Finanses

KEEPP plāno inovatīvu kopfinansējuma kampaņu blokķēdē

Raksts tapis sadarbībā ar KEEPP, 19.10.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Keepp – Latvijā reģistrēta akciju sabiedrība plāno pieskaitīt attīstības kapitālu nebijušā kopfinansējuma kampaņā. Tās rezultātā tiks emitēts kriptogrāfisks tokens, kas atspoguļos akciju īpašumtiesības Ethereum bokķēdē.

Kampaņa notiks sadarbībā ar tehnoloģijas un atbilstības platformu Fintelum.

Latvijas uzņēmums Keepp.lv mērķē attīstīt tirgū pārbaudītu uzņēmējdarbību – īstermiņa pašapkalpošanās mantu glabātuves privātpersonām un uzņēmumiem. Vispirms tiek plānots izplesties Rīgas apkaimē, pēc tam eksportēt šo pašu konceptu uz Baltijas kaimiņvalstīm un vēl vēlāk – iespiesties plašākos Eiropas tirgos. Uzņēmums izsludina kopfinasējuma kampaņu attīstības pirmajam posmam Latvijā.

Laikposmā no 2018. līdz 2020. gadam Keepp pārbaudīja tirgus pieprasījumu un piedāvājumu ar “CityBox” (city-box.lv) zīmolu. Lai nodrošinātu tālāko izaugsmi, vadītāji Kristaps Laipnieks, Kārlis Jansons un Reinis Grunte mainīja uzņēmējdarbības zīmolu un reģistrēja jaunu akciju sabiedrību – Keepp AS ar 340 000 eiro pamatkapitālu. Visi esošie klienti, naudas plūsmas un iekrātā komandas pieredze tika ieguldīta jaunajā akciju sabiedrībā.

Kopfinansējuma kampaņas rezultātā notiks ne tikai akciju, bet arī kriptogrāfiska tokena emisija Ethereum blokķēdē. Šo procesu pasaulē apzīmē ar saīsinājumu STO. Ieguldījumi tiks pieņemti gan eiro, gan arī kriptovalūtā – BTC (bitcoin) un ETH (ether). Kopējais piesaistāmo līdzekļu apjoms nepārsniegs 850 000 eiro.

Kopfinansējuma kampaņā varēs piedalīties gan privātpersonas, gan juridiskās personas. Ieguldītāji varēs iegādāties dividendes maksājošas Keepp AS priekšrocības akcijas. Cena par vienu akciju noteikta 2.50 eiro. Atkarībā no ieguldītāju pieprasījuma un iesaistes, Keepp apsver iespēju nodrošināt arī otrreizējo tirgu, izmantojot sadarbības partnera Fintelum jauno tehnoloģiju platformu.

Raksts tapis sadarbībā ar KEEPP

Komentāri

Pievienot komentāru