Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāzu ielūgumos tiek iekļautas mežģīnes ne tikai no auduma, bet arī no papīra, tāpat popularitāti gūst arī tautiskie motīvi.

Kad izlemts rīkot kāzas, ciemiņiem jāizsūta ielūgumi, kurus var iegādāties jau ar standarta dizainu vai arī izdomāt ko īpašu un tad doties pie ielūgumu izgatavotājiem ar savām vēlmēm. Kā liecina laikraksta Dienas Bizness aptauja, kāzu ielūgumu cenas var svārstīties no viena eiro un pārsniegt 10 eiro, taču vidējā cena ir aptuveni 3-7 eiro.

Patlaban modē ir tautiskie ielūgumi, kuros ietverts lins, mežģīnes, latvju raksti, aukliņas, tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka arvien vairāk latvieši apzinās un novērtē savas vērtības, veidojot ielūgumus, pamanījusi SIA Puse Plus biroja vadītāja Lelde Baņģe, piebilstot, ka, izmantojot latvietim tuvos materiālus, jaunie pāri cenšas ielikt savā turpmākajā nākotnē spēcīgas saknes un vērtības. Tam piekrīt arī pārējie aptaujātie kāzu ielūgumu izgatavotāji, kas norāda, ka ielūgumi tiek veidoti smalki, tie netiek pārsātināti ar dažādiem dekoriem. «Ielūgumus gatavoju jau vairākus gadus, tāpēc droši varu apgalvot, ka ar katru gadu kāzu ielūgumu izvēle kļūst izsmalcinātāka,» novērojusi mājaslapas Jūsu svētkiem īpašniece Baiba Riežniece. Viņa stāsta, ka arvien populārāk ielūgumos kļūst izmantot papīra griešanu un papīra mežģīņu veidošanu, tādējādi padarot ielūgumus īpaši smalkus, elegantus un romantiskus.

Populāri ir arī ielūgumi, kas ir dekorēti ar reljefpapīru, atlasa vai organzas lentēm un dažādiem maziem dekoriņiem kristāliņiem, pērlītēm. Vēl joprojām ielūgumos tiek izmantotas arī mežģīnes. Runājot par ielūgumu modeļiem, B. Riežniece norāda, ka to izvēle ir ļoti dažāda. Bieži jaunie pāri izvēlas neatveramus ielūgumus ar izvelkamu teksta lapiņu. Šādiem ielūgumiem dizainā tiek iekļauti jaunā pāra iniciāļi. Savukārt ielūgumu izgatavotāja Oksana Solnceva novērojusi, ka pašlaik modē nāk arvien vairāk vienkāršas formas ielūgumi, kuri vairāk izceļas ar kādiem citiem akcentiem, piemēram, gluži vienkāršs ielūgums uz papīra, uz kura ir krāšņi zīmēti ziedi, ielikts parastā aploksnē, bet aploksnei iekšā ir, piemēram, skaista oderīte.

Plašāk lasiet rakstā Grezno ar lina audumu un mežģīnēm piektdienas, 13. februāra, laikrakstā Dienas Bizness (11. lpp.)!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«30. jūnijs ir svētku diena, jo piedzimis mans uzņēmums,» priecīgi stāsta SIA aDZe īpašniece Anete Džeriņa. Līdz šim viņa hobija augļus realizējusi pašnodarbinātas personas statusā, bet, lietām virzoties veiksmīgi, pieņēmusi lēmumu dibināt SIA, raksta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Darbošanos Anete Džeriņa uzsākusi pērn, kad māsa Agrita Dembovska lūgusi būt par vedējmāti. Nonākot kāzu valstībā, sapratusi, ka patīk radīt svētkus un tā ir viņas pasaule. «Ielūgumi, ziedi, telpu noformējums, scenārijs un vadīšana. Gada laikā esmu šīs lietas vispusīgi attīstījusi, pilnveidojot sevi».

«Uztaisīju pirmās galvasrotas – vainadziņus – no mākslīgiem ziediem, un cilvēki tos pamanīja. Pasūtījumu skaits aug tik strauji, ka teju tieku galā, tāpēc plānoju piesaistīt ģimeni, mammu Dagniju Grundbergu, kurai ir mākslinieciskas dotības. Sapnis – atvērt savu internetveikaliņu – arī eksporta tirgum.»

Komentāri

Pievienot komentāru