Ražošana

Interspiro Production būvēs jaunu ražošanas un noliktavas ēku

Žanete Hāka, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban tiek izstrādāts elpošanas un drošības ekipējuma ražotāja SIA «Interspiro Production» ražošanas un noliktavas ēkas būvprojekts un ir sākti būvlaukuma un zemes sagatavošanas darbi, lai jau tuvāko mēnešu laikā varētu sākt ražošanas un noliktavas ēku būvniecību Ģenerāļa Baloža ielā 20/22 Liepājā.

Esošā ražotne industriālajā parkā «Liepājas Biznesa centrs» Kapsēdes ielā ir kļuvusi uzņēmumam par šauru, tādēļ nolemts būvēt jaunu ražotni, kas būs ne tikai daudz modernāka un ērtāka ražošanas procesam un darbiniekiem, bet arī dabai draudzīgāka.

«Liepājas SEZ pārvalde uz 30 gadiem ir iznomājusi uzņēmumam 1,7 hektāru plašu zemes gabalu Ģenerāļa Baloža un Lazaretes ielas krustojumā. Izvēloties šo vietu, ņēmām vērā gan to, ka šī ir vieglā ražošana, gan to, ka šeit iespējams ērti atbraukt ar sabiedrisko transportu, savukārt ražotnē strādājošie Karostas un Tosmares iedzīvotāji uz darbu varēs viegli atnākt ar kājām. Papildus jau divām šogad Karostā ekspluatācijā nodotajām ražošanas ēkām («RT Metāls» un «Jensen Metal» metālapstrādes ražotnes), šī ražotne turpinās Karostas uzņēmējdarbības teritorijas attīstību,» norāda Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Plānots, ka darbs jaunajā ražotnē varētu tikt sākts jau 2020. gada vēlā rudenī.

SIA «Interspiro Production» SIA nodarbina aptuveni 100 cilvēkus un ir daļa no starptautiskās uzņēmumu grupas «Ocenco». Uzņēmums savu darbību Liepājā uzsāka 2008. gadā un ražo elpošanas aprīkojuma komplektus, ko izmanto militārās organizācijas, ugunsdzēsības un glābšanas dienesti, rūpnīcas, kurās ir bīstama ražošanas vide, jūras un niršanas uzņēmumi visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru