Citas ziņas

Kurzemes biznesa ideju konkursā uzvar iecere par eko-circeņu izmantošanu pārtikā

LETA, 14.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotajā reģionālo biznesa ideju konkursa Biznesa ekspresis Kurzemes finālā uzvarējusi ideja par ekoloģiski audzētu un kaltētu circeņu izmantošanu pārtikas produktu ražošanā, informēja konkursa organizatoru pārstāve Sabīne Dzene.

13.decembrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisinājās biznesa ideju konkursa Kurzemes fināls. Par konkursa uzvarētāju Kurzemes plānošanas reģionā kļuva Egija Gitendorfa ar savu biznesa ideju, kas paredz ražot pārtikas produktu ar augstu olbaltumvielu, dzelzs, B12 vitamīnu un šķiedrvielu daudzumu, izmantojot ekoloģiski audzētus un kaltētus circeņus. Idejas autore ieguva 5000 eiro savas idejas īstenošanai.

«Ir liels prieks, jo Latvijā šāda produkta nav, turklāt ir gūts novērtējums no žūrijas - ir saņemta ne tikai pirmā vieta, bet arī simpātiju balva. Tas ir liels gods un būs man kā impulss darboties uz priekšu, jo arī citi saskata šai idejai nākotni,» izteicās Gitendorfa.

Otro vietu un 3000 eiro naudas balvu Kurzemē ieguva Alise Krūmiņa ar biznesa ideju par SUP sērfošanas aprīkojuma nomas punkta izveidi, bet trešo vietu un 2000 eiro - Līva Smilgzieda ar biznesa ideju par mantu uzglabāšanu un sauļošanās krēslu īri Ventspils pludmalē. Kopumā konkursam no Kurzemes tika iesniegtas 44 biznesa idejas.

Konkursa finālā piecu labāko biznesa ideju autori prezentēja izstrādātos biznesa plānus žūrijas komisijai, kā arī atbildēja uz žūrijas uzdotajiem jautājumiem par biznesa plāna aspektiem.

Žūrijas komisiju veidoja VARAM Reģionālās politikas departamenta Reģionālās ekonomikas nodaļas vadītāja Dace Ziediņa, Ekonomikas ministrijas Inovācijas departamenta Inovācijas politikas nodaļas vecākais eksperts Kalvis Altens, biedrības Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls investors Ģirts Cēlājs, Kurzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centra vadītāja Baiba Kūma, kā arī uzņēmēji - SIA Cemex komercdirektors Māris Gruzniņš un SIA Amazone mārketinga speciāliste Dzintra Andersone.

Konkursa Biznesa ekspresis fināli norisinās piecos Latvijas plānošanas reģionos, un šis bija pirmais no pieciem fināliem. Konkursu mērķis ir atrast un pilnveidot labākās biznesa idejas visā Latvijā, tādējādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību reģionos un veicinot interesi par uzņēmējdarbību kopumā. Pavisam konkursiem iesniegtas 313 biznesa idejas.

Komentāri

Pievienot komentāru