Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties SIA Baltu rotas ražotnē, kur meistari gatavo rotas!

Šoreiz tiek gatavota rokassprādze ar koku motīvu, no uzņēmuma labdarības rotu kolekcijas Zaļais – jaunais sarkanais. 15% no kolekcijas ieņēmumiem tiek ziedoti Zvannieku māju bērniem. Kopumā uzņēmumam ir jau 4 labdarības kolekcijas, pirmā tapa pirms 8 gadiem, un šo gadu gaitā ziedoti vairāk nekā 10 tūkstoši eiro.

SIA Baltu rotas dibināta 1994.gadā un uzņēmumu izveidojuši rotkaļi Inita un Vitauts Straupes. Sākotnēji uzņēmumā izgatavoja seno rotu kopijas – pamazām katrai senās rotas kopijai tika veidoti komplekti tā, lai tās varētu nēsāt ikdienā, seno motīvu iekļaujot mūsdienīgos kulonos, auskaros, aprocēs, gredzenos, piespraudēs un aproču pogās, stāsta Baltu rotas direktore Ieva Straupe-Lūse. Radītas arī vairākas dabas iedvesmotas rotu kolekcijas – ar rožu un koku motīviem, Jūrmalas akmeņiem, magonēm.

Jau kopš pirmsākumiem uzņēmums darbojas Siguldā, pagājušā gadā pārvācoties uz jaunām plašām ražošanas telpām. Pērn uzņēmums sasniedza 267,5 tūkstošus eiro apgrozījumu, pašlaik nodarbināti 16 darbinieki. Uzņēmums pērn saņēmis Siguldas Novada Domes apbalvojumu kā straujāk augošais ražošanas uzņēmums Siguldas novadā mazo un vidējo uzņēmumu grupā. Šogad arī iegūtas tiesības lietot jauno preču zīmi Radīts Siguldā.

Uzņēmumam ir divi veikali – Vecrīgā un Turaidā. Uzņēmuma nākotnes plānos ir vēl viena veikala atvēršana. SIA Baltu rotas sadarbojas arī dizaina un boutique tipa veikaliem Kanādā un ASV.

Kā top aproce SIA Baltu rotas, iespējams aplūkot galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru