Jaunākais izdevums

Jelgavā atklāta SIA AnRu Motors vēsturisko spēkratu privātā kolekcija, kurā iekļauts padomju laika vieglais transports, tostarp ZAZ, VAZ, GAZ un Москвич automašīnas.

Kolekcijas automobiļus uzmeklējuši, iegādājušies un atjaunojuši uzņēmuma AnRu Motors pārstāvji. Līdz ar automašīnu kolekciju atklātas arī privātā motormuzeja telpas, kas uzbūvētas pie AnRu Motors autoservisa.

Vecākais automobilis ir 1961. gada GAZ 21, jaunākais – 1980. gada izlaiduma VAZ 2103, kurš savulaik ir nobraucis vien 28 tūkstošus kilometru. Visām automašīnām ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss.

Kolekcijas apskate bez maksas iespējama 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, informē uzņēmuma līdzīpašnieks un komercdirektors Andris Bugnēvics, skaidrojot, ka tas iespējams, izbūvējot terasi, no kuras aplūkojami eksponāti. «Neplānojam iekasēt naudu arī par iekštelpu apskati, taču, lai iekļūtu iekštelpās un varētu automašīnas izložņāt, ir iepriekš jāpiesakās, jo ikdienā kolekcijas telpas turēsim slēgtas,» stāsta A. Bugnēvics.

«Te var nākt skatīties, kā tad ir jāizskatās autentiskai tā laika automašīnai, jo uz ielas atrodamās mašīnas bieži ir dažādi pārbūvētas un uzlabotas. Bet mūsu kolekcijas automašīnas izskatās kā tikko no konveijera,» norāda AnRu Motors līdzīpašnieks.

Viņš stāsta, ka kolekcija ir viņa brāļa un vienlaicīgi kolēģa, AnRu Motors otra līdzīpašnieka Ruslana Grigoroviča «lielā aizraušanās». «Viņš ir automehāniķis pēc aicinājuma, cilvēks ar zelta rokām,» uzņēmuma otru īpašnieku raksturo A. Bugnēvics.

Vienlaikus viņš neslēpj, ka šī kolekcija ir «vislabākā reklāma mūsu autoservisa veikumam». «Ja jau mēs varam pilnībā atjaunot 50 gadus vecu mašīnu tā, kā tā gan izskatās, gan arī brauc kā jauna, tad, protams, mēs to pašu varam veikt arī ar daudz jaunākām automašīnām,» A. Bungēvics reklamē ģimenes uzņēmumu.

Nākotnē uzņēmums plāno izskatīt sadarbības iespējas ar Jelgavas tūrisma speciālistiem, iekļaujot kolekciju Jelgavas tūrisma maršrutos.

SIA AnRu Motors 2012. gadā apgrozīja 573 tūkst. Ls, un tā peļņa veidoja 161 tūkst. Ls. Vidēji pērn uzņēmumā strādāja 29 darbinieki, liecina Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Zīmola stāsts: Rīgas Motormuzejs atzīmē 30 gadu jubileju

Laura Mazbērziņa, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlis Rīgas Motormuzejam (RMM) ir īpašs mēnesis, jo pirms 30 gadiem, 1989.gada 22. aprīlī īstenojās seno spēkratu kolekcionāru un entuziastu sapnis par savu mājvietu – svinīgā ceremonijā, klātesot simtiem cilvēku, tika atklāts motormuzejs.

Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs - iedibināja tam laikam vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Muzeja ēka ir modernās arhitektūras piemineklis, tās fasādes daļa uzrunā kā stilizēta Rolls Royce markas automobiļa radiatora maska.

2016. gadā pēc trīs gadus ilgas rekonstrukcijas muzejs tika atvērts jaunā veidolā. Muzeja trijos stāvos izvietoti vairāk nekā simts automobiļi un motocikli, vairāki desmiti interaktīvo stendu, rotaļu zona bērniem, kafejnīca un konferenču zāle 200 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

No Pekinas līdz Parīzei caur Gobi tuksnesi - sākas retro auto ceļojums

Gunta Kursiša, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju simts retro automobiļi devušies mēnesi ilgā ceļā no Pekinas uz Parīzi. Automašīnu sacensībās Peking to Paris Motor Challenge piedalās tādi braucamrīku modeļi kā 1913. gada izlaiduma Ford Model T, kā arī zīmola Bentley un Mustang retro automašīnas, vēsta Euronews.

Peking to Paris Motor Challenge šogad norisinās piekto reizi. Šogad sacensības sākās 28. maijā un noslēgsies 29. jūnijā.

Sacensību dalībniekiem būs jāmēro 12 tūkst. kilometru garš ceļš, kura laikā būs jāšķērso Gobi tuksnesis, jāizbrauc Krievijas ceļi, kā arī tādas valstis kā Ukraina, Slovākija, Austrija un Šveice. Rallija starts atrodas pie Lielā Ķīnas mūra.

Sacīkstēs piedalās rūpīgi atjaunotas un uzturētas automašīnas, ieskaitot 1936. gada un 1927. gada izlaiduma Bentley automašīnas, kā arī jaunākas automašīnas, piemēram, Porsche 911, Morris Oxford, VW Beetle un Volvo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto 2013 laikā izrādīs «nepraktisku» Volvo V70 un pārbūvētu Toyota Celica T-Sport

Žanete Hāka, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala notiks starptautiskā auto industrijas izstāde Auto 2013, kuras laikā notiks autotūninga šovs Auto Exotica 2013.

Kā informēja BT1 mediju koordinatore Inese Libere, vairākas tūninga pērles uz Rīgu atkal ceļo no Zviedrijas. Jau pērn interesentiem bija iespēja aplūkot Lūkasa Kosa (kooz.se) meistardarbu kolekciju. Šoreiz viņš gatavojas prezentēt Zelini – pārbūvētu 2002. gada Toyota Celica T-Sport.

Savukārt Oskarsson Custom demonstrēs, kā Volvo V70 iespējams pārvērst par nepraktisku louraideru. Tas ir tik zems, ka diez vai spētu savā gaitā pārvietoties pa Latvijas ceļiem, toties, pateicoties speciālam hidrauliskajam aprīkojumam, spēj izpildīt dažādus vingrinājumus.

Tāpat aizvien nozīmīgāku vietu izstādes eksotikas sadaļā ieņem atjaunoti un funkcionāli tautas klases retro automobiļi, piemēram, VW Scirroco un BMW E36, kam tiek dāvāta otrā elpa. Tāpat pamazām par eksotiku tiek padarītas arī padomju laikā ražotas automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Īss brīdis fotogrāfijās: 74 unikāli retro spēkrati Rīgā

Lelde Petrāne, Zane Atlāce-Bistere, 05.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 4. jūnijā CSDD Rīgas Motormuzejā ieradās Baltic Classic Rally 2017 dalībnieki ar 74 unikāliem retro automobiļiem.

Fotogrāfijas - raksta galerijā!

Seno spēkratu parādē bija apskatāmi dažādu laiku un stilu spēkrati, sākot no 1925. gada Bentley sacīkšu automobiļiem līdz pat 1970. gadu Youngtimer pērlēm. Pie muzeja automobiļi bija apskatāmi īsu brīdi no plkst. 17 līdz 19.

Liela daļa no automobiļiem ir reti sastopami Latvijas auto kolekcionāru pasākumos vai braucienos.

Baltic Classic Rally 2017 ir divu nedēļu ilgs piedzīvojumu rallijs apkārt Baltijas jūrai. Starts seno spēkratu braucienam tika dots 28. maijā Kopenhāgenā, bet finišs paredzēts 10.jūnijā Berlīnē. Rallija maršruts braucējus vedīs caur Baltijas jūras valstīm un skaistākajām piekrastes pilsētām, tai skaitā Rīgu un Liepāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ar vaboli arī var gonkot

Monta Glumane, 26.06.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja/Dienas Bizness

Arhitektu biroja "Outofbox" arhitekts Pēteris Bajārs īstenojis savu bērnības sapni - iegādājies senu BMW, atjauno vēl divas vabolītes un cer iegādāties vēl kādu sapņu auto.

"Otrdienas, ceturtdienas un sestdienas ir manas dienas, kad es te plosos," saka P. Bajārs, kurš vairākās garāžās Rīgā izvietojis savus antīkos auto. Viņa īpašumā ir 1971. gada BMW, 1956. gada "Volkswagen Beetle" kabriolets un vēl viena 1967. gada "Volkswagen Beetle", bet tad, kad nav auksti, tad galvenais pārvietošanās līdzeklis ir motocikls, ar kuru šogad bija plānots paceļot gar Adrijas jūru. Tomēr tie nav vienīgie automobiļi, kuru saimnieks bijis P. Bajārs.

Viņa īpašumā pirms vairākiem gadiem bijis arī 1958. gada "Volkswagen" T1 un 80. gadu "Volvo". Pārsvarā automašīnas līdz Latvijai atceļo no Kalifornijas - gan busiņš, gan kabriolets, gan BMW. "Man kaut kā Kalifornija ir ļoti iepatikusies, jo mašīnas no turienes ir mazāk rūsējušas," stāsta arhitekts.

Komentāri

Pievienot komentāru