Tirdzniecība un pakalpojumi

Izbeigts Panway Logistics tiesiskās aizsardzības process

Žanete Hāka, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izbeigts SIA Panway Logistics tiesiskās aizsardzības process, informē Klientu Portfeļa monitorings.

Uzņēmumam tiesiskās aizsardzības procesu ierosināja jau pērnā gada 1. decembrī.

Lursoft pieejamā informācija norāda, ka 2013. gadu Panway Logistics aizvadīja ne tik veiksmīgi, un tā apgrozījums saruka līdz 10,116 miljoniem eiro. Līdz ar apgrozījuma kritumu, pērn samazinājās arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas bija 50,223 tūkstoši eiro.

2014. gadā Panway Logistics veica 222,58 tūkstošu eiro nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

2000. gada oktobrī dibinātais Panway Logistics, kas 2013. gadā nodrošināja 161 darbavietu, patlaban pieder Krievijas pilsonim Aleksandram Žaplovam, kurš ir 84% kapitāldaļu turētājs, un atlikušās kapitāla daļas savā starpā dala Inga Varnasa un Sergejs Ņehvjadovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā uzņēmumi neziņā par 8,5 eiro stundā minimālās algas maksāšanu darbiniekiem, kuri šķērsojuši Vācijas robežu, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijas transporta uzņēmumi un to asociācijas pauž neapmierinātību par Vācijas lēmumu attiecināt minimālā atalgojuma likmi 8,50 eiro/stundā (bruto) arī uz tranzīta pārvadājumiem. Komersantiem joprojām ir arī daudz neatbildētu jautājumu par to, kā vācu iekšējā tirgus aizsardzībai ieviestos nosacījumus ievērot. Bargo sodu dēļ, kas var sasniegt pat 500 tūkstošus eiro, atsevišķi uzņēmumi pagaidām pārvadājumus uz Vāciju neveic.

«Nav nekādu normālu skaidrojumu ne no vienas ministrijas, tāpat nav normālu instrukciju,» neizpratnē ir lielākā Latvijas autopārvadājumu uzņēmuma SIA Kreiss pārstāvis Boriss Zaks. Kompānija gan pārvadājumus uz Vāciju veic un «strādā» pie jautājuma, lai nosūtītu vāciešiem nepieciešamo informāciju. Starptautisko kravu pārvadājumu veicējas SIA Vervo direktors Māris Dreimanis norāda, ka Vācijas virzienā izmanto ārpakalpojumu, un kravu plūsma uz šo valsti nav apstājusies. Turpretī SIA Panway Logistics pagaidām uz Vāciju nebrauc, jo nav skaidrības, ko īsti sevī ietver prasība par minimālo algu, proti, vai šajā summā iekļautas arī komandējuma naudas, norāda kompānijas valdes locekle Inga Varnasa. Pēc viņas teiktā – atbildes nespēj sniegt ne autopārvadātāju asociācijā Latvijas auto (LA), ne Valsts Darba inspekcijā. Latvija nav tiesīga skaidrot Vācijas iekšējos normatīvos aktus, norāda Labklājības ministrijas Darba attiecību un darba aizsardzības politikas departamenta direktora vietniece Ineta Vjakse, piebilstot, ka skaidrojums būtu jāprasa vācu iestādēm. Noprotams, ka citu valstu iebildumu dēļ Eiropas Komisijas dienesti pētīs, vai vācu normatīvie akti atbilst ES tiesību normām.

Komentāri

Pievienot komentāru