Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fonds BPT Secura pārdevis vienu no saviem augstākās klases īpašumiem – vēsturisko biroju ēku Kaļķu ielā 15. Īpašums pārdots nesen dibinātajai Itālijas uzņēmuma Baltic RE Group meitai SIA Key 15.

Rīgas centrā 1913. gadā celtās jūgendstila ēkas platība ir 5114 kvadrātmetri. Pēdējo gadu laikā tā renovēta un pārveidota par biroju ēku, kurā ir arī tirdzniecības uzņēmumiem piemērotas telpas.

BPT Secura Fonda, ko šobrīd pārvalda BPT Asset Management, vadītājs Algis Vaitiekuns (Algis Vaitiekunas) norāda, ka šis ir labs investīciju darījums, kas raksturo Baltijas valstu nekustamo īpašumu potenciālu. «Pārdošanas procesā novērojām paaugstinātu investoru interesi par ēku Kaļķu ielā 15, kas vēlreiz apliecināja, ka ir stabili augsts pieprasījums pēc kvalitatīvām ēkām labās vietās,» norāda nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma Newsec Latvia, kurš nodarbojas ar BPT Secura fonda piederošo īpašumu pārdošanas, vadītāja Olga Kozina.

Ēkas pircēja - SIA Key 15 - reģistrēta pērnā gada jūlijā. Uzņēmuma valdē darbojas Itālijas pilsoņi – valdes locekļa pienākumus pilda Marko Čioato (Marco Chioatto), Sonca Džovanni Dalla (Zonca Giovanni Dalla) un Masimiliano Rosi (Massimilliani Rosi). Jau vēstīts, ka pagājušā gada decembrī Key 15 reģistrējis četras 9,329 miljonus Ls vērtas komercķīlas a/s ABLV Bank. Uzņēmums Key 15 ir arī trešais lielākais aizvadītajā gadā reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc tā pamatkapitāla - 3,79 miljoniem Ls. Key 15 kapitāldaļas pieder diviem īpašniekiem – 33% pieder Itālijā reģistrētajam uzņēmumam Sfem Italia S.R.L., savukārt 67% - Latvijā reģistrētam uzņēmumam ar līdzīgu nosaukumu – SIA Key 1, kurš savukārt pieder Itālijā, Padovā, reģistrētajam Baltic Re S.R.L. (75%), kā arī Itālijas pilsoņiem Mauro Kasoto (Mauro Casotto) – 12,34%, un Adriano Miolam (Adriano Miola) – 12,65%

Ēkas Kaļķu ielā 15 pārdevējs BPT Secura sava Baltijas īpašumu portfeļa pārdošanu uzsāka 2012. gada sākumā. 2012.gada aprīlī uzņēmumu Newsec un SEB Enskilda komandas (tostarp arī pašreizējā Summa Advisers komanda) tika izvēlēti par konsultantiem nekustamo īpašumu fonda BPT Secura Baltijas valstīs esošo īpašumu pārdošanas procesā. Uzsākot pārdošanu, BPT Secura Fonda īpašumu portfeli veidoja 11 tirdzniecības centri, biroju ēkas un loģistikas centri Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, un to kopējā platība ir aptuveni simts tūkstoši kvadrātmetru. Plānots, ka BPT Secura īpašumu pārdošanas process turpināsies visu 2013. gadu, norāda uzņēmuma pārstāvji.

BPT nekustamo īpašumu portfelī Latvijā ir arī tādi īpašumi kā Barona Centrs, Rimi Deglava ielā, Juglas cenrts, Olimpia un biroju ēka Valdemāra centrs. Igaunijā BPT portfelī ietilpst biroju ēkas Altio, Lincona Office Complex, Valge Maja un tirdzniecības centri – Rautakesko, De La Gardie un citi, savukārt Lietuvā – tādas ēkas kā BIG, Europa, Žriju, Ševčenkos, Molas un citas, liecina informācija BPT mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru