Citas ziņas

Lady Gaga jauno albumu iedzied Latvijā ražotos mikrofonos

Jānis Rancāns, 29.06.2011

Jaunākais izdevums

Šī gada 23. maijā izdotais dziedātājas jaunākais Lady Gaga albums Born This Way tapis izmantojot Latvijā ražotos JZ Microphones mikrofonus, informē uzņēmuma pārstāvji.

Albumu Born This Way producēja mūzikas industrijā pazīstamais skaņu inženieris Rafa Sardina, kura studija ir aprīkota ar JZ Microphones mikrofoniem, un jaunā Lady Gaga albūma ierakstā tika izmantoti Vintage sērijas mikrofoni V47 un V67.

Lady Gaga jaunā albuma ierakstīšanas procesā vairākas dziesmas tikušas ierakstītas tieši ar JZ Microphones Vintage sērijas mikrofoniem, norāda skaņu inženieris.

«Ierakstu sesijas ar Lady Gaga bija ļoti aizraujošas, un tajās es izmantoju dažus no maniem jaunajiem instrumentiem – JZ Microphones V47 un V67 mikrofonus. Tie bija pārāki daudzos veidos, sākot no akustiskā līdz elektriskajam basam, vokāliem, stīgām un ģitārām. Es izvēlējos tos, lai arī manā īpašumā ir daudzi ekskluzīvi citu ražotāju mikrofoni,» stāsta Rafa Sardina.

JZ Microphones Vintage sērija ir guvusi plašu atzinību arī citu mūziķu un skaņu inženieru vidū. Maijā iznāca Kristīnas Perī (Christina Perri) debijas albums, kas tika ierakstīts ar V67 mikrofonu, un ierakstu veica Džo Čikarelli (Joe Chiccarelli), kurš ierakstījis tādus mūziķus kā U2, The White Stripes un The Strokes. Arī slavenais ģitārists Stīvs Stīvens (Steve Stevens) nesen atklāja, ka jaunajā Billy Idol albuma ierakstīšanā tiks izmantoti JZ Microphones produkti.

Kompānija JZ Microphones (Juris Zarins Microphones) dibināta 2007.gadā, kad inženieris un juvelieris Juris Zariņš pēc 20 gadu pieredzes mikrofonu ražošanā, kā arī BLUE un Violet mikrofonu izstrādāšanā, izveidoja uzņēmumu, kurš nodarbojas ar mikrofonu ražošanu un tirgošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesa nospriedusi aizliegt SIA Lady Taxi izmantot komercdarbībā MSIA Taxi Nurx preču zīmi Lady Taxi un domēna vāru lady-taxi.lv.

Tiesas lēmums paredz aizliegumu lietot identisku vai līdzīgu apzīmējumu saistībā ar taksometru pakalpojumu sniegšanu vai piedāvāšanu saistībā ar apzīmējumu Lady Taxi, apzīmējuma Lady Taxi izmantošanu lietišķajos dokumentos un reklāmā. Kā arī SIA Lady Taxi viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās brīža jānomaina Komercreģistrā vārdu pret tādu, kuras nosaukumā nav apzīmējuma Lady Taxi. Pilns spriedums būs pieejams 3.aprīlī un pēc pilna nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to 30 dienu laikā var pārsūdzēt Senātā, DB pastāstīja tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā triumfē Prāta vētra

LETA, 27.02.2013

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma Zelta mikrofona balvu nominācijā Labākais pop-rock albums par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips. Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2012» šoreiz ieguvusi grupa Prāta vētra, kas uzvarējusi trijās no četrām izvirzītajām nominācijām.

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma «Zelta mikrofona» balvu nominācijā «Labākais pop-rock albums» par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips.

Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā, kuru jau piekto gadu organizēja tirdzniecības parks Alfa, savukārt par 2012.gada radiohitu atzīta dziedātāja Dona izpildītā dziesma Signāls.

Par labāko pop albumu šogad žūrija atzinusi Jāņa Stībeļa dziesmu albumu Summer City, savukārt kā labākais rokmūzikā novērtēts Inokentijs Mārpls ar albumu Pupu Mizas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lady Taxi uz laiku apturējis savu darbību: «veselība un drošība ir dārgāka»

LETA, 19.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru zīmols Lady Taxi uz laiku apturējis savu darbību un klientu apkalpošanu, apstiprināja uzņēmumā.

Lady Taxi šodien informējis klientus, ka «nepārvaramas varas apstākļu dēļ Lady Taxi vienīgais transporta un personāla piegādātājs SIA Taksometru vadītāju akadēmija šodien pārtrauc savu pakalpojumu sniegšanu. Kompānijas vadība ir padevusies nespējā prognozēt izmaiņas likumdošanā, banku jaunos nosacījumos, kā arī nodrošināt mūsu drošību taksometru tirgū. Lady Taxi tuvākās nedēļas nespēs kvalitatīvi sniegt savus pakalpojumus. Lūdzam izvēlēties citu pārvadātāju,» norādīts paziņojumā.

Taksometru vadītāju akadēmijas valdes loceklis Normunds Apinis aģentūrai LETA skaidroja, ka darbības pārtraukšana saistīta ar nesakārtoto vidi taksometru pakalpojumu nozarē, kuras dēļ no šodienas pārtraukta sadarbība ar zīmolu Lady Taxi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden pētījumu aģentūra TNS ir investējusi resursus un Igaunijā izveidojusi pirmo neiromārketinga pētījumu laboratoriju Baltijā. Tā kā iekārtas ir pārvietojamas, neiromārketinga pētījumus būs iespējams veikt arī Latvijā un Lietuvā.

Oktobrī TNS plāno veikt pirmos neiromārketinga pētījumus Latvijā.

Neiromārketinga pētījumu laboratorijā tiks pielietotas trīs biometrijas tehnoloģijas, kas ļauj fiksēt un novērtēt cilvēku reakciju, apskatot reklāmu, zīmolu vai produktu. Pirmkārt, elektroencefalogrāfs jeb EEG fiksē smadzeņu viļņu elektrisko aktivitāti un ļauj noteikt, kā cilvēks reaģē uz dažādiem reklāmas kadriem, zīmoliem vai produktiem. Otrkārt, GSR (Galvanic Skin Response) ierīce mēra nervu sistēmas reakciju jeb fiksē elektrovadāmības izmaiņas uz ādas virsmas. Pēc līdzīgiem principiem darbojas tā saucamais «melu detektors». Tā iespējams fiksēt cilvēka emocionālās aktivizēšanās līmeni un noteikt, vai reklāma pamudinās uz rīcību. Treškārt, speciālas brilles acu skenēšanai jeb acu zīlīšu kustību analīzei palīdz atklāt to, kam un cik ilgi reklāmā cilvēki velta uzmanību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lady Gaga kocertu rīkotāji Baltijas valstīs, koncertaģentūra FBI, iesaka uzmanīties un nekādā gadījumā neiegādāties Lady Gaga koncerta biļetes no rokas, bet pirkt tās tikai no oficiālā koncerta biļešu izplatītāja Ticketpro.

Ticketpro pārstāvis Latvijā Uģis Liepiņš skaidro: «Šobrīd mūsu rīcībā nodotas aptuveni 40 viltotas koncerta biļetes, kuras pircēji iegādājušies caur sludinājumiem - no rokas. Dažos gadījumos biļetei līdzi iedots arī viltots Maxima veikala čeks, tā ar viltu radot priekšstatu, ka biļete ir īsta, jo Maxima veikalu Informācijas centros tiešām atrodas Ticketpro biļešu kases. Mēs vēlamies uzsvērt, ka, iegādājoties biļetes no rokas, pastāv augsts risks nopirkt viltojumu.»

Lai arī viltotā biļete var izskatīties ļoti līdzīga oriģinālajai, pie ieejas norises vietā visas koncerta biļetes tiks skenētas un apmeklētājiem ar viltotām biļetēm ieeja tiks liegta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

WikiLeaks dibinātāju apmeklē popzvaigzne Lady Gaga

Gunta Kursiša, 10.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozā portāla WikiLeaks dibinātāju Džulianu Asandžu (Julian Assange), kurš no izdošanas Zviedrijas tiesai atradis patvērumu Ekvadoras vēstniecībā, apmeklējusi ne mazāk atpazīstamā popzvaigzne Lady Gaga, vēsta Sky News.

Jau rakstīts, ka Ekvadora sniegusi Dž. Asandžam lūgto patvērumu, un pašlaik viņš uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā. Zviedrijā viņš apsūdzēts vairākos seksuālos noziegumos, ASV, kuras valsts noslēpumi tika atklāti portālā WikiLeaks, apsūdzības nav izvirzījusi, taču, ja tādas tiktu izvirzītas, bargākais sods, ko varētu saņemt Dž. Asandžs, ir nāve. Kā Dž. Asandžs, tā WikiLeaks ir atzīti par «ASV ienaidnieku».

Dž. Asandžs atrodas vēstniecībā kopš šā gada jūnija, un Lielbritānijas valdība pavēstījusi, ka tā var izdot Dž. Asandžu Zviedrijai tiklīdz viņš pametīs vēstniecību.

Popzvaigzne Lady Gaga viesojās Lielbritānijā, lai prezentētu savas jaunās smaržas, un apmeklēt Dž. Asandžu viņu ielūdza neviennozīmīgi vērtētā britu mūziķe M.I.A.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lady Taxi atjauno autoparku

Dienas Bizness, 15.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru kompānija Lady Taxi kopš šī gada jūnija atjauno uzņēmuma autoparku un pašlaik ar jaunajiem Toyota Corolla Verso spēkratiem Rīgas ielās brauc jau lielākā daļa uzņēmuma taksometru vadītāju, informē Lady Taxi mārketinga direktore Linda Truksne.

Pēdējā mēneša laikā Lady Taxi klientu skaits ir audzis par 15% un kompānija klientu skaita pieaugumu skaidro tiši ar atjaunoto autoparku atzīmējot, ka to novērtē arī stiprā dzimuma klienti - ja agrāk Lady Taxi pakalpojumus vairāk izmantoja tieši sievietes, šobrīd gandrīz puse klientu jeb 49% ir vīrieši un 51% sievietes.

Uzņēmums atjauno autoparku sadarbībā ar bankas Citadele meitas uzņēmumu Citadele līzings un faktorings. Lady Taxi apņēmies turpināt atjaunot autoparku ik pēc diviem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sliktākie mūzikas albumu vāciņi, kādi jebkad radīti

Lelde Petrāne, 10.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz to, vai tas ir roks, pops, reps vai cits mūzikas stils, attēlam uz albuma vāciņa vajadzētu radīt priekšstatu par albumā esošo mūziku.

Bet dažkārt par albumu radītāju iztēli var tikai pabrīnīties...

Kāds ierakstu veikala īpašnieks - 52 gadus vecais Robins Ašs (Robin Ash), kurš kolekcionē sliktākos albumu vāciņus, vēlējies padalīties ar saviem krājumiem, darot zināmu savu Top 10.

Viņa izveidotajā sarakstā pirmo vietu ieņem dziedātājs un dejotājs Laionels Blērs ar 1983. gada albumu Aerobic Dancing.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātāja Lady Gaga paziņojusi par sava kosmētikas zīmola Haus Laboratories izveidi, raksta Business Insider.

Jaunā zīmola produkcija iepriekšpārdošanā būs pieejama, sākot no 15.jūlijā, un tā tiks tirgota Amazon. Lūpu krāsas cena būs 16 dolāri, bet kosmētikas komplekti – 49 dolāri.

Lady Gaga uzsvērusi, ka dažkārt skaistums nav dabisks, tādēļ viņa ir pateicīga kosmētikai, kas palīdzējusi viņai uzlabot pašpārliecinātību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīga Taxi šefs: man trūkst nekaunības, lai «piesūktos» valsts dotācijai

Gunta Kursiša, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Man nav tādas nekaunības, lai «piesūktos» pie valsts budžeta caur valstij tobrīd piederošo airBaltic vai arī pasažieru pārvadājumu dotāciju formā, kā to dara Rīgas Taksometru parks,» norāda Rīga Taxi valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs, kas ir sašutis, ka «kompānijas, kas strādā ar zaudējumiem, man vēl pamācīs, kā organizēt savu biznesu».

G. Aksjonovs retoriski jautā, vai esot pieņemami, ka «taksometru kompānijas, kuras medijos sevi tēlo kā pašas godīgākās, kā izrādās no publikācijām medijos, piemēram 2011. gadā ir strādājuši ar gandrīz pusmiljonu latu lieliem zaudējumiem, turklāt zaudējumi, saskaņā ar publiskotajiem datiem, pēdējā gadā ir pieauguši pat par 31,3%».

«Un viņi mani pamācīs, kā organizēt biznesu? Absurds! Jā, man nav tādas nekaunības, lai «piesūktos» pie valsts budžeta caur valstij tobrīd piederošo airBaltic vai arī pasažieru pārvadājumu dotāciju formā, kā to dara Rīgas Taksometru parks,» G. Aksjonovs ir sašutis. «Taču es ļoti ceru, ka ilgtermiņā Latvijā tiks novērtēti uzņēmēji, kuri saimniecisko darbību veic ar pašu spēkiem, nevis pārdala nodokļos nomaksāto naudu, tai skaitā manis nomaksāto,» viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latfood sāks jaunas kartupeļu šķirnes audzēšanu

Lelde Petrāne, 29.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Latfood kā pamatšķirni sāks audzēt pagājušajā gadā izmēģināto kartupeļu šķirni – Lady Claire, kas tiks izmantota Ādažu čipsi produkcijas ražošanai, informēja AS Latfood Agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš.

Patlaban Ādažu čipsi ražošanai tiek atlasītas kartupeļu šķirnes (bāzes kategorijas sēklas materiāls), kas piemērotas tieši čipsu ražošanai un Latvijas klimatiskajiem apstākļiem, un tiek pavairotas SIA Latfood Agro. Tādējādi AS Latfood pats nodrošina pilnu ciklu Ādažu čipsu un sāļo uzkodu ražošanai.

«Nemainīgi kā līdz šim Ādažu čipsu ražošanai tiks izmantotas trīs pamata kartupeļu šķirnes – Saturna, Marlen, Lady Rosetta. Papildus šogad sadarbībā ar Latvijas zemnieku saimniecībām lielās platībās tiks audzēta jaunā šķirne Lady Claire, kas pēc pagājušās sezonas piredzes solās būt labāka par esošo šķirni Saturna. Tā ir Eiropā atzīta kartupeļu šķirne, kas ir piemērota audzēšanai arī Latvijas klimatiskajos apstākļos. Lady Claire raksturo ļoti zems cukura saturs un ļoti gaiša un stabila čipsu krāsa,» stāstīja I. Krūmiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Martā dzimušos mazuļus Lady Taxi vedīs mājās bez maksas

Lelde Petrāne, 29.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 1. līdz 31. martam Lady Taxi sadarbībā ar Rīgas Dzemdību namu rīko akciju, kuras ietvaros Rīgas Dzemdību namā dzimušos mazuļus kopā ar vecākiem Lady Taxi nogādās mājās bez maksas.

«Šajā laikā, kad daudziem jaunajiem vecākiem ir atbildīgi jāplāno ģimenes budžets, šāda pozitīva uzņēmēju iniciatīva ir patīkams atbalsts ģimenei,» norāda Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja dr.Ilze Lietuviete.

«Akciju rīkojam jau otro gadu. Vecāki un bērni ir viena no mums tuvākajām klientu auditorijām,» sacīja Lady Taxi mārketinga direktore Linda Truksne.

Lai izmantotu šo pakalpojumu, Rīgas Dzemdību namā martā jaunpiedzimušo vecākiem brauciens jāpiesaka operatorei, zvanot uz 27 800 900. Iekāpjot taksometrā, jāuzrāda dzemdību nodaļā saņemtais braukšanas kupons.

Braucienu bez maksas nodrošina tikai Rīgas pilsētas robežās. Lady Taxi automašīnas ir aprīkotas ar zīdaiņu krēsliņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smile Taxi īpašnieki apsver iespēju iesūdzēt tiesā Taksi.LV «par identitātes zādzību un patērētāju maldināšanu». Taksi.LV automobiļi kopē Smile Taxi dzelteno krāsojumu un citus noformējuma elementus, uzskata Smile Taxi pārstāvji.

«Rīgas taksometru pakalpojumu tirgus ir nežēlīgs, un «taksometru vadītāju kari» iegūst jaunas formas. Apšaudīšanās un kautiņus nomainījuši izsmalcinātāki paņēmieni - atpazīstama zīmola imitācija,» pauž kompānijas Smile Taxi pārstāvji.

«Taksometru automobiļu krāsojums būtībā ir mūsu pakalpojumu iesaiņojums. Visā pasaulē preču un to iesaiņojuma kopēšana tiek vērtēta kā kontrabanda un viltojums, un tā ir aizliegta ar likumu. Nemaz jau nerunājot par elementāru biznesa ētiku. Vēl vairāk - līdz šim tirgū pastāvēja nerakstīta vienošanās - katrs pārvadātājs ieņem savu krāsu nišu,» pauž Smile Taxi pārstāvis Aleksejs Ignatjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lady Taxi darbinieces stūrēs Toyota Corolla Verso; jau puse klientu - vīrieši

Lelde Petrāne, 17.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru uzņēmums Lady Taxi līdz jūnija beigām atjaunos savu autoparku ar 2014. gada Toyota Corolla Verso automašīnām.

Saskaņā ar uzņēmuma apņemšanos plānots atjaunot autoparku ik pēc 3 gadiem.

Lady Taxi pozicionē sevi galvenokārt kā biznesa pakalpojumu sniedzēju korporatīvajam klientu segmentam. No 2013. gada janvāra līdz 2014. gada maijam par 80 uzņēmumiem pieaudzis uzņēmumu skaits, kam tiek sniegti taksometra pakalpojumi.

Kā rāda uzņēmuma statistika, pēdējo 4 mēnešu laikā kopš gada sākuma par 16% ir pieaudzis izsaukumu skaits, savukārt, iepriekšējā gada griezumā, t.i., 2013. gadā izsaukumu skaits palielinājies par vienu trešdaļu.

Ja agrāk Lady Taxi pakalpojumus vairāk izmantoja sievietes, tad tagad, pēc veiktā pētījuma datiem, gandrīz puse klientu ir vīrieši- 49% vīrieši un 51% sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Lady Taxi ieviesīs braukšanas karti, kas ļaus vienā maršrutā pusgadu braukt par vienu cenu

Žanete Hāka, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lady Taxi sākot ar nākamo nedēļu ieviesīs braukšanas karti, ar kuru pusgadu cena par taksometra pakalpojumiem saglabājas viena un tā pati nemainīga pusgadam. Šāda karte tiek ieviesta Latvijā pirmoreiz, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Nereti gadās, ka taksometra pakalpojumu izmantošana ir liela laimes spēle, kurai nekad nevar zināt iznākumu - cik būs jāmaksā par pakalpojumu galapunktā,» skaidrojot lēmumu, norāda Lady Taxi direktors Normunds Nurks.

Pēc fiksētās summas saskaņošanas, klientam tiks izgatavota braukšanas karte, kas garantēs šī maršruta nemainīgu cenu pusgada garumā jebkurā diennakts laikā pie jebkādas satiksmes intensitātes.

Lady Taxi ir 2006. gadā dibināts uzņēmums un taksometra vadītājas ir sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 izskatīs iespēju sniegt kompensācijas saviem klientiem pēc tam, kad tiks novērsti radušies bojājumi, atsaucoties uz uzņēmuma sniegto informāciju, šodien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Zaudējumi radušies tiem uzņēmumiem, kuri pamatā izmantojuši operatora Tele2 pakalpojumus. Lai sazvanītu taksometru pakalpojumu sniedzēju Lady Taxi, klienti kā alternatīvu izmantoja stacionāro telefonu vai privātos kontaktus, ziņu aģentūrai Nozare.lv stāstīja Lady Taxi rīkotājdirektore Marita Ozoliņa.

Ik stundas Lady Taxi saņem no desmit līdz trīsdesmit izsaukumu, un pašlaik ir grūti aprēķināt uzņēmumam radītos zaudējumus.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 14. jūlija pēcpusdienā, uz vairākām stundām nedarbojās mobilo sakaru operatora Tele2 tīkls. Problēmas bija novērojamas visā Latvijā, kā arī Lietuvā un Igaunijā pierobežas rajonos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru uzņēmums Lady Taxi ir mainījis zīmolu un vizuālo identitāti, tādējādi turpmāk uzņēmuma klientiem būs pieejamas personalizētas automašīnas – Daces taxi, Martas taxi, Ivetas taxi un citas.

Lady Taxi taksometru vadītājas ir tikai sievietes, un katrai no viņām ir atšķirīga dzīves un darba pieredze, katrai - sev raksturīgas īpašības, un šī pieeja iemiesota konceptuālajā idejā, ka katrai mašīnai ir savs vārds. Automašīnu dizaina maiņa notiks pakāpeniski, to plānots pabeigt līdz jūlija beigām.

Lady Taxi taksometru pakalpojumu tirgū darbojas kopš 2006.gada.

Uzņēmuma korporatīvo klientu skaits gada laikā pieaudzis gandrīz trīs reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mīlgrāve: ir apgrūtinoši radīt starptautiskus projektus, jo viss maksā

LETA, 28.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas ierakstu kompānijām Latvijā mazā tirgus un finansiālā atbalsta trūkuma dēļ ir apgrūtinoši radīt starptautiskus projektus, saka Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve.

Raksturojot šā brīža mūzikas ierakstu biznesu Latvijā, viņa akcentēja, ka nozares biznesam pietrūkst finansiālā atbalsta. «Mums ir mazs tirgus. Lai varētu izdot produktu, mēs ieguldām tikpat daudz darba kā Lielbritānijas kompānijas, taču viņi atšķirībā no mums var pārdot pilnīgi citas tirāžas. Tā ir problēma, tādēļ ir apgrūtinoši radīt starptautiskus projektus, jo viss maksā,» sacīja Mīlgrāve.

Problēma ir tā, ka mūzikas ierakstu kompānijām ir jācīnās pašu spēkiem un līdzekļiem, kas ir salīdzinoši niecīgi pret to, ko vajadzētu ieguldīt katrā projektā, ko grib izvirzīt pāri robežām.

«Papildus tam klāt vēl nāk vietējie autortiesību nīdēji, kuri grib atņemt tos ienākumus, kam būtu jāienāk caur blakustiesībām, piemēram, no tukšā nesēja nodevas, ienākumi no publiskā atskaņojuma, ko iekasē Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība. Tas viss vietējai populārajai mūzikai rok bedri. Lielās pasaules kompānijas to tik ļoti neizjūt kā tieši vietējie producenti un izpildītāji, kuru rocība ar katru gadu sarūk. Mēs netiekam uz ārpusi, jo mums nav, uz kā atsperties,» norādīja Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka vispirms pašiem ir jābūt spēcīgiem, lai varētu tikt uz ārpusi un sāktu ierakstīties pie lieliem producentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotogrāfijas ir vērts saglabāt taustāmā veidā, jo tā ir vēsture, kas dod iespēju uz mirkli apsēsties un saprast, kā cilvēki un lietas laika gaitā mainās.

Tā uzskata Ģirts Draugs, Myprint (SIA Parrot Telpa un SIA Parrot Reklāma) līdzīpašnieks. Uzņēmums drukā dažādus foto produktus, kurus klienti var pasūtīt interneta vietnē myprint.lv, – kartītes, albumus, plakātus, kanvas, kalendārus utt. Ģirts uzsver, ka īpaši svarīgs ir iepakojums. «Katru albumu glīti ietinam pauspapīrā, uzlīmējam uzlīmīti, iepakojam speciāli šim produktam paredzētā kastītē, apsienam ar striķīti. Tas ir mežonīgs darbs un papildu izmaksas, bet tā vajag un viss. Tā iedodam produktam līdzi kaut ko īpašu, un cilvēku atsauksmes ir lieliskas,» viņš apgalvo.

Ģirts uzskata, ka labai fotogrāmatai nekas daudz nav vajadzīgs – labs papīrs un pārdomāts bilžu izvietojums. Myprint piedāvājumā ir viens albums, kur pasūtītājs neko īpaši nevar mainīt. Piemēram, ja konkrētā bilde ir kvadrāts, tad automātiski tiek paņemta fotogrāfija, vadoties pēc īsākās malas, un, ja tā ir vertikāla, daļa var tikt «nogriezta» un jāmeklē piemērotāka. Šī iemesla dēļ klientu apkalpošanā ir vairāk darba, jo cilvēki mēdz zvanīt un vaicāt, kāpēc tā. «Mēs šādā veidā viņus piespiežam izveidot skaistu albumu. Protams, ir arī fotogrāmatas, kur visu var darīt, kā vien pats vēlas, un ir cilvēki, kuri spēj uztaisīt kaut ko ļoti skaistu,» spriež Ģirts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūdis Rubenis izveidojis albumu Saruna ar mērķi saglabāt senču dzīvesstāstus pierakstītā formā un kolekcionēt tos kā vērtīgas ģimenes pērles

Pamatdoma – jaunatne šo albumu dāvina saviem vecvecākiem un vecākiem, lai viņi atbild uz grāmatā minētajiem jautājumiem. Tie raisa dažādas atmiņas un, atbildot uz šiem jautājumiem, cilvēki pieraksta savu dzīvesstāstu, un tad pārējie ģimenes locekļi tos var izlasīt un nodot mazbērniem. Rūdis uzskata, ka ir svarīgi saglabāt atmiņas, jo tās paliek ne vien ģimenē, bet arī pašam aizpildītājam vēlreiz ļauj atcerēties savu dzīvi un tādējādi mierīgi atskatīties uz to, ne tikai visu laiku nemitīgi skriet uz priekšu. «Un tas piešķir lielāku jēgu visam, ko darām, jo varam apgūto piefiksēt un nodot tālāk. Jauniešiem ir vērtīgi izlasīt savu vecvecāku pieredzi un labāk saprast savu dzīvi, veikt salīdzinājumu. Tas ļauj labāk apzināties sevi, savu ģimeni, savas saknes,» viņš spriež un cer, ka šis albums rosinās daudzas sarunas ar vecvecākiem. Rūdis uzskata, ka mūsdienās cilvēki saknes novērtē vairāk nekā agrāk. Viņš to skaidro ar to, ka vēsturiski, sabiedrībai attīstoties, rodas resursu pārpalikums – ir vairāk brīvā laika, un tas dod iespēju pievērsties dažādiem jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Radoša dizaina sinonīms nav «lēti»

Anda Asere, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cita valoda skan ne vien Latvijas mājokļos, bet arī viņu izvēlētajā interjerā, ko nereti veido vietējie dizaineri

Šī brīža tirgus situāciju interjera dizainā ietekmē NVS pilsoņu pieplūdums, kuri pērk dzīvokļus un zemi Latvijā, saka Zane Tetere, OpenAD (Open Arhitektūra & Dizains) arhitekte. Arī Annvil interjera dizainere Anna Butele novērojusi, ka līdz ar termiņuzturēšanās atļauju apmaiņu pret noteiktas vērtības īpašumu Latvijā ir palielinājies klientu skaits no bijušās PSRS, jo īpaši – Krievijas. Lai gan šo klientu procentuāli ir mazāk nekā Latvijas iedzīvotāju, viņu projekti ir vērienīgāki.

«Esmu dzirdējusi, ka krievi labprāt izvēlas vietējos interjera dizainerus un ir ļoti apmierināti. Taču praktiski neesmu ar to saskārusies,» savukārt teic Daina Gāga, interjera dizainere un Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas Dizaina menedžmenta apakšnodaļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālā tīkla kompānija «Facebook» algojusi simtiem līgumdarbinieku, lai klausītos un atšifrētu lietotāju sarunas, vēsta ASV mediji.

Pirmā par šādu «Facebook» rīcību vēstīja ziņu aģentūra «Bloomberg».

«Facebook» atzina aģentūrai, ka atšifrēšana notikusi, bet apgalvoja, ka tā notikusi ar lietotāju piekrišanu. Kompānija norādīja, ka nesen atšifrēšana tika pārtraukta.

«Līdzīgi kā «Apple» un «Google», mēs pirms vairāk nekā nedēļas pārtraucām audioierakstu izskatīšanu,» izmantojot cilvēku resursus, paziņoja kompānija.

Līgumdarbinieki pārbaudīja sociālā tīkla mākslīgā intelekta spējas interpretēt vēstījumus. «Facebook» apgalvoja, ka līgumdarbinieki klausījušies tikai to lietotāju sarunas, kuri izmanto lietotni «Facebook Messenger» un ir piekrituši, ka viņu sarunas tiek atšifrētas.

«Bloomberg» ziņoja, ka darbiniekiem, kuri strādājuši šajā projektā, nav atklāta sarunu izcelsme un nav paskaidrots, kādēļ tās jānoklausās un jāatšifrē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

FOTO: Garage48 Hardware & Arts hakatons Rīgā pulcē vairāk nekā 100 dalībnieku

Rūta Lapiņa, 03.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 100 dalībnieku, 14 strādājoši prototipi un kopumā 34 realizēšanai piedāvātas idejas - tāda ir statistika pēc pirmā Garage48 Harware & Arts hakatona Rīgā, informē Garage48 Hardware&Arts Riga Sabiedrisko attiecību vadītāja Latvijā Ieva Upeniece.

48 stundu laikā tika relalizētas tādas idejas kā interaktīva ierīce ogles zīmējumu radīšanai, ierīce negaisa izraisīšanai mājas apstākļos, autonoms tenisa bumbiņu savākšanas robots, šaha pulkstenis un mājas viedierīce.

I. Upeniece informē, ka Garage48 Hardware&Arts hakatona uzvarētāji ir komanda GAGA, kura radīja sfērisku mājas viedierīci, kura var pārvietoties un sekot saimniekam. Komanda ir apņēmusies turpināt darbu pie prototipa tālākas attīstīšanas. Pateicoties uzvarai hakatonā GAGA komandai būs iespēja savu prototipu izrādīt arī Riga Comm 2017 biznesa un inovāciju izstādē novembrī. Tāpat komanda izmantos iespēju piedalīties Igaunijas-Latvijas akselerācijas programmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lēdijai Gāgai piedāvāti 500 tūkstoši, lai viņa uzvilktu kaulu kleitu

Lelde Petrāne, 27.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Dziedātāja Lēdija Gāga šokēja savus fanus un apbēdināja dzīvnieku aizstāvjus, uzvelkot gaļas kleitu. Ko vēl no viņas varētu gaidīt? Kaulu tērpu? Iespējams,» raksta ibtimes.com.

Šādu pieņēmumu medijs izteicis, pamatojoties uz informāciju, ka Lēdijai Gāgai piedāvāti simtiem tūkstoši ASV dolāru, lai viņa šādā apģērbā ierastos šā gada MTV mūzikas video balvu pasniegšanas ceremonijā.

Strīdīgo gaļas kleitu Lēdija Gāga bija uzvilkusi pagājušā gada MTV ceremonijā. Kleita sarūgtināja gan daudzus dziedātājas fanus, gan dzīvnieku tiesību aizsardzības grupas, un PETA (Cilvēki par ētisku izturēšanos pret dzīvniekiem) kā atbildi radīja salātu kleitu.

Tagad, lai pārspētu iepriekšējā gada nežēlīgo apģērbu, vietne PigofTheMonth.com, kas tiešsaistē pārdod bārbekjū gaļu un mērces, piedāvājusi dziedātājai 500 tūkstošus ASV dolāru, lai viņa uzvilktu kaulu kleitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējā Siguldas ūdenstornī, kurā atradās 100 kubikmetru liels ūdens rezervuārs, SIA Saltavots kopš 2014. gada izveidojis savu biroju.

Uzņēmuma direktors Jānis Gāga teic, ka ūdenstornī izveidot biroju bijusi viņa ideja. «Tornis iepriekš bija pamests un tajā sāka iemitināties pat bezpajumtnieki. Padzirdēju, ka par šo torni parādījusies ārvalstu investoru interese, tāpēc nolēmu, ka apsaimniekosim šo ēku paši,» atceras J.Gāga.

Ūdens rezervuārs tika demontēts un viena daļa tornim tika piebūvēta klāt. Biroja izveidē kopumā tika investēti 400 000 eiro, no tiem aptuveni 20 000 eiro izmaksāja lifts. Lai gan tornis ekspluatācijā nodots 1957. gadā, J.Gāgas ieskatā tas bijis labā stāvoklī gan no būvniecības, gan drošības viedokļa.

Projekts īstenots, piesaistot arhitektu Vari Rungēvicu, kura galvenais uzdevums bija ēku saplānot tā, lai tajā pietiktu vietas visiem 38 uzņēmuma darbiniekiem. Lai gan uzdevums nebija viegls, tomēr ir ieguldīts liels darbs un rezultāts ir sasniegts. «Apstākļi ir nesalīdzināmi ar to, kādos strādājām līdz šim, piemēram, iepriekšējās telpas bija 250 kvadrātmetru lielas, bet šīs - 400,» stāsta SIA «Saltavots» direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru