Būvniecība un īpašums

Ikšķilē labiekārtos vēsturisko Ozoliņu parku

Žanete Hāka, 27.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauku atbalsta dienestā apstiprināts projekts Brīvdabas skatuve un teritorijas labiekārtošana vēsturiskajā Ozoliņu parkā Ikšķilē, informē Ikšķiles novada dome.

2016. gada pavasarī Publisko un privāto partnerattiecību biedrība Zied Zeme izsludināja LEADER projektu iesniegšanu sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015-2020 ietvaros. Atklātajā projektu konkursā piedalījās arī Ikšķiles novada pašvaldība ar projektu Brīvdabas skatuve un teritorijas labiekārtošana.

Septembra vidū Ikšķiles novada pašvaldība saņēma Lauku atbalsta dienesta lēmumu par projekta apstiprināšanu un tā īstenošanai būs iespējams piesaistīt 35 tūkstošu eiro lielu līdzfinansējumu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

Projekta ietvaros ir paredzēts labiekārtot 1,1 ha lielu teritoriju vēsturiskajā Ozoliņu parkā, ierīkot apgaismotus gājēju celiņus, izvietot soliņus un atkritumu tvertnes, kā arī izbūvēt 240 m2 lielu brīvdabas skatuvi, kur organizēt dažādus pasākumus Ikšķiles novada iedzīvotājiem un viesiem.

Projekta īstenošanas vietā 20.gs. 30-tajos gados atradies Ozoliņu parks (vēlāk nosaukums mainīts uz Daugavas parks) un brīvdabas estrāde. Parks bija pazīstams ar Daugavas svētkiem, kas tika organizēti izteikti nacionālā garā, ar mērķi stiprināt nacionālo pašapziņu un paaugstināt kultūras līmeni. Mūsdienās ir saglabājusies 1,1 ha liela vēsturiskā parka daļa, tai skaitā arī brīvdabas estrādes drupas.

Ņemot vērā parka atrašanās vietu un teritorijas vēsturi, tā tiks labiekārtota ar gājēju celiņiem un apstādījumiem, kuri būs veidoti improvizētu viļņu veidā, tādejādi aktualizējot vēsturisko Daugavas parku un Daugavu.

Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Komentāri

Pievienot komentāru