffam Freedom vienotais stends Dubaijā notiekošajā dizaina izstādē Downtown Design 2014 jau pirmajās dienās izpelnījies īpašu uzmanību un apmeklētāju interesi, informē Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta Preses un informācijas nodaļa.

Šī ir pirmā reize, kad Latvija AAE izstādēs tiek pārstāvēta ar konsolidētu nacionālo stendu. Dzīvesstila aksesuāru uzņēmuma Hugu dibinātājs Lauris Rasa atklāja, ka izstādes sākums izskatās daudzsološs: «Jau pirmajā dienā vienlaikus sarunām tika rezervēti iegādei vairums no stendā izstādītajiem runājošo lāču Hugu paraugiem, kas ir laba zīme par šī produkta piemērotību AAE tirgum.»

Latvijas stenda atklāšanā piedalījās arī Latvijas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) pagaidu pilnvarotais lietvedis Rūdolfs Brēmanis. Viņš atzīst, ka, saņemot daudz komplimentu no vietējiem apmeklētājiem, jāsecina, ka augstas kvalitātes dizaina preces ir viens no perspektīvākajiem potenciālajiem virzieniem sadarbībai ar AAE, jo šajā valstī un reģionā kopumā plaša mēroga nekustamo īpašumu objektu būvniecība un labiekārtošana norit īpaši aktīvi

Komentāri

Pievienot komentāru