Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kataras valsts energokompānija Qatar Petroleum International iegādājusies 25% no Grieķijas elektrostacijas Heron II, tādējādi aizsākot investīciju programmu ārvalstu enerģētikas kompānijās, pavēstījis valsts enerģētikas ministrs Muhameds Salehs Al Sada.

Ar Grieķiju noslēgtā darījuma vērtība aplēsta 58 miljonu ASV dolāru apmērā. Paredzēts, ka Katara nākamo gadu laikā veiks investīcijas dažādos ārvalstu enerģētikas projektos. Kataras ekspansiju ārvalstu enerģētikas sektorā paredzēts veikt ar pirms diviem mēnešiem nodibināta fonda Nebras Power, kura rīcībā ir viens miljards ASV dolāru liels kapitāls, palīdzību. Fonds dibināts ar mērķi veikt investīcijas enerģētikas, ūdens atsāļošanas un apkures projektos ārvalstīs.

Katara šobrīd ir lielākais sašķidrinātās dabasgāzes piegādātājs Eiropai, tādējādi plāns investēt reģiona enerģētikas nozarē, ļaus valstij gūt papildus ienākumus, norāda Bloomberg.

Ienākumi no sašķidrinātās dabasgāzes ļāvuši Katarai kļūt par ietekmīgu valsti reģionā, spēlēt nozīmīgu lomu pilsoņkaros Lībijā, Sīrijā un Ēģiptes nemieros, kā arī iegādāties daļas britu finanšu gigantā Barclays un Vācijas autoražotājā Volskwagen.

Jūnijā no Kataras emīra amata par labu savam dēlam atteicās iepriekšējais valsts līderis šeihs Hamads Bin Kalifa Al Tani. Tiek uzskatīts, ka viens no varas nodošanas iemesliem saistīts ar vēlmi padarīt Kataru par agresīvāku un ietekmīgāku spēlētāju pasaules enerģētikas tirgū.

Nododot varu savam dēlam šeiham Tamimam bin Hamadam Al Tani, iepriekšējais līderis atzīmēja, ka vēlas, lai pie valsts vadīšanas stātos jauna paaudze ar savām inovatīvajām idejām un enerģiju.

Savukārt cita Kataras kompānija Qatar Holding izteikusi vēlmi iegādāties Itālijas nekustamā īpašuma kompānijas Risanamento piederošos īpašumus Francijā, kuru kopējā vērtība aplēsta 1,3 miljardu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru