Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu ir sākusi jauna personāla atlases kompānija Tripod Link, kas sadarbosies personāla atlases uzņēmumiem Lietuvā (PeopleLink) un Igaunijā (Tripod).

Visu trīs uzņēmumu alianse veidos lielāko 60 personāla konsultantu komandu Baltijas valstīs, kas piedāvā pilnu pakalpojumu klāstu, sākot no personāla atlases un psihometriskās novērtēšanas līdz personāla konsultācijām un aptaujām. Jaunās alianses fokuss būs personāla meklēšanas un atlases nodrošināšana Baltijas mēroga uzņēmumiem.

Darba tirgū strauji ir ielauzusies attālinātā darba prakse, kā arī ir augsts pieprasījums pēc starptautisko uzņēmumu vadības struktūru optimizācijas. Šīs abas tendences mudināja vienu no lielākajiem Lietuvas personāla meklēšanas un atlases uzņēmumiem PeopleLink un Igaunijas vadošo personāla konsultāciju un vadītāju meklēšanas uzņēmumu Tripod uzsākt sadarbību Baltijas valstu līmenī. Abi uzņēmumi pārvaldīs jaunizveidoto Tripod Link biroju Latvijā vienādās daļās.

Personāla atlases prakse jau sen ir pārsniegusi valstu robežas. Daudzās nozarēs ir darbinieku trūkums un bieži vien komandas veidošanai ģeogrāfiskā atrašanās vieta vairs nav būtisks nosacījums. Arī attālinātā darba tendences palīdz atrisināt šos jautājumus.

PeopleLink vadošā partnere Jurgita Lemešute (Jurgita Lemešiūtė) norāda, ka starptautiskie uzņēmumi arvien biežāk veido vienotas Baltijas valstu vadības komandas un tāpēc pieaug arī pieprasījums pēc personāla atlases Baltijas mērogā. “Pērn mums bija vairāk nekā desmit šādu pieprasījumu, kuros nebija svarīgi, no kurienes ir kandidāti – Latvijas, Lietuvas vai Igaunijas. Tā ir arī starptautiskas izaugsmes iespēja kandidātiem," stāsta J. Lemešiūtė.

Partnerības izveidi veicināja arī tas, ka lielie uzņēmumi ir ieinteresēti attīstīties kaimiņos esošajos tirgos vai izmantot Baltijas valstis kā starta platformu jaunuzņēmumiem. Turklāt saskaņā ar Tripod partneres Marijas Veltmanes (Maria Veltmann) teikto, 100% klientu, kuriem ir pārstāvniecība Baltijas valstīs, izsaka vēlmi sadarboties šajā reģionā tikai ar vienu partneri, lai nodrošinātu efektīvāku un vienkāršāku pārvaldību.

Vienota Baltijas mēroga partnerība ietaupa daudz laika un ir rentablāka, jo nav nepieciešams iegādāties pakalpojumus no dažādiem piegādātājiem katrā valstī, lai veiktu neliela darbinieku skaita meklējumus. Uzņēmuma, tā prasību un vērtību iepazīšana prasa laiku. Partnerība palīdzēs visaptveroši salīdzināt rezultātus dažādās valstīs un izvairīties no dažādu metožu izmantošanas kandidātu novērtēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru