Ražošana

Jaunas sendvičpaneļu ražotnes izveidē Tenax investē 12 miljonus eiro

Db.lv, 24.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank ir piešķīrusi 7,7 miljonu eiro lielu finansējumu uzņēmumu grupai Tenax jaunas sendvičpaneļu ražotnes izveidei, no kuriem 3 miljoni eiro tiks ieguldīti ražošanas ēkas būvniecībā, kamēr 4,7 miljoni eiro paredzēti ražošanas iekārtu iegādei.

Kopējās Tenax grupas uzņēmumu investīcijas šajā projektā plānotas vairāk nekā 12 miljonu eiro apmērā.

SIA “Tenax Panel”, kas ir viens no lielākajiem sendvičpaneļu ražotājiem Baltijā, jauno uzņēmuma ražotni veido līdzās jau esošajai ražotnei Dobelē. Uzņēmums ir daļa no Tenax grupas, kurā vēl ietilpst tādi uzņēmumi, kā SIA ”Tenax’, SIA “Tenax Panel”, SIA “Tenapors”, SIA “Tenax Install”.

“Tenax mērķis ir būt līderim ne tikai savā uzņēmējdarbības jomā, bet arī pārmaiņu nesējam būvniecības nozarē kopumā. Esam ieviesuši Environmental Product Declaration sertifikātu, kas ļauj mums ražot sendvičpaneļus atbilstoši augstākajiem ilgtspējas standartiem. Tāpēc arī mūsu klienti augstu novērtē to, ka ražotā produkcija ļauj būvēt ēkas, kas atbilst ne tikai augstākajām būvniecības, bet arī ilgtspējas prasībām,” saka uzņēmuma valdes loceklis Roberts Kurma.

SIA “Tenax Panel” lielāko daļu savas produkcijas eksportē. 45% no saražotās produkcijas tiek realizēta tieši Skandināvijas tirgos, kas īpašu nozīmi pievērš ilgtspējas kritēriju ieviešanai.

Kā uzsver Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja vietas izpildītājs Jevgenijs Ivanovs: “Swedbank savā darbībā ir nodefinējusi vairākus kritērijus, kas ir saistoši mums kā uzņēmumam. Starp šiem mērķiem ir gan vēlēšanās sekmēt tautsaimniecības izaugsmi, gan arī piedalīties ilgtspējīgas biznesa vides veidošanā. Sadarbībā ar Tenax varam ne tikai sasniegt savus mērķus kā finansētājs, bet arī justies droši, ka kopējās sadarbības rezultātā varam ietekmēt ekonomikas transformācijas procesu zaļākas un ilgtspējīgākas nākotnes virzienā”.

Tenax grupa, SIA “Tenax” dibināta 1991. gadā un tā vienīgais īpašnieks ir Nikolajs Kurma. Uzņēmumu grupā ietilpst SIA ”Tenax’, SIA “Tenax Panel”, SIA “Tenapors” un SIA “Tenax Install” , kas kopā nodarbina 180 darbinieku.

Uzņēmumu grupa pērn strādāja ar 40 miljonu eiro lielu apgrozījumu un ap 3 miljonu eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Tenax" no pašvaldības par 180 400 eiro pirks zemi un ēku Dobelē, blakus jau esošajai ražotnes ēkai.

Dobeles novada domes deputāti apstiprinājuši pašvaldībai piederošā zemesgabala Lauku ielā 25b un būves Gaurata ielā 20 izsoles rezultātus. Zemesgabala platība ir 7,6 hektāri.

Pašvaldība pārdos "Tenax" īpašumu par nosolīto cenu 180 400 eiro, tai skaitā zemei 180 390 eiro un būvei 10 eiro, nosakot pirkuma maksas samaksas termiņu 2022.gada 31.augusts.

Siltumizolācijas materiālu un sendvičpaneļu ražotāja mājaslapā norādīts, ka blakus pašvaldības īpašumam, Lauku ielā 23, atrodas sendvičpaneļu ražotne. Bet polistirola izstrādājumi un sendvičpaneļi tiek ražoti Spodrības ielā 1.

"Tenax" pilnībā pieder divi uzņēmumi - SIA "Tenax Panel" un SIA "Tenapors". "Tenax" apgrozījums 2020.gadā bijis 1 694 616 eiro, bet peļņa - 394 514 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Komentāri

Pievienot komentāru