Mazumtirdzniecība

Kā top? Izlaiduma pušķis ziedu galerijā Elizete

Anita Kantāne, 24.05.2019

Pirmais uzdevums – izvēlēties, kādus ziedus kompozīcijā iekļaut. Pārējās fotogrāfijas skatāmas tālāk galerijā!

Foto: Lelde Petrāne. Fotogrāfija uzņemta ar viedtelefonu.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ rubrikā «Kā top?» portāls Db.lv piedāvā aplūkot, kā Rīgā, ziedu galerijā «Elizete» top izlaiduma svētku pušķis.

«Mans stāsts ir par to, ka ir jāsapņo lieli sapņi un tie piepildās,» šādi ar sevi iepazīstina salona «Elizete» saimniece, floriste Sanita Cipruse. 2016. gadā viņa kļuva par salona īpašnieci Rīgā, Elizabetes ielā, un ikdienā pati apkalpo klientus.

Viena «recepte» skaistam ziedu pušķim nav, atzīst S. Cipruse. Skaists ziedu pušķis nenozīmē, ka tam jābūt ļoti dārgam. Dārgāks pušķis būs bagātīgāks, taču skaistu pušķi var izveidot gan par 7 eiro, gan 150 eiro. Pielāgoties var visiem budžetiem.

«Kad mācījos par floristi, nācu praksē šajā salonā, un «Elizete» kļuva par kaut ko īpašu manā dzīvē. Kad pēdējā prakses dienā gāju pa Elizabetes ielu, man bira asaras. Ne jau tādēļ, ka gribēju sev šo salonu, bet tādēļ, ka biju sajutusi savu vietu – tā līdz kaulam. Pagāja gadi, kuru laikā ieguvu pieredzi, un tad nāca piedāvājums iegādāties «Elizeti» savā īpašumā,» stāsta S. Cipruse.

Floriste salonu pārņēmusi, atstājot tam iepriekšējo saimnieku doto nosaukumu, nomainīts tikai «Elizetes» logo. Tajā iekļauti kaķu silueti, jo šie dzīvnieki ir neatņemams «Elizetes» papildinājums. Uzņēmējdarbība tiek nodrošināta ar SIA formu, darbos iesaistot tikai ģimeni. Uzņēmuma logo norādīts, ka «Elizete» ir ziedu galerija – pasēdētava.

«Pirmo gadu no savas uzņēmējdarbības neatceros, jo paralēli ikdienas darbiem notika neliels remonts, bija jāsaplāno visi pārējie darbi. Otrajā gadā jau uzkrājās pieredze par ziedu pasūtīšanu, ikdienas darbiem un pasūtījumu pieņemšanu no pircējiem. Tagad jau jūtos droši un saprotu, kā plānot izdevumus, kādās dienās jāpasūta ziedi,» atzīst floriste.

Par tendencēm floristikā S. Cipruse saka: «Floristika ir ļoti savijusies ar dizainu, abas jomas ir ļoti blakus stāvošas. Man ļoti patīk idejas dzimšanas process, kad apkārtējais paliek fonā. Tad nakšņoju «Elizetē», skicēju, veidoju maketus.»

Tagad «Elizete» izaugusi līdz radošu pasākumu rīkošanai. Trīs reizes nedēļā ziedu galerijā notiek kaligrāfijas nodarbības. Reizi mēnesī tiek rīkota jauna izstāde, bet piektdienas vakaros ziedu galerija pārvēršas par vīnotavu. Šogad trešo gadu 1. jūnijā galerijas pagalmā notiks «Elizetes» svētki.

Komentāri

Pievienot komentāru