Foto & Video

Kā top?: Lodēto plākšņu siltummaiņi uzņēmumā Eko Air

Žanete Hāka, 22.04.2016

Pielietojot jaunākās metodes tiek veikta dažādu temperatūru režīmu un darba vielu plūsmu pārbaudes datormodelēšana.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas Salaspilī, kur SIA Eko Air tiek izgatavota ļoti specifiska produkcija - lodēto plākšņu siltummaiņi.

Eko Air ražotne Salaspilī izveidota 2012.gadā, ieguldot tajā 11 miljonus eiro.

Eko Air pārdošanas menedžeris Juris Krūmiņš stāsta, ka uzņēmums ir vienīgais siltummaiņu ražotājs Austrumeiropā. Kompānija ražo 20 veidu dažādus produktus.

Kompānijas klienti ir siltumpunktu, siltumsūkņu un aukstumiekārtu ražotāji. Uzņēmums savu produkciju pārdod Baltijas valstīs, Eiropā un NVS tirgū. Patlaban uzņēmumam ir sarunas arī ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataru un citām valstīm par produkcijas eksporta uzsākšanu.

Lodētie plākšņu siltummaiņi ir nepieciešami, lai nodrošinātu siltuma pārnesi no vienas darba vielas otrai bez siltumnesēju sajaukšanas. Piemēram, vienā siltummaiņa kontūrā plūst tehniskais karstais ūdens no koģenerācijas stacijas, bet otrā – auksts sanitārais ūdens no tīkla. Plūstot siltummaiņa kanālos, sanitārais ūdens tiek uzsildīts līdz 45 - 60 grādu temperatūrai un tālāk tiek padots dzīvojamās mājas karstā ūdens apgādes sistēmā, skaidro Eko Air pārstāvji.

Siltummaiņus izmanto pārtikas un ķīmiskajā rūpniecībā, apkures sistēmās, elektrotransformatoros, hidrauliskajās un citās iekārtās.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties uzņēmuma ražotnē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad sešos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sasniedzis 4781, un, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo periodu, jauno uzņēmumu skaits audzis par 11,06%, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Šogad pirmajos sešos mēnešos likvidēti 3815 uzņēmumi, kamēr pērn šajā pašā periodā tika likvidēti 5799 uzņēmumi.

Jūnijā reģistrēti 708 jauni uzņēmumi, no kuriem 637 - sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 62 - individuālie komersanti, tāpat arī pagājušajā mēnesī reģistrētas četras jaunas zemnieku saimniecības, trīs ārvalsts komersantu filiāles un pa vienai akciju sabiedrībai un pilnsabiedrībai. Jauno uzņēmumu kopējais reģistrētais pamatkapitāls sasniedza 8,17 miljonus eiro. Vairāk nekā pusi no šīs kopsummas veidojis viena uzņēmuma pamatkapitāls, liecina "Lursoft" dati.

"Top 10" lielākie jūnijā reģistrētie uzņēmumi ir SIA "Davhex" ar 4,5 miljonu eiro pamatkapitālu, SIA "KRC1" ar 939 000 eiro pamatkapitālu, SIA "KRC2" ar 526 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Dotnuva Seeds" ar 500 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Ortomed īpašumi" ar 320 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Realto Vento" ar 92 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Mednieku cilts" ar 75 000 eiro pamatkapitālu, SIA "eConcept Baltic" ar 55 000 eiro pamatkapitālu, SIA "NP enterprise" ar 36 600 eiro pamatkapitālu un AS "Nordimo Capital" ar 35 000 eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru