Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija Daimler AG iepazīstinājusi ar Mercedes – Benz GLA apvidus automobili, kura debija iecerēta Frankfurtes autošovā septembrī.

Kopumā Mercedes - Benz GLA būs pieejams četrās versijās – divas ar 1,6 un 2,0 litru četru cilindru benzīna dzinējiem, kā arī divas ar 2,2 litru dīzeļdzinēju. Videi draudzīgākā paredzēta Mercedes - Benz GLA 200 CDI, kas apveltīta ar 136 zirgspēku dzinēju, kura oglekļa emisijas uz kilometru veido tikai 114 gramus. Jaudīgākā būs GLA 250 4MATIC ar maksimālo ātrumu 235 kilometri stundā un spēju 100 kilometrus stundā lielu ātrumu sasniegt 6,5 sekundēs.

Jaunais Mercedes - Benz GLA būs arī aptuveni piecas collas īsāks nekā Mercedes - Benz GLK krossovers. Kompānija norāda, ka automašīnas izmērs paredzēts, lai to varētu vieglāk izmantot pilsētās. Tāpat automašīna aprīkota ar speciālām sistēmām, kas atvieglo pārvietošanos pa bezceļiem, palīdz vieglāk pārraudzīt aklās zonas un nodrošina automātisku parkošanos. Automašīnā arī būs iebūvētas navigācijas sistēmas.

Paredzēts, ka tirdzniecībā automašīna varētu nonākt 2015. gada sākumā, bet šā gada nogalē būs iespējams to pasūtīt.

Šā gada otro ceturksni autobūves konglomerāts Daimler AG, kurā ietilpst Mercedes – Benz, noslēdza ar 2,8 miljardu eiro lielu peļņu, kas bijis pieaugums, salīdzinot ar gadu iepriekš, kad kompānija strādāja ar 1,47 miljardu eiro lielu peļņu. Kompānijas apgrozījums gada otrajā ceturksnī audzis par 2,8%, sasniedzot 29,69 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru