Ražošana

Ķīnas investori atsauc piedāvājumu Vācijas mašīnbūves uzņēmuma Leifeld pārņemšanai

LETA, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas mašīnbūves uzņēmums «Leifeld» trešdien paziņoja, ka Ķīnas investori atsaukuši piedāvājumu iegādāties šo stratēģiski svarīgo kompāniju, lai izvairītos no tā, ka Vācijas valdība īsteno veto tiesības attiecībā uz šo darījumu.

Piedāvājums atsaukts vien dažas stundas pirms tam, kad Vācijas valdība gatavojās paziņot savu lēmumu.

Kāds Vācijas Ekonomikas ministrijai tuvu esošs informācijas avots pavēstīja, ka valdība patiesi plānoja izmantot savas veto tiesības, lai drošības apsvērumu dēļ apturētu darījumu, kurā Ķīnas «Yantai Taihai Corporation» bija paredzējis iegādāties «Leifeld».

Taču «Yantai Taihai» lēmums atsaukt piedāvājumu nozīmē, ka valdības iesaistīšanās vairs nav nepieciešama, skaidro informācijas avots.

«Yantai Taihai» Ķīnas civilajam kodolenerģētikas tirgum nodrošina tādus pakalpojumus kā metālapstrāde un kausēšana. Savukārt «Leifeld» ražo augstas stingrības detaļas autorūpniecībai un aviācijai, kurām ir pielietojums arī kodolenerģētikas nozarē.

Priekšlaicīgi atceļot iecerēto darījumu, «Yantai Taihai» izvairās no apkaunojuma, ko radītu Vācijas valdības veto tiesību izmantošana, lai pirmo reizi stratēģisku iemeslu dēļ bloķētu Ķīnas investoru ieplānotu pārņemšanas darījumu.

Šie notikumi norisinās vien dažas dienas pēc tam, kad Vācijas valdība iegādājās 20% akciju elektrotīklu uzņēmumā «50Hertz», tādējādi liedzot Ķīnas investoriem iespēju iegādāties akcijas šajā valstij stratēģiski svarīgajā kompānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru