Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Depozīta Iepakojuma Operators (DIO) sadarbībā ar SIA “Tomra Collection Latvia” un mazumtirgotāju SIA “Maxima Latvija” uzstādījis Latvijā pirmo lielapjoma taromātu jeb beramtaromātu, kurā iespējams nodot līdz pat 100 PET iepakojumiem un skārdenēm vienlaikus.

Jaunais taromāta modelis uzstādīts pie Maxima XXX veikala Andreja Saharova ielā, Rīgā, un pieejams ikvienam depozīta sistēmas lietotājam. Plānots, ka jau tuvākajā laikā darbību uzsāks arī otrs beramtaromāts, kas jau ir uzstādīts pie tirdzniecības centra “Spice”, bet gaida apstiprinājumu no Rīgas būvvaldes.

“Pieredze rāda, ka iedzīvotāji taromātos vienā reizē nodod vidēji 20 iepakojumus, taču ir lietotāji, kas uzkrāj lielus tukšo iepakojumu apjomus, līdz ar to esam spēruši soli pretim arī šiem klientiem, lai nodrošinātu vēl ātrāku un ērtāku iepakojumu nodošana procesu. Beramtaromātu ietilpība un pieņemšanas ātrums ir būtiski lielāks, un arī apkopes tiem ir jāveic retāk, turklāt turpat blakus atradīsies jau esošais kiosks ar diviem taromātiem, kas būs piemērotāks mazāku apjomu nodošanai. Esmu patiesi priecīgs, ka tik agrīnā depozīta sistēmas darbības posmā varam papildināt taromātu tīklu ar šo jauno lielapjoma modeli, tādēļ izsaku pateicību tirgotājiem un taromātu uzstādītājiem par operatīvo sadarbību,” komentē SIA Depozīta Iepakojuma Operators valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

“Šogad, pirmajos deviņos mēnešos vien, “Maxima” depozīta punktos nodoto iepakojumu skaits pārsniedz 112,5 miljonus vienību. Jaunā lielapjoma taromāta atvēršana klientiem ir liels solis pretī efektīvākai sistēmas darbībai, kā arī nozīmīgs ieguldījums ilgtspējīgā un sakārtotā vidē mums apkārt. Būtiska nianse, kas uz priekšdienām jāņem vērā jaunā beramtaromāta lietotājiem – ar laiku kuponus par šajā taromātā nodotajiem depozīta iepakojumiem nevarēs samainīt pret skaidru naudu, bet tikai atprečot, norēķinoties par precēm,” norāda SIA “Maxima Latvija” drošības, kvalitātes un atbilstības direktore Elīna Stībele.

“Valsts vides dienests atzinīgi vērtē DIO ieguldījumu taromātu tīkla pilnveidē – tuvākajā laikā tiks uzstādīti vēl 2 beramtaromāti, kā arī notiek mazāku taromātu nomaiņa uz lielākiem modeļiem atbilstoši nodotajam tukšā iepakojuma apjomam. Starptautiski lielapjoma taromāti ir ierasta prakse, tomēr, pretstatā Latvijā ieviestajam modelim, visbiežāk tos iegādājas paši tirgotāji. Vienlaikus, piemēram, Lietuvā, kur depozīta sistēma darbojas kopš 2016. gada, beramtaromāti uzstādīti vien nesen, ” stāsta Valsts vides dienesta ģenerāldirektora vietniece Laura Anteina.

Jau ziņots, ka Latvijā depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem sāka darboties 2022.gada 1.februārī. Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

DIO pagājušajā gadā, kad Latvijā sāka darboties depozīta sistēma, strādāja ar 18,474 miljonu eiro apgrozījumu un 4,086 miljonu eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 124 500 eiro. Kompānijas īpašnieki ir SIA "Alus un dzērienu iepakojuma savienība" (18,07%), SIA "Coca-Cola HBC Latvia" (18,07%), SIA "Cido grupa" (12,05%), AS "Cēsu alus" (12,05%), AS "PET Baltija" (12,05%), AS "Aldaris" (12,05%), Latvijas Mazumtirgotāju biedrība (9,64%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,02%).

Komentāri

Pievienot komentāru