Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11 hektāru plašā teritorijā Ķesterciemā, Baltijas jūras krastā uzsākta Albatross Home projekta īstenošana - savulaik populārās bērnu vasaras nometnes Albatross vietā taps kūrorta mājokļi, viesnīca, peldbaseins, SPA, restorāns, sporta un atpūtas infrastruktūra.

Kopējais projekta finansējums sasniedz 12 miljonus eiro, no kuriem 1,5 miljoni ir bankas Citadele finansējums.

Projekta ietvaros 11 divstāvu un trīsstāvu ēkas tiek renovētas un pārveidotas par kūrorta mājokļiem ar plašu infrastruktūru atpūtai.

Projekta īstenošanu uzsākta šī gada martā, iegādājoties atpūtas kompleksu, un uzreiz realizējot pirmo kārtu – pārbūvējot trīs ēkas ar 50 dzīvokļiem. Šobrīd uzsākta arī otrās kārtas īstenošana, kura noslēgsies nākamā gada aprīlī, kad tiks pabeigts arī 25 metrus garā peldbaseina remonts. Kopumā projekta realizācija notiek piecās kārtās un to paredzēts pabeigt līdz 2022. gada rudenim.

“Pārdošanas rezultāti pārsniedza visdrosmīgākās prognozes – pirmās kārtas dzīvokļus pārdevām mēneša laikā. Mūsu plāns – ik pusgadu nodot ekspluatācijā 50 dzīvokļus. Esam novērojuši, ka lielākajai daļai pircēju šis ir otrais īpašums ģimenes brīvdienu atpūtai. Dzīvokļi ir kompakti – viena vai divas istabas, savukārt ģimenes, kuras Albatross Home izvēlas kā pastāvīgo mājvietu, iegādājās divus dzīvokļus, tos apvienojot. Mēs veidojam pilnvērtīgu dzīvokļu kompleksu, kas piemērots dzīvošanai visos gadalaikos – kompakti dzīvokļi, blakus viesnīca, restorāns, baseins un SPA, plaša atpūtas infrastruktūra, turklāt par vietējiem pircējiem pieejamu cenu. Albatross Home ir pirmais šāda koncepta nekustamā īpašuma projekts Latvijā,” stāsta Albatross Home pārdošanas vadītāja Līga Lapsale.

“Kā vietējai bankai mums ir svarīgi palīdzēt attīstīt ilgtspējīgus un pārdomātus projektus un Albatross Home redzam kā labu piemēru mērķtiecīgai būvniecībai. Attīstītājs ir pielāgojies jaunajai situācijai un ņēmis vērā tendences, kas šogad parādījās Covid-19 laikā. Redzam, ka šogad ir mainījušies iedzīvotāju kritēriji mājokļa izvēlē un līdz ar plašākām attālinātās strādāšanas iespējām, arvien lielāka daļa ģimeņu izvēlas mājokļus ārpus Rīgas un tuvāk dabai – gan kā otru mājokli brīvdienu atpūtai, gan pastāvīgo dzīvesvietu. Turklāt aptuveni 70 % no bankas Citadele hipotekārajiem kredītiem ir izsniegti ģimenēm ar bērniem un vairāk nekā puse no tiem ir ar ALTUM galvojumu, un arī Albatross Home dzīvokļi atbilst ALTUM atbalsta programmu ģimenēm ar bērniem vai jaunajiem speciālistiem kritērijiem. Tas nozīmē, ka mājokli var iegādāties ar mazāku pirmo iemaksu – sākot no 5 %,” stāsta Vaidas Žagūnis, Citadeles korporatīvās pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru