Būvniecība un īpašums

Latio namsaimnieks audzējis apgrozījumu; plāno iegādāties citus tirgus dalībniekus

Žanete Hāka, 26.05.2014

Jaunākais izdevums

Nekustamā īpašuma pārvaldīšanas uzņēmuma SIA Latio namsaimnieks apgrozījums pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaudzis par 53%, sasniedzot nepilnus 2,8 miljonus eirom, informē Latio tirgus pārskatu projektu vadītājs Roberts Kārkliņš.

Šogad Latio namsaimnieks plāno darbību paplašināt, iegādājoties citus tirgus dalībniekus.

Latio namsaimnieka peļņa pērn sasniegusi 370,4 tūkstošus eiro. Apgrozījums 2013.gadā sasniedza nepilnus 2,8 miljonus eiro.

Pērn ievērojami pieaudzis klientu skaits daudzdzīvokļu dzīvojamo māju sektorā, Latio namsaimnieka apsaimniekoto māju portfelim palielinoties par vairāk nekā 30%.

Lielāko daļu pērnā gada uzņēmuma peļņas plānots novirzīt dzīvokļu īpašnieku parādu segšanai un uzkrājumu veidošanai, rūpējoties par pārvaldīšanas un komunālo pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību mūsu uzņēmuma pārvaldītajām daudzdzīvokļu mājām, skaidro Latio namsaimnieka valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, uzņēmums 2013.gadā ir pabeidzis kārtējā daudzdzīvokļu nama siltināšanu, kā arī veicis vairāku projektu sagatavošanu un finansējuma piesaisti to realizācijai 2014.gadā. Tā kā valsts līdzfinansējuma pieejamība namu renovācijai ir ierobežota, uzņēmums pats ir izstrādājis piedāvājumu klientiem ēku tehniskā stāvokļa un energoefektivitātes uzlabošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pārdots nekustamo īpašumu apsaimniekotājs Latio namsaimnieks

LETA--BNS, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas nekustamo īpašumu apsaimniekotājs City Service ar Latvijas meitasuzņēmuma starpniecību iegādājies kompāniju Latio namsaimnieks, City Service informēja Varšavas biržu.

Latio namsaimnieks apsaimnieko dzīvojamās ēkas 290 000 kvadrātmetru platībā un sniedz pakalpojumus komerciālajiem objektiem

Latvijā City Service līdz šim darījumam apsaimniekoja dzīvojamās ēkas 279 000 kvadrātmetru platībā un komerciālās telpas 900 000 kvadrātmetru platībā.

City Service darbojas Baltijas valstu, Polijas, Spānijas un Krievijas tirgos. Kopējā tā apsaimniekojamo ēku platība ir vairāk nekā 35 miljoni kvadrātmetru.

Lielākais atsevišķais City Service akcionārs ar 84,83% akciju ir Lietuvas koncerns Icor.

City Service akcijas kotē Varšavas biržā, līdz aprīļa beigām tās kotēja arī Viļņas biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Beberu ciematā par ūdenssaimniecību turpinās gādāt Latio Namsaimnieks

Lelde Petrāne, 19.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome izsniegusi licenci SIA Latio Namsaimnieks ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai, lai komersants arī turpmāk varētu sniegt pakalpojumus Beberu ciematā Babītes pagastā, liecina medijiem sniegtā informācija.

SIA Latio Namsaimnieks licence izsniegta ūdens ieguvei, uzkrāšanai un sagatavošanai lietošanai līdz padevei ūdensvada tīklā; ūdens piegādei no padeves vietas ūdensvada tīklā līdz pakalpojuma lietotājam; notekūdeņu savākšanai un novadīšanai līdz notekūdeņu attīrīšanas iekārtām saskaņā ar licencē noteiktajiem nosacījumiem un prasībām sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai.

Komersantam licence izsniegta uz pieciem gadiem, līdz 2019. gada 18. jūnijam.

Beberu ciematā komersants pašreiz piemēro maksu par ūdenssapgādes pakalpojumiem 0,57 EUR par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumiem – 0,85 EUR par kubikmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Šogad turpināsies aktivitāte apvienošanās un pārņemšanas darījumu tirgū

Žanete Hāka, 17.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no 2015.gada, kad Latvijas apvienošanās un pārņemšanas (M&A) darījumu tirgū vērā ņemama aktivitāte sākās tikai pavasarī, pērn tā visa gada garumā bija salīdzinoši vienmērīga, jaunākajā Murinus Advisers apskatā norāda uzņēmuma eksperti.

Kopumā publiski izziņoti tika aptuveni 50 darījumi - aptuveni tikpat, cik gadu iepriekš. Augstākā darījumu aktivitāte gada garumā acīmredzami koncentrējās trīs nozarēs. Veselības aprūpes sektorā biržā kotētais farmācijas uzņēmums Olainfarm AS kļuva par gada darbīgāko pircēju, iegādājoties četrus uzņēmumus, tostarp organiskās kosmētikas un medicīnas piederumu ražotājus, kā arī privātu medicīnas klīniku.

Pēdējais no tiem - Klīnika DiaMed SIA - vienlaikus bija arī viena no gada ievērojamākajām privātā kapitāla ieguldījumu realizācijām; 74,98% uzņēmuma kapitāla daļu Olainfarm AS iegādājās no Eko Investors pārvaldītā Otrā Eko Fonda.

Papildus šiem darījumiem, vairāki briļļu, lēcu un optometrijas instrumentu tirgotāja Optometrijas Centrs SIA vadības komandas dalībnieki iegādājās uzņēmuma kontrolpaketi darījumā, ko finansēt palīdzēja mezanīna kapitāla fonds BPM Capital, kas iegulda Baltijas valstīs un Polijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nodota ekspluatācijā dzīvojamā projekta Solitūdes parks ēka Pārdaugavā

Dienas Bizness, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota dzīvojamā projekta Solitūdes parks pirmā ēka Pārdaugavā, Jāņa Endzelīna ielā 32. Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieks Jānis Palamarčuks attiecīgu aktu (kods 14 02439 0010095) apstiprinājis šā gada 17.jūlijā.

Dzīvojamā projekta Solitūdes parks piecu stāvu mājā ir 40 dzīvokļi ar balkoniem, lodžijām un terasēm. Vienas, divu, trīs un četru istabu dzīvokļu platība ir no 46,4 līdz 95,5 kvadrātmetriem. Dzīvokļos ir Grohe un Gustavsberg sanitārtehnika, PAA vannas, apsildāmas grīdas vannas istabās, Boen koka grīdu segumi, siltuma un ūdens skaitītāji. Ēkai ir individuāla gāzes apkure, ventilācijas sistēma ar gaisa un tvaika nosūcēju katrā mājoklī un garāžā. Ēkas pagrabstāvā izvietotas mantu novietnes katram dzīvoklim, kā arī 13 pazemes garāžas. Ēkā ir lifts. Pie mājas izveidots atpūtas parks un spēļu laukums, ierīkotas 76 piemājas autostāvvietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) valdi veidos pieci valdes locekļi, līdzšinējo triju vietā, un to vadīs Aivars Gontarevs, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsver, ka valde paplašināta, lai uzlabotu dzīvojamo māju apsaimniekošanas kvalitāti un veicinātu dzīvokļu īpašnieku biedrību izveidi. Pilsētas mērs uzsver, ka līdzšinējās valdes locekļu uzdevums bija sakārtot RNP darbību no finansiālā un sociālā skatu punkta un viņam nav pretenziju pret līdzšinējo valdes darbu.

«Tā kā šis posms zināmā mērā ir izpildīts, nākamais loģiskais reformas posms, kas tendēts uz pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu, ir uzticēts jaunam priekšsēdētājam,» skaidro N.Ušakovs.

Kopš 2015. gada RNP valdē ietilpst trīs locekļi - Ivo Lecis, Iveta Zalāne un Inga Bulgarina, turpmāk valde strādās piecu cilvēku sastāvā. A.Gontarevs amatā nomainīs pašreizējo RNP vadītāju I.Leci. Vienlaikus I.Zālāne, I.Lecis un I.Bulgarina turpinās strādāt valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Mazie parādi noslogo tiesas

Dienas Bizness, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesu informācijas statistika, ko apkopojis Lursoft, ļauj izdarīt vairākus interesantus secinājumus, jo tā parāda prasību iesniedzējus, kas šobrīd tiesājas par kādām lietām. Lielākā daļa prasību ir par maza apjoma parādu piedzīšanu, t. i., Civilprocesa likuma izpratnē līdz 2100 eiro, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Tas, ka no tiesā iesniegtajām prasībām vairākumu veido tieši parādu piedziņas, liecina, ka patiesībā lielai daļai sabiedrības krīze turpinās, sacījis Maksātnespējas konsultāciju centra jurists Jānis Āboliņš.

Absolūto vairākumu sarakstā pārstāvot finanšu iestādes – gan bankas un apdrošināšanas sabiedrības, gan nebanku kreditētāji un parādu piedzinēji. Banku sektorā visvairāk lietu tiesās esot SEB bankai, kur lielākais lietu skaits ir par maza apmēra prasībām, piemēram, kredītkartēm vai patēriņa kredītiem.

Tāpat ražīgi tiesājas valstij piederošā Citadeles banka un bijušās Parex bankas sliktā daļa – Reverta, kā arī Parex līzings un faktorings, liecina Latvijas Avīzē publicētais raksts.

Komentāri

Pievienot komentāru