Sabiedrība

Kultūras ministre par komandējumu: to naudu, ko ieguldīja mūsu ģimene, varējām notērēt daudz saprātīgāk

Dienas Bizness, 10.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ja Lato Lapsa šobrīd rosina pret Kultūras ministriju uzsākt kriminālprocesu, jābrīnās: tika nopirktas svētku laikā iespējami lētākās biļetes maršrutā Rīga–Frankfurte–Sidneja–Adelaida, mēs lidojām 23. decembrī, jo galapunktā vajadzēja nokļūt vajadzīgajā datumā, nevis tad, kad ministrei būtu ērtāk. Dzirdēju sev adresētus pārmetumus – tas esot bijis tūrisms. Nu kāds tūrisms?» intervijā laikrakstam Neatkarīgā, runājot par Austrālijas komandējuma skandālu, sacījusi kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

«Desmit dienas dzīvot vienā pilsētā, kur valda 40 grādu karstums – tā nav nekāda atpūta, un to naudu, ko ieguldīja mūsu ģimene, lai mēs varētu būt kopā Ziemsvētkos un Jaungadā, mēs varējām notērēt daudz saprātīgāk, teiksim, atpūšoties divas nedēļas kaut kur Latvijā,» viņa uzsvērusi.

Kā rakstīts, stiprinot dzimtenes saites ar diasporu, kultūras ministre no Ziemassvētkiem līdz pat 5. janvārim atradās Austrālijā. Saistībā ar neoficiālo informāciju par veidu, kādā lidojumam uz Austrāliju un atpakaļ varētu būt iegādātas aviobiļetes Ž. Jaunzemei-Grendei un viņas dzīvesbiedram Antam Grendem, portāls Pietiek.com otrdien vērsās ar iesniegumu Valsts policijā. Policijai lūgts sākt kriminālprocesu, lai izvērtētu informāciju par iespējamu noziegumu.

Intervijā Neatkarīgajai ministre arī stāstījusi: «Esmu uzrunājusi cilvēkus par to, ko mēs darām ar savu valsti. Viens cilvēks - šajā gadījumā kultūras ministre - tiek nogrūsts pie zemes, visi metas virsū un sit. Šis konkrētais ir uzbrukums numur pieci.

Valda milzīga nežēlība. Man šķiet dīvaini, ka cilvēks pamostas ar domu - nu es sitīšu. Man tas sāp gan personiski, gan valstiski. Informācija gan rada, gan nogalina valsti. Apsūdzēt ministri vēl pirms tam, kad noskaidrots, kas ir izdarīts Austrālijā - kas tas ir? Linča tiesa? Mēdz teikt, ka gudri cilvēki apspriež idejas, vidējie apspriež notikumus, bet muļķi apspriež citus cilvēkus. Es mēģināju skatīties uz potenciālu un radīšanu. Ja tas nes vērtību un atdevi, ja ir sasniegts labs rezultāts, ja valstij no tā ir labi, tad apspriest - divas nedēļas vai viena nedēļa - tas ir neproduktīvi un pat bīstami. Iedomājieties, cik liels cilvēku skaits nodarbojas ar sēnalu šķirošanu, ar neko, nevis rada vērtības.»

«Divas nedēļas var šķist ilgs laiks, bet atcerēsimies, ka četrarpus dienas ir jāpavada ceļā, septiņas bija kultūras dienas - teātri, kopkora un deju koncerti, konferences. Vēl trīs dienas pagāja sarunās ar latviešiem,» skaidrojusi ministre.

Komentāri

Pievienot komentāru