Būvniecība un īpašums

Konkursam Energoefektīvākā ēka Latvijā 2015 saņemti 25 pieteikumi

Žanete Hāka, 20.05.2015

Jaunākais izdevums

Konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā 2015 ietvaros saņemti 25 pieteikumi, no kuriem visvairāk pieteikumi saņemti no Jelgavas – 5 pieteikumi, no Valmieras un Rīgas saņemti 4 pieteikumi, savukārt no Ādažiem, Liepājas un Ventspils – 3 pieteikumi, informē Ekonomikas ministrija.

Lielākā daļa projektu pieteikumu - 18 - pretendē uz uzvaru nominācijā Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2015. Nominācijā Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2015 iesniegts viens pieteikums, bet nominācijā Energoefektīvākā industriālā ēka 2015 iesniegti četri pieteikumi.

Konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā tiek organizēts jau piekto gadu pēc kārtas ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā 2015 tika izsludināts šā gada martā un pieteikumus konkursam piecās kategorijās varēja iesniegt līdz šā gada 15. maijam. Šobrīd konkursa komisija uzsākusi pieteikumu vērtēšanu un apsekošanu to atrašanās vietās. Plānots, ka konkursa komisija darbu beigs jūnija vidū. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu paziņošana plānota 18. jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Konkursā Energoefektīvākā ēka Latvijā 2016 pieteiktas 33 ēkas

Dienas Bizness, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā 2016 ietvaros kopumā saņemti 33 pieteikumi. Visvairāk pieteikumi - 28 - pretendē uz uzvaru nominācijā Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2016, no kuriem 13 pieteikumi iesniegti no Liepājas, informē Ekonomikas ministrijā.

Nominācijā Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2016. Jaunbūve iesniegts viens pieteikums, nominācijā Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2016 iesniegti trīs pieteikumi, savukārt nominācijā Energoefektīvākā industriālā ēka 2015 iesniegts viens pieteikums.

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Šobrīd konkursa komisija uzsākusi pieteikumu vērtēšanu, tuvākajā laikā tiks uzsākta pieteikto ēku apsekošana to atrašanās vietās. Plānots, ka konkursa komisija darbu beigs šā gada jūnija vidū. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu paziņošana plānota 2016. gada 16. jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošās dzīvojamās ēkas pamatos Strēlnieku ielā 4C svinīgi iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm, simboliski aizsākot Magdelēnas kvartāla trešās kārtas būvniecību.

Ceremonija pulcēja 60 viesus, kurus uzrunāja “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs, biroja “AB3D” dibinātājs un vadošais arhitekts Juris Mitenbergs un projekta galvenais būvuzraugs, uzņēmuma “Būvuzraugi LV” izpilddirektors Sergejs Frolovs.

“Šodien mēs turpinām pirms vairākiem gadiem aizsākto Magdelēnas kvartāla attīstības stāstu. Līdzās vairākām ekspertu godalgām, ko saņēma pirmās kārtas ēkas, visaugstākais novērtējums mūsu veikumam ir lielais pieprasījums pēc kvartāla dzīvokļiem, kuri patlaban ir pilnībā izpārdoti. Tas pierāda, ka esam uz pareizā ceļa, un iedvesmo mūs neatlaidīgi turpināt kvartāla attīstību. Līdz ar šī gada pavasarī iesākto otrās kārtas būvniecību īres nams Strēlnieku ielā 4C arvien skaidrāk iezīmēs kvartāla aprises, pārvēršot līdzšinējo tukšumu par mūsdienīgu un labiekārtotu vidi, kur ir viss nepieciešamais piepildītai dzīvei, darbam un atpūtai,” sacīja “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs.

Komentāri

Pievienot komentāru