Tehnoloģijas

IT pētniecības projektos līdz 2015.gadam investēs 11,5 milj. Ls

Sanita Igaune, 11.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veidotu ilgtermiņa sadarbību starp IKT uzņēmumiem un zinātnes institūcijām, darbu uzsāk IT Kompetences centrs. Kopumā pētniecības projektos līdz 2015.gada otrajai pusei ir plānots investēt 11,513 milj. Ls, no kuriem 6,184 milj. Ls tiks piesaistīti no Eiropas struktūrfondiem.

«Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare Latvijā ir prioritāra nozare un IT kompetences centra nodibināšana ir vēl viens būtisks solis nozares attīstībā,» atzīmē IT Kompetences centra vadītāja, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa, norādot, ka tādējādi tiks radīti jauni produkti pasaules tirgum.

Galvenie IT kompetences centra darbības virzieni būs valodu tehnoloģiju un biznesa procesu analīzes tehnoloģiju veicināšana.

IT kompetences centra dibinātāji un dalībnieki ir nozares uzņēmumi – Biomehānikas un fizikālo pētījumu institūts, Datorikas institūts DIVI, Datorzinību centrs, Dynamic Research, FMS Software, Kurzemes datorcentrs, Lattelecom Technology, OptimEyz, RIX Technologies, Tilde, kā arī zinātniskie partneri – Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Ventspils Augstskola. Sadarbības partneris ir Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Kopumā IT Kompetences centrā plānots izveidot vairāk nekā 50 darba vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru