Jaunākais izdevums

Ekskluzīvu saldumu ražotājs TasteCaps! pamazām iekaro Baltijas valstu tirgu un plāno virzīties uz Vāciju, saka uzņēmuma saimniece Ilze Garanča.

2010.gadā dibinātais uzņēmums TasteCaps! no dabīgām izejvielām ražo trifeles un cepumus. Līdz šim uzņēmumam izdevies izcīnīt vietu Latvijas tirgū, bet paralēli norit darbs pie pozīciju stiprināšanas Lietuvā un Igaunijā.

Latvijā TasteCaps! saldumi lielākoties nopērkami specializētos Latvijas ražotāju veikalos un dažādos tirdziņos, taču liela daļa produkcijas tiek saražota arī korporatīvajiem klientiem.

Darbojoties vietējā tirgū, Garanča vēlējusies apgūt arī ārvalstu tirgus, sākotnēji mēģinot iekarot Zviedriju. Uzņēmēja pāris reizes viesojusies Zviedrijā un atskārta, ka priekšstats par preces pārdošanu dārgāk eksporta tirgos bijis maldinošs, jo ārvalstīs tomēr esot jāpārdod lētāk. Pērn par TasteCaps! ieinteresējās kāds Zviedrijas investors, kas izteica vēlmi iegādāties uzņēmumu, tomēr piedāvājums tika noraidīts, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un eksporta konsultāciju uzņēmumu GatewayBaltic rīkotajā pasākumu ciklā Eksporta rīti stāstīja Garanča.

Tāpat pērn TasteCaps! sāka eksportu uz Lietuvu, kur ar tirdzniecību veikalos veicās līdzīgi kā Latvijā, jo arī tur ražotāja cena par saldumiem bijusi pārāk augsta un cilvēki nevarējuši atļauties iegādāties. Tāpēc arī kaimiņvalstī TasteCaps! nolēma apkalpot korporatīvos klientus. Līdzīgs darbības modelis tika izvērsts arī Igaunijā, kur TasteCaps! sāka sūtīt saldumus gada nogalē - Ziemassvētku laikā.

Patlaban TasteCaps! mērķis ir iekarot Vāciju, kur, pēc Garančas domām, cilvēki ir maksātspējīgāki, un piegādes šim tirgum ļautu nodrošināt ražošanas apjomu pieaugumu.

Pēc SIA "Firmas.lv" informācijas, SIA Taste Caps! dibināta 2010.gada maijā. Līdz 2012.gada marta uzņēmuma nosaukums bija Ilzes Sweets.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu, un visu daļu īpašniece ir Garanča.

2012.gada apgrozījums bija 36 000 latu, bet peļņa 5500 latu.

2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 25 899 lati, bet 2010.gadā - 1763 lati. 2010.gadā uzņēmums nopelnīja 65 latus, bet 2011.gadā - 2213 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankas «Izaugsmes programmu uzņēmumiem» 2.kārtai saņemti vairāk nekā 50 pieteikumi, informē bankas pārstāvji.

No tiem atlasīti 13 uzņēmumi, kuri tuvāko trīs mēnešu laikā izies inovatīvu un biznesa izaugsmei noderīgu apmācību programmu ar mērķi sagatavoties straujākai biznesa izaugsmei. SEB banka šīs programmas īstenošanā šogad ieguldīs 60 tūkstošus eiro.

SEB bankas «Izaugsmes programma uzņēmumiem» tiek īstenota sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu Civitta. Tas ir SEB bankas radīts biznesa akselerators, kurā trīs mēnešu laikā uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska līmeņa biznesa ekspertu un mentoru vadībā atklās jaunas biznesa iespējas, izveidos tām atbilstošu biznesa modeli, kā arī izstrādās sešu mēnešu rīcības plānu savu izaugsmes mērķu sasniegšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru