Sports

Kas jāzina tiem, kas plāno apmeklēt FIFA 2018. gada Pasaules kausu futbolā

Zane Atlāce - Bistere, 02.05.2018

Jaunākais izdevums

Rūpējoties par Latvijas valstspiederīgajiem, kuri plāno apmeklēt FIFA 2018. gada Pasaules kausu futbolā, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments ir sagatavojis noderīgu informāciju un ieteikumus, kas jāņem vērā pirms došanās uz Krievijas Federāciju.

FIFA 2018. gada Pasaules kauss futbolā notiks no 14. jūnija līdz 15. jūlijam Maskavā, Sanktpēterburgā, Kaļiņingradā, Ņižņijnovgorodā, Kazaņā, Samārā, Saranskā, Rostovā pie Donas, Sočos, Jekaterinburgā un Volgogradā.

Ceļotājiem uz Krieviju ir nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa pase. Latvijas pilsoņiem ir nepieciešama vīza. Latvijas nepilsoņi var ieceļot un uzturēties Krievijas teritorijā bez vīzas līdz 90 dienām 180 dienu periodā. Pasei jābūt derīgai vēl vismaz 6 mēnešus pēc plānotā izceļošanas datuma no Krievijas.

Šķērsojot Krievijas robežu, ceļotājiem ir pienākums aizpildīt migrācijas karti. Izceļojot no Krievijas, migrācijas karte jānodod Krievijas robežkontroles punktā.

Apmeklējot futbola spēles, obligāti jāņem līdzi gan pase, gan migrācijas karte, jo policija un drošības dienesti strādās pastiprinātā režīmā. Aicinām ceļotājus pārbaužu laikā tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām uzrādīt nepieciešamos dokumentus.

Ceļotājiem, kuri iegādājušies biļetes uz FIFA 2018. gada Pasaules kausa futbola spēlēm, jāaizpilda anketa un jāsaņem Līdzjutēja apliecība, kas ir obligāta, lai varētu iekļūt spēļu norises vietās. Līdzjutēja apliecība čempionāta laikā aizstās ieceļošanas vīzu Krievijā, kā arī sniegs priekšrocības dzelzceļa izmantošanā starp spēļu norises pilsētām.

Obligāta ir reģistrēšanās Krievijas Iekšlietu ministrijas migrācijas jautājumu pārvaldē (IeMMJP). Pilsētās, kurās notiks čempionāta spēles, līdzjutēja apliecības turētājam teritoriālajās Krievijas IeMMJP nodaļās jāreģistrējas 24 stundu laikā pēc ierašanās Krievijā. Ja plānots uzturēties Krievijas pilsētās, kurās čempionāta spēles nenotiks, teritoriālajās IeMMJP nodaļās jāreģistrējas, ja Krievijas teritorijā plānots uzturēties ilgāk par 7 darba dienām.

Personu, kuras FIFA 2018 Pasaules kausa futbolā laikā uzturēsies viesnīcās, reģistrāciju veiks viesnīcas administrācija. Ja plānots uzturēties pie radiem, draugiem vai paziņām, reģistrācija jāveic uzņemošajai pusei un viesim, ierodoties tuvākajā Krievija IeMMJP nodaļā. Maksa par reģistrāciju netiek iekasēta.

Ieteikumi uzturēšanās laikā Krievijā:

- apmeklējot publiskus pasākumus, izmantojot sabiedrisko transportu un atrodoties vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, būt sevišķi piesardzīgiem;

- vienmēr ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu, jo Krievijas valsts iestāžu pārstāvjiem ir tiesības pārbaudīt personu identitāti jebkurā vietā, tostarp uz ielas un sabiedriskās vietās. Pasaules kausa laikā personu kontrole un identitātes pārbaude notiks pastiprinātā režīmā, tādēļ aicinām ievērot noteiktās kontroles prasības;

- rūpīgi glabāt savus dokumentus, vērtslietas un personīgās mantas. Vienlaikus nodrošināties ar pases kopiju un to glabāt atsevišķi no pārējiem dokumentiem;

- būt vērīgiem un neapmeklēt vietas, kurās ārzemniekiem nav atļauts atrasties;

- ceļojot uz ārvalstīm, nepieciešams iegādāties veselības un dzīvības apdrošināšanas polisi.

Kādos gadījumos Latvijas vēstniecība var palīdzēt?

- ja ārvalstīs nozagts vai nozaudēts ceļošanas dokuments - izsniegt atgriešanās apliecību,

- ja nav finanšu līdzekļu – palīdzēt sazināties ar tuviniekiem, kas varētu sniegt finansiālu palīdzību,

- ja noticis nelaimes gadījums - informēt par to personas tuviniekus, sniegt padomu un palīdzību formalitāšu kārtošanā,

- aizturēšanas vai apcietināšanas gadījumā – apmeklēt personu ieslodzījumā vietā, kā arī pārliecināties, ka tiek ievērotas personas tiesības un likumiskās intereses.

Kādos gadījumos Latvijas vēstniecība nevar palīdzēt?

- iejaukties tiesu, policijas un tiesību aizsardzības iestāžu darbībā, ja ārvalstī ir izdarīts likumpārkāpums,

- sniegt juridisku konsultāciju,

- panākt labākus ārstēšanās apstākļus slimnīcā vai ieslodzījuma apstākļus cietumā nekā vietējiem iedzīvotājiem,

- apmaksāt rēķinus par viesnīcu, jurista pakalpojumiem, medicīnisko palīdzību vai segt jebkurus citus rēķinus,

- kārtot formalitātes, kas saistītas ar tūrisma organizāciju, aviosabiedrību, banku vai citu iestāžu darbības jautājumiem,

- sameklēt apmešanās vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: 8 futbolisti Pasaules kausa izcīņā, kas iesaistīti nodokļu skandālos

Zane Atlāce - Bistere, 02.07.2018

Lionels Mesi, Spānijas futbola kluba Barcelona argentīniešu superzvaigzne

Mesi un viņa tēvs Horhe vairākkārt apsūdzēti nodokļu nemaksāšanā. Piemēram, iestādes apgalvoja, ka ienākumi no ienesīgiem līgumiem ar tādiem uzņēmumiem kā Pepsi-Cola, Procter & Gamble un Adidas tika izsmelti ārzemēs, izveidojot sarežģītu shēmu, lai izvairītos no ienākumu nodokļa. Tāpat Lionelam un viņa tēvam pārmesta nodokļu slēpšana uzņēmumā Panamā. 2016. gadā viņi tika atzīti par vainīgiem nodokļu krāpšanā un viņiem piesprieda 21 mēnešus cietumā. Sods tika pārsūdzēts.

Forbes veidotajā labāk apmaksāto futbolistu sarakstā Mesi ir 2.vietā. Tiek lēsts, ka Mesi ieņēmumi ir 111 miljoni ASV dolāru.

Foto: SIPA/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijā 11 pilsētās, 12 stadionos vēl aizvien turpinās Pasaules kausa finālturnīrs futbolā, kurā piedalās 32 komandas, kopumā 736 spēlētāji.

Tā kā futbols, līdzīgi kā citi sporta veidi, iet roku rokā ar lielu naudu, un līdz ar to arī nodokļiem, tad nereti izskan arī kādi skandalozāki gadījumi saistībā ar nodokļu nemaksāšanu sportistu aprindās.

Žurnāls Forbes apkopojis sarakstu ar astoņiem futbola spēlētājiem 2018. gada FIFA Pasaules čempionātā Krievijā, kuri iekļuvuši nodokļu skandālos. Tos skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija kopā ar Lietuvu rīkos 2026.gada Eiropas čempionātu (EČ) telpu futbolā, sestdien nolemts Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izpildkomitejas sēdē Hamburgā.

Tā būs pirmā reize, kad Latvijas Futbola federācija vai Lietuvas Futbola federācija rīko senioru UEFA izlašu finālturnīru. 2026.gada turnīrs, kas notiks no tā paša gada 18.janvāra līdz 8.februārim, būs otrais Futsal EURO kopš 2022.gada Nīderlandes turnīra pārejas no divpadsmit komandu turnīra uz 16 valstu finālturnīriem, kas notiek reizi četros gados.

Pirmo reizi Eiropas čempionātu rīkos divas valstis. Līdzšinējās 12 Eiropas meistarsacīkstēs turnīrs tika rīkots vienā valstī.

Pārējie 14 finālturnīra dalībnieki tiks noskaidroti kvalifikācijā, kas norisināsies no 2024.gada aprīļa līdz 2025.gada septembrim.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Portugāle, kas uzvarēja 2022.gada čempionātā Nīderlandē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 16. aprīlī sāka lidojumus jaunā maršrutā no starptautiskās lidostas Rīga uz Hrabrovas lidostu Kaļiņingradā, informē aviosabiedrībā.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda, ka šajā vasarā Kaļiņingrada būs viena no 2018. gada FIFA Pasaules kausa futbolā spēļu mājvietām, tādēļ jaunais savienojums caur Rīgu piedāvās ērtas lidošanas iespējas tiem, kuri plāno apmeklēt šo čempionātu.

Sākot no 2018. gada 16. aprīļa, airBaltic no Rīgas uz Kaļiņingradu lidojumus veic sešas reizes nedēļā ar Bombardier Q400 NextGen lidmašīnu. Lidojuma ilgums ir 55 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic vakar, 2018. gada 14. maijā, uzsāka lidojumus jaunā maršrutā no starptautiskās lidostas «Rīga» uz Sočiem.

Maršruts piedāvā jaunas ceļošanas iespējas pasažieriem no Baltijas valstīm un Krievijas ar savienojumiem caur Rīgu.

Jāatgādina, ka šovasar Soči būs viena no pilsētām, kur norisināsies 2018. gada FIFA Pasaules kausa izcīņa futbolā. Jaunais savienojums caur Rīgu piedāvās lidojumu iespējas visiem, kas plāno apmeklēt šo čempionātu.

airBaltic lidos no Rīgas uz Sočiem divas reizes nedēļā ar Boeing 737 lidmašīnu. Plānotais lidojuma ilgums ir trīs stundas un 10 minūtes. Vienvirziena biļetes cena uz Sočiem ir no 99 eiro, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 18 miljoniem eiro vērienīgi rekonstruēs Daliņa stadionu Valmierā

Zane Atlāce - Bistere, 29.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Plānota esošā stadiona pārbūve, jaunas vieglatlētikas manēžas un viesnīcas celtniecība.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē 25.janvārī deputāti lēma atbalstīt līguma slēgšanu ar piegādātāju apvienību Lemminkainen par Jāņa Daliņa stadiona pārbūvi un vieglatlētikas manēžas būvniecību, informē pašvaldībā.

Būvniecības darbus plānots uzsākt jau 2018.gada februārī un pabeigt divu gadu laikā. Kopējās projekta realizācijas izmaksas plānotas 17 850 287 eiro apmērā (bez PVN), tai skaitā valsts budžeta finansējums ne mazāks kā 5 300 000 eiro.

«Vieglatlētika ir visu sporta veidu pamatā. Tā kā Valmiera jau izsenis bijusi pasaules līmeņa vieglatlētu «šūpulis» un Vidzemes sporta centrs, likumsakarīgi ir turpināt pilnveidot sporta infrastruktūru pilsētā. J.Daliņa stadions pašreizējā izskatā ir kalpojis jau ilgus gadus, šobrīd tas ir tehniski un morāli novecojis, kā arī ir nepietiekama platība, lai nodrošinātu treniņu iespējas visiem sportot gribētājiem. Tam ir nepieciešama pārbūve. Savukārt manēža pēc projekta realizācijas atbilstoši starptautiskiem standartiem būs modernākā Latvijā. Varēsim Valmierā organizēt augsta līmeņa sacensības, vienlaikus nodrošinot ērtu un patīkamu vidi sportam un veselīgam dzīvesveidam valmieriešiem,» uzsver Valmieras mērs Jānis Baiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MyTaxi, Moia, e-mobilitāte, autonomās mašīnas – runājot par digitalizāciju, mobilitāte ir sektors, kas šobrīd mainās un attīstās visstraujāk. Nākotnes mobilitātes sadaļa izstādē CEBIT apvienos mobilitātes pionierus, kā arī vizionāru un stratēģu prezentācijas par nākotnes mobilitātes risinājumiem.

ADAC uzsāk ilgtermiņa sadarbību ar CEBIT

CEBIT biznesa festivāla sadarbības partnera, Eiropas lielākā automobiļu kluba ADAC stendā no 11. līdz 15. jūnijam apmeklētājiem būs iespēja apskatīt virkni inovāciju un aktuālo modeļu. ADAC ir CEBIT Startup Scale 11 platformas kopienas kapteinis, kas uzņems mobilitātes sektora jaunās kompānijas. Papildus tam uz d!talk skatuvēm mobilitātes kluba eksperti dalīsies ar prezentācijām un viedokļiem par mobilitāti, mārketingu un digitālajām pārmaiņām.

Deutsche Bahn prezentēs dzelzceļa transporta nākotni

50 miljoni papildu pasažieru un tūkstošiem jaunu vilcienu – tādas milzu iespējas Deutsche Bahn attīstībai piedāvā digitālās pārmaiņas transporta jomā. CEBIT nākotnes mobilitātes arēnā būs iespēja uzzināt par turpmākajiem Deutsche Bahn attīstības virzieniem, tai skaitā par kompānijas plāniem nākotnes reģionālo vilcienu atpūtas telpās rādīt FIFA pasaules čempionāta mačus.

Komentāri

Pievienot komentāru