Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas investīciju gigants "Softbank Group" pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 4,99 triljonu jenu (37,7 miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir visu laiku kāda Japānas uzņēmuma lielākā peļņa, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Biznesa gadā, kas noslēdzās 2020.gada martā, uzņēmums cieta zaudējumus 961,6 miljardu jenu apmērā, kas bija lielākie zaudējumi kompānijas vēsturē.

Peļņu pagājušajā biznesa gadā galvenokārt veicinājis tehnoloģiju uzņēmumu akciju cenu kāpums, ņemot vērā "Softbank Group" investīcijas šādās kompānijās.

Dienvidkorejas e-tirdzniecības gigants "Coupang", kurā "Softbank Group" veicis investīcijas, martā akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) ieguva vairāk nekā četrus miljardus dolāru, šim kļūstot par ASV šogad līdz šim lielāko IPO.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Revolut" ceturtdien paziņoja, ka tā vērtība pēc jaunu investīciju saņemšanas sasniegusi 33 miljardus dolāru (27,5 miljardus eiro), tādējādi tai pielīdzinoties tradicionālo britu banku vērtībai.

"Revolut" norāda, ka no Japānas investīciju giganta "Softbank Group" un ASV investīciju grupas "Tiger Global" tas saņēmis 800 miljonus dolāru investīcijas.

Uzņēmuma vērtība 2020.gada februārī, pirms koronavīrusa pandēmija aizvien vairāk cilvēkus pamudināja pievērsties banku pakalpojumu izmantošanai internetā, veidoja 5,5 miljardus dolāru.

"Revolut" skaidro, ka jaunākais finansēšanas raunds padarījis to par vērtīgāko Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumu.

"Revolut" izveidots 2015.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru