Citas ziņas

Latvijā zagtāko auto TOP 5

Elīna Pankovska, 05.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaug autozagļu interese par jaunākām automašīnām.

Valsts policija (VP) pavisam nesen par automašīnu zādzībām aizturējusi kriminālās aprindās zināmas personas, tostarp Panevēžas grupējuma līderus, kas darbojas gan Baltijas, gan Skandināvijas valstīs, gan arī Vācijā un Polijā. Aizturēto vidū ir arī Latvijas valstspiederīgie, norāda VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes otrās nodaļas priekšnieks Māris Priednieks.

Pie grupējuma atrasti elektroniski un mehāniski līdzekļi, ar kuriem veiktas automašīnu zādzības. Policijai izdevies atrast vairākas senāk nozagtas automašīnas, kuras, iespējams, nozadzis tieši šis grupējums. Starp izņemtajiem spēkratiem bijušas arī tādas premium klases mašīnas kā BMW un Lexus. Pēc policijas teiktā, noziedznieki izmantojuši mašīnas, kas ir aprīkotas ar spēcīgiem dzinējiem, kā arī viņiem ir iemaņas šādu automašīnu vadīšanā, līdz ar to tas apgrūtina šo noziedznieku aizturēšanu.

Latvijā pēdējos divos gados nozagto transportlīdzekļu skaits turpina samazināties, tomēr kopumā tas joprojām ir salīdzinoši augsts. Vērtējot 10 gadu periodā, redzams, ka nozagto auto skaits samazinājies vairāk nekā uz pusi. Proti, ja 2008. gadā Latvijā gada laikā tika nozagti vairāk nekā divi tūkstoši automašīnu, tad šā gada pirmajos astoņos mēnešos tie bija 514 spēkrati. Savukārt 2017. gadā kopumā tika nozagtas 854 automašīnas, liecina Iekšlietu ministrijas informācijas centra apkopotie dati. Arī apdrošinātāja Gjensidige Latvija pieejamā informācija liecina, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu būtiski samazinājies auto zādzību skaits, īpaši jauno auto segmentā. Vairākus gadus zagļi visvairāk bija iecienījuši Volkswagen markas automašīnas, kā arī Audi un BMW. Tomēr pēdējā pusotra gada laikā tendences ir mainījušās, un BMW zagto auto topā ir izvirzījies vadībā – pērn kopumā tika nozagtas 193 BMW markas automašīnas, bet šogad astoņu mēnešu laikā nozagti jau 127 BMW spēkrati. Šogad visvairāk zagti BMW X5 – kopumā 24 šādas automašīnas. Otrajā vietā Volkswagen ar 84 nozagtām automašīnām, bet trešajā vietā ir Audi (79). Vairāk zog Mercedes-Benz automašīnas – tās šogad iekļuvušas pirmajā pieciniekā, bet pērn bija astotajā vietā.

Visu rakstu Tīko aizvien jaunākas lasiet piektdienas, 5.oktobra laikrakstā Dienas Bizness!

Pērc un lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Zagtāko auto TOP 5

BMW 127Volkswagen 84Audi 79Toyota 38Mercedes Benz 31

Komentāri

Pievienot komentāru