Internets

Latvijas interneta veikalos visvairāk pērk elektropreces; ārvalstu e-veikalos – apģērbu

Gunta Kursiša, 20.05.2014

Jaunākais izdevums

Latvijas pircēju vidū pieprasītākās preces vietējos interneta veikalos ir elektroniskās preces, bet ārzemju interneta veikalos – apģērbs, smaržas un kosmētika.

Šādas tendences atklātas paku piegādes uzņēmuma DPD Latvija pētījumā «Ko vēlas interneta veikalu klienti Latvijā».

Aptaujas gaitā tika noskaidrots, ka pieprasītākās preču grupas vietējo pircēju vidū Latvijas interneta veikalos ir elektroniskās ierīces (24% respondentu) un sadzīves tehnika (17%). Savukārt ārzemju veikalos katrs ceturtais Latvijas pircējs (25%) iegādājas apģērbu, smaržas un kosmētiku.

Respondentu skatījumā par svarīgiem papildu pakalpojumiem tika norādīta iespēja ērti un bez maksas atdot atpakaļ preci interneta veikalam, kā arīsamaksāt par preci kurjeram piegādes brīdī.

Pētījumā atklājies, ka respondentu sūtījumu saņemšanas izvēli pārsvarā ietekmē trīs galvenie kritēriji: piegādes cena,piegādes ātrums un alternatīvo sūtījumu izņemšanas veidu tuvums mājām un darbam. Novērota tendence, ka iedzīvotāji labprāt izmanto piegādes veidus, kuri ļauj viņiem ērtāk plānot saņemšanu un būt neatkarīgiem no kurjera darba laika.

DPD Latvija apgrozījums 2013. gadā veidoja 9,9 milj. eiro – ir par 17% vairāk nekā 2012. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties gada gaidītākajiem svētkiem, lielākais interneta veikals Latvijā 220.lv, turpinot cīņu par labu cenu, pircējiem turpmāk piedāvās labākās cenas garantiju. Tā kā Ziemassvētkos ikvienam no mums aktuāls ir dāvanu jautājums – līdz ar to ieviešot labākās cenas garantiju šajā preču segmentā, interneta veikals 220.lv nodrošina to, ka šo preču cena būs labāka nekā lielākajiem 70 veikaliem Latvijā.

Labākās cenas garantiju mēs nodrošināsim ne tikai starp e-veikaliem, bet arī starp mazumtirdzniecības veikalu ķēdēm, piemēram, Maxima, K-senukai, Douglas u.c. Ja pircējs atradīs identisku preci lētāk – 220.lv kompensēs cenas starpību.

Laika gaitā Latvijas klienti bieži saskarās ar cenu pieaugumu, dažās preču grupās šis pieaugums ir ļoti labi jūtams. Jau no paša sākuma interneta veikals 220.lv akcentēja, ka iepirkties internetā ir izdevīgāk, nekā parastajos veikalos un tieši pirms Ziemassvētkiem ar labākās cenas garantijas palīdzību klientiem ir iespēja iegādāties tūsktošiem preču par labāko cenu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru