Jaunākais izdevums

Spītējot šīs vasaras mainīgajiem laika apstākļiem, pasažieru kuģīšu saimnieki par sezonu nežēlojas; lai regulētu kuģošanu iekšējos ūdeņos, top jauni noteikumi, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Līdz ar ievērojami siltāku laika apstākļu atnākšanu pieaugusi arī interese par izbraukumiem ar kuģīti pa Daugavas un Rīgas kanāla ūdeņiem. Tiesa, arī līdz šim par sezonu nevar sūdzēties, būtisks braucēju kritums nav novērots. Siltā laikā kuģīšu klientu vidū parādās vairāk vietējo iedzīvotāju, savukārt tūristi brauc arī sliktākos laika apstākļos – ja, apciemojot Rīgu, viņi ir nolēmuši izbraukt ar kuģīti, tad to dara, DB stāsta SIA Kanāla motorlaivu kompānija (zīmols Riga by canal) izpilddirektore Iveta Skane. Tūristi ir galvenie klienti – šogad izbraucienos dodas daudz vāciešu, francūžu, itāļu. Atskatoties uz līdzšinējo sezonu, viņa lēš, ka klientu samazinājums varētu būt 10% robežās, taču objektīvi sezonu varēs novērtēt tikai pēc tās noslēgšanās oktobrī.

Vietējie – ar atlaidēm

Arī SIA Jaunā Vecrīga (piedāvā izbraucienus gan pa Daugavu, gan Rīgas kanālu) valdes loceklis Māris Klaužs neredz pamata sūkstīties: arī vēsākā laikā cilvēki izvēlējās baudīt skatus, kas paveras no kuģīša klāja, galvenais – lai nelīst lietus. Līdzīgi kā visās citās viesmīlības un tūrisma sfērās, arī šeit šogad jūtams Krievijas tūristu skaita sarukums, taču to vietā ir vairāk ceļotāju no Vācijas un Skandināvijas valstīm, organizētās grupās gida pavadībā ierodas arī daudz Āzijas valstu tūristu. Savukārt vietējie iedzīvotāji aktīvi izmanto iespēju pavizināties ar kuģīti pa Daugavu vai kanālu, iegādājoties atlaižu kuponus. «Standarta biļetes cena vietējam iedzīvotājam ir diezgan augsta, tādēļ daudzi nāk ar kuponiem. Ārzemnieki par cenu neko nesaka,» tā M. Klaužs.

«Tūristu vienmēr varētu būt vairāk, taču nav ko žēloties, jāstrādā. Regulāri remontējam, renovējam kuģus, lai nav kauns, uzlabojam piedāvājumu,» rezumē Jaunās Vecrīgas pārstāvis.

Jau gadiem kuģīšu saimnieki norāda uz nesakārtoto piestātņu jautājumu – tās nav aprīkotas, nav komunikāciju –, laiku pa laikam tiek veikti vien sīki remontdarbi.

Visu rakstu Kuģo arī sliktā vasarā lasiet 12. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas kanāla slēgšana tūrisma sezonā negatīvi ietekmēs kuģīšu īpašnieku reputāciju

LETA, 17.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kanāla slēgšana dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvdarbu laikā negatīvi ietekmēs atpūtas un tūrisma kuģīšu īpašnieku finansiālos rādītājus un reputāciju, pauda aptaujātie pakalpojumu sniedzēji.

Rīgas pasažieru kuģa apvienības (RPKA) valdes loceklis un SIA "Jaunā Vecrīga" valdes loceklis Jānis Uvarovs skaidroja, ka paziņojums no Rīgas domes par kuģošanas satiksmes slēgšanu pilsētas kanālā no ietekas pie Centrāltirgus līdz 13.janvāra ielas pārvadam saņemts īsti pirms sezonas sākuma, proti, šogad 2.martā, kad lielākā daļa uzņēmumu jau bija sagatavojušies sākt izbraucienus.

Uvarovs norādīja, ka apvienība vērsās Rīgas domē ar vēstuli, kurā tika minēts, ka organizācijas biedri neatbalsta kanāla slēgšanu, bet ir gatvi sarunām par to, kā šo situāciju varētu atrisināt, ieviešot dažādus ierobežojumus, līdzīgi kā tika darīts, kad tika nojaukta tirdzniecības centra "Titāniks" ēka, un kanāla satiksme tika sadalīta un kontrolēta ar bojām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Kuģīši gatavi startam

Linda Zalāne, 20.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kanālā esošo kuģīšu kursēšanas intensitāti tieši ietekmē laika apstākļi, tūristu plūsma un maksātspējas faktors

Rīgas kanāla kuģīši parasti sezonu sāk apmēram no aprīļa vidus un atpūtniekus vizina līdz oktobra vidum. Tiesa, tas ir tikai teorētiskais sezonas sākums. Riga By Canal (SIA Kanāla motorlaivu kompānija) valdes loceklis Andris Elksnītis teic, ka darba sākšanai nav oficiāla starta, jo šī pakalpojuma sniedzēji seko līdzi laika prognozēm, jo ir bijis reiz tāds gads, ka aprīļa beigās kanāls vēl aizsalis. Šogad ūdenstilpe ir gatava sezonas atklāšanai, bet pagaidām gaisa temperatūra nelutina. Tūristiem patīk, ja ir silti un saulaini, tad arī kuģīšu pārvadātājiem darba netrūkst.

Rīgas kanālā šajā sezonā pasažieru pārvadājumus ar kuģīšiem veiks SIA Kanāla motorlaivu kompānija, SIA Izdiksi, SIA Jaunā Vecrīga, SIA AAC Aktīvās atpūtas centrs. «Arī izsolēs par tiesībām nomāt uz ilgāku laika periodu piestātnes piedalās trīs līdz četri uzņēmumi, bet Daugavas piestātņu izsolēs apmēram pieci līdz seši uzņēmumi,» teic River Cruises (SIA Jauna Vecrīga) valdes loceklis Jānis Uvarovs. Uzņēmuma paspārnē darbojas četri kanāla kuģīši un vēl viens izmēra ziņā krietni brangāks kuģītis Vecrīga, kas brauc pa Daugavu. «Pašlaik kuģīšu skaits iepretim pieprasījumam ir pietiekams, bet doma ir par kuģīti, ko varētu novirzīt braucieniem uz Jūrmalu,» viņš turpina. Taujāts par pagājušā gada kuģīšu pasažieru skaitu, J. Uvarovs teic, ka precīzus datus atklāt nevar, bet ir jūtami palielinājies tūristu skaits, kā arī pagājušajā vasarā ar kuģīšiem vēlējās izbraukt aizvien vairāk vietējo iedzīvotāju. Šogad uzņēmējs cer, ka atpūtnieku skaits, kas vēlēsies izmantot šo pakalpojumu, būs lielāks.

Komentāri

Pievienot komentāru