Auto

Ikdienišķo modeļu salūts Parīzē

Aldis Zelmenis 
, 09.10.2014

Audi TT Sportback konceptmodelis ir viens no izstādes spožākajām pirmizrādēm. Tas ir tautas sporta auto kategorijai pieskaitāms spēkrats ar četrām sēdvietām un piecām durvīm. Divu litru TFSI 400 ZS jaudīgs benzīnmotors kombinācijā ar jauno S–tronic transmisiju un quattro pilnpiedziņu rada sajūtu, ka šis skaistulis tikai izstādes laikā ir uzvilcis konceptmodeļa izkārtni. Taču patiesībā ir tā, ka līdz sērijveida auto būs jāpaciešas krietni ilgāk.

Foto: Aldis Zelmenis 


Jaunākais izdevums

Modeļu daudzveidības ziņā šoreiz Parīzes autoizstāde noteikti ir nominējama par 2014. gada nozīmīgāko autošovu. Starp citu, daudzi tur sastaptie eksponāti jau līdz šī gada nogalei ieradīsies arī Latvijā, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Francijas galvaspilsētas izstāde allaž ir atturīgāk centusies koķetēt ar smalkiem un futūriskiem konceptmodeļiem, kaut arī tie Parīzē bija pietiekoši lielā skaitā, tomēr lielākais uzsvars parasti tiek likts uz pragmatisku sērijveida modeļu jaunāko paaudžu debijām. Tā bija arī šoreiz. Pēc šo rindu autora novērojumiem Parīzes izstāde šogad bija īpaši dāsna ar jaunumiem, turklāt daži jaunpienācēji ir fundamentāli svarīgi gan pašam ražotājam, gan milzīgai pircēju auditorijai Eiropā.

Piemēram, Rietumeiropā tik populāro mazo klasi pārstāvēja Opel Corsa, Hyundai i20 un Škoda Fabia jaunie hečbeki. Turpretim čehu modelis pilnai laimei bija paķēris līdzi arī Fabia Combi universālu. Ikviena šī modeļa labāki vai sliktāki panākumi ietekmēs ražotāja maciņa biezumu.

Kompaktklasē rudens modeļu kolekcijās īpaši moderns virziens ir apaut labi zināmos auto ar gumijas zābakiem. Divi no šī žanra pārstāvjiem bija jaunie VW Golf Alltrack un Seat Leon X-Perience. Lielāki riteņi un klīrenss komplektā ar stilīgiem plastmasas sānu moldingiem ir veiksmīgs triks, kā kļūt atšķirīgam. Pieskaitot šim duetam klāt vēl vienu VW grupā ietilpstošo Škoda Octavia Scout, kas jau ir paspējis piezemēties arī Latvijas tirgū, pircējiem drīzumā būs par ko padomāt un salīdzināt.

Plašāku aprakstu skatiet galerijā, un visu rakstu Ikdienišķo modeļu salūts Parīzē lasiet ceturtdienas, 9. oktobra, laikrakstā Dienas Bizness (6.-7. lpp)!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 7.marta līdz 17.martam Ženēvā notiek ikgadējais autošovs, kas šoreiz jau 89.reizi pulcē autoražotājus, sadarbības partnerus un auto entuziastus.

Šovā tiek demonstrēti vairāk nekā 900 automašīnu modeļi un to apmeklē vidēji 660 tūkstoši apmeklētāju.

Šovs aizrauj ar savu spožumu, un savus jaunos modeļus, konceptus un ražošanas materiālus demonstrē tādi ražotāji kā Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Bugatti, Volkswagen un citi. Savukārt General Motors un Ford šoreiz nepiedalās, priekšroku dodot Detroitai, Ņujorkai un Losandželosai. Šajā gadā izstādē nevarēs redzēt arī Volvo, Jaguar un Land Rover automašīnas.

Uzmanība, kā ierasts, pievērsta arī videi draudzīgām automašīnām.

«Ženēva tradicionāli ir uzskatīta kā superauto šovs,» saka Road&Track pārstāvis Bobs Sorokaničs. «Tā ir kā Parīzes modes nedēļa auto industrijai,» viņš salīdzina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1.decembra līdz 9.decembrim Vācijas pilsētā Esenē notiek ikgadējais autošovs, kurā tiek demonstrēti jaunākie automobiļi, detaļas, aksesuāri, motocikli, klasiskās un restaurētās automašīnas, aprīkojums un viss pārējais.

Izstāde pirmo reizi notika 1968.gadā un patlaban to apmeklē aptuveni 340 tūkstoši apmeklētāju.

Pasākumā piedalās vairāk nekā 530 dalībnieku, un aptuveni 15% ir starptautiskās kompānijas, kas pārstāv 17 valstis.

Galerijā augstāk – ieskats auto šovā!

Komentāri

Pievienot komentāru