Jaunākais izdevums

Tūrisma operators SIA "Latvia Tours" pagājušajā gadā strādāja ar 4,382 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,7% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmums guva 203 087 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem 2020.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Latvia Tours" pērn pakāpeniski palielināja apgrozījumu, bet joprojām Covid-19 pandēmijas dēļ tas bija būtiski mazāks nekā pirms Covid-19 krīzes.

Pērn uzņēmums veicis būtiskus izmaksu samazināšanas un optimizācijas pasākumus, tostarp samazināts darbinieku skaits un telpu nomas izmaksas, lai saglabātu "Latvia Tours" maksātspēju.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, ņemot vērā faktu, ka atpūtas ceļojumi lielākoties tiek iegādāti attālināti, "Latvia Tours" nolēma optimizēt resursus, apvienojot atpūtas pārdošanas birojus, tādējādi ietaupot uz īres maksu un komunālo pakalpojumu rēķina, kā arī samazinot izmaksas par reklāmas un biroju noformēšanas pakalpojumiem.

Nākotnē uzņēmums plāno pievērst pastiprinātu uzmanību klientu lojalitātes veicināšanai, pamazām atjaunojot un pilnveidojot produktu piedāvājuma klāstu. Tāpat arī "Latvia Tours" turpinās darbu pie atpūtas sektora pilnveidošanas, atbilstoši tirgus prasībām.

Vienlaikus kompānija plāno turpināt darbu pie konferenču un pasākumu organizēšanas sektora attīstības, piedāvājot pakalpojumus gan Latvijā, gan ārzemēs, lielāku akcentu liekot uz hibrīdkonferencēm un iekšzemes pasākumiem. Ienākošā tūrisma nodaļa turpinās strādāt noteiktajos mērķa tirgos, kā arī attīstīs kruīzu apkalpošanu, atkarībā no tā, kā tiks atcelti ierobežojumi dažādās valstīs.

"Latvia Tours" plāno aktīvi sadarboties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas Kongresu biroju, piedaloties dažādās jaunu tirgu apguves aktivitātēs, kā arī pilnveidot produktu grozu un kvalitāti, ņemot vērā klientu pieprasījumu.

Tāpat uzņēmums plāno izveidot un ieviest jaunu tehnoloģisko risinājumu tiešsaistes pakalpojumu organizēšanai konferenču un semināru segmentā. "Latvia Tours" arī turpinās sadarbību ar profesionālajām nozares asociācijām, kā arī aktīvi darbosies tādās institūcijās kā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Pakalpojumu padomē, Zviedrijas tirdzniecības kamerā, Amerikas Tirdzniecības kamerā, Vācijas Tirdzniecības kamerā un Īrijas Tirdzniecības kamerā.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka Krievijas iebrukums Ukrainā 2022.gada februārī ir būtiski mainījis politisko, kā arī ekonomisko situāciju pasaulē, un paredzams, ka sankcijas, tirdzniecības ierobežojumi un resursu cenas skars ekonomiku, tomēr uzņēmuma vadība seko līdzi situācijai un uzskata, ka "Latvia Tours" turpinās stabilu darbību.

2020.gadā "Latvia Tours" strādāja ar 2,988 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 6,9 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī cieta zaudējumus 429 727 eiro apmērā pretēji peļņai 2019.gadā.

Kompānija reģistrēta 1992.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 353 838 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas pilsonis Deivids Džeims Variers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #16

DB, 19.04.2022

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 1. aprīļa spēkā stājušies Ministru kabineta (MK) noteikumu grozījumi, kas regulē elektroenerģijas un siltuma ražošanu no atjaunojamiem resursiem, Saeimā top grozījumi Enerģētikas likumā, atsakāmies no Krievijas gāzes, bet līdztekus – tirgū, pēc elektroenerģijas ražošanas apjoma rēķinot, vairāk nekā trešdaļa no biogāzes ražotājiem ir ārā ne tikai no OIK saņēmēju saraksta, bet daļa pat ir pārtraukusi ražošanu.

Kādi ir risinājumi un kādus vajag – to Dienas Bizness jautāja Latvijas Biogāzes asociācijas valdes priekšsēdētājam Andim Kārkliņam.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 19.aprīļa numurā lasi:

Statistika. Importa vērtības izaugsmes ātrums palielinās

Tēma. Cik lielu un dārgu valsts pārvaldi varam atļauties uzturēt?

Loģistika. Pandēmija un karš iznīcina iepriekšējo loģistiku, laiks jauniem risinājumiem

Enerģētika. Ceļā uz enerģētisko drošību Latvija atpaliek no kaimiņvalstīm

Finanses. Sankcionētajiem iesaldē līdzekļus un īpašumus

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai izteiktu pateicību tūrisma nozares pārstāvjiem, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tūrisma biznesa attīstībā un popularizēšanā, kā arī pārstāvējuši tūrisma nozares intereses, apbalvoti “Gada Cilvēks Tūrismā 2023” laureāti.

Balvas pasniegtas piecās kategorijās: uzņēmējs / vadītājs naktsmītņu biznesā, uzņēmējs / vadītājs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā, tūrisma informācijas centra vadītājs, uzņēmējs / vadītājs restorānu biznesā, kā arī balva par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā. Balvas tika pasniegtas tūrisma izstādes “Balttour 2024” atklāšanas pasākumā.

Kategorijā “Uzņēmējs / vadītājs naktsmītņu biznesā” balvu ieguva “Islande Hotel” valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš; kategorijā “Uzņēmējs / vadītājs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā” – “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša, savukārt apbalvojumu “Tūrisma centra vadītājs” - Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Sintija Pusaudze. Kategorijā “Uzņēmējs / vadītājs restorānu biznesā” balvas saņēma divi laureāti - restorāna “Max Cekot Kitchen” saimnieks un šefpavārs Maksims Cekots, kā arī restorāna “Pavāru māja” saimnieks Ēriks Dreibants. Apbalvojumu par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā saņēma Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes profesore Dr. Maija Rozīte.

Komentāri

Pievienot komentāru