Finanses

Latvijas tirgū ienāk starptautisko maksājumu platforma ArcaPay

Db.lv, 29.09.2022

Jaunākais izdevums

Latvijas tirgū sākusi darboties Lielbritānijā un Lietuvā bāzētā starptautisko maksājumu platforma "ArcaPay", kuras mērķis ir kļūt par nebanku valūtas brokeri biznesa klientiem Latvijā, informē "ArcaPay" pārstāvji.

Uzņēmuma galvenā mērķauditorija ir vietējie mazie un vidējie uzņēmumi, kam ir tirdzniecības partneri ārpus eirozonas, piedāvājot alternatīvu banku nodrošinātajai valūtu maiņai, kā arī starptautisko maksājumu risinājumiem.

"ArcaPay" specializējas starptautisku pārrobežu maksājumu, valūtas maiņas un valūtas riska pārvaldības risinājumos. Platformas pakalpojumi ir izstrādāti un pielāgoti importējošiem un eksportējošiem uzņēmumiem, kuriem ir regulāri darījumi ārvalstu valūtās, piemēram, maksājot piegādātājiem ārvalstīs.

"ArcaPay" dibinātājs Marius Bausis skaidro, ka, ņemot vērā "ArcaPay" straujo attīstību Lietuvā, darbības paplašināšana Latvijas tirgū ir loģisks uzņēmuma tālākas izaugsmes solis, jo starptautisko maksājumu niša Latvijā šobrīd ir visai mazattīstīta.

Platforma darbojas vairāk nekā 20 valstīs.

"ArcaPay" ir dibināta 2011.gadā Londonā, Lielbritānijā. Maksājumu iestādes licenci uzņēmumam ir izsniegusi gan Lielbritānijas Finanšu uzraudzības iestāde, gan Lietuvas Banka. "ArcaPay" apkalpo vairāk nekā 800 biznesa klientu vairāk nekā 20 valstīs un piedāvā maksājumus vairāk nekā 30 valūtās uz vairāk nekā 100 saņēmējvalstīm. "ArcaPay" specializējas starptautisku pārrobežu maksājumu, valūtas maiņas un valūtas riska pārvaldības risinājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden par darbības uzsākšanu Latvijā paziņoja kārtējais Lietuvas fintech uzņēmums – Arcapay. Atšķirībā no daudziem citiem nozares uzņēmumiem Arcapay orientējas nevis uz privātpersonām, bet biznesa klientiem, īpaši uz maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar importu un eksportu.

Uz sarunu par uzņēmuma plāniem Latvijā un fintech nozares attīstību Baltijā uz sarunu aicinājām Arcapay vadītāju Marusu Bausis (Marius Bausys).

Fintech ir visai plašs jēdziens. Kāda ir jūsu biznesa niša – ar ko tieši nodarbojaties?

Arcapay specializējas ārvalstu valūtu pārrobežu maksājumu pakalpojumu sniegšanā biznesa klientiem. Esam elastīgi un maksājumu risinājumus nepārtraukti pilnveidojam, atbilstoši starptautiskā biznesa aktualitātēm un klientu vajadzībām. Esam izveidojuši tiešsaistes platformu ar plašu valūtu portfeli un dažādām konvertācijas iespējām, nodrošinot ātrus bezmaksas pārrobežu maksājumus. Platformu izveidojām atsaucoties mazo un vidējo uzņēmumu interesei pēc elastīgiem valūtu konvertēšanas brokeru risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

ASV un Ķīnas ekonomiskā simbioze jeb Toma un Džerija spēles

ArcaPay, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūs, visticamāk, pazīstat Tomu un Džeriju – divus ikoniskus animācijas seriāla tēlus. Viņi nepārtraukti cīnās viens ar otru, bet arī nespēj iztikt viens bez otra. Tā ir simbioze, kas nekad nespēs uzplaukt, taču to nevar arī pārtraukt, jo tā sniedz taustāmu labumu. Gluži tāpat kā kaķa un peles spēles starp ASV un Ķīnu.

Divas pasaules lielākās ekonomikas savā starpā konkurē un konfliktē, taču tās arī sadarbojas un veic tirdzniecības darījumus. Galvenie domstarpību un spriedzes avoti starp šiem milžiem ir cilvēktiesību un ģeopolitikas jomā. Tas savukārt ietekmē tirdzniecību un tehnoloģijas.

Liekas, ka vēl nesen ASV un Ķīnas tandēms šķita viens no veiksmīgākajiem starpvalstu sadarbības un valstu attīstības paātrināšanas piemēriem. Tagad, kad katra valsts cenšas iegūt priekšrocības pār otru, izmantojot tarifus, sankcijas, aizliegumus un citus līdzekļus, šī aina šķiet tāla un gandrīz neticama.

Ko dara Toms vai Džerijs, ja viņiem cīņā neveicas? Jā, viņi dodas meklēt sabiedrotos. Tāpat kā ASV un Ķīna - tās cenšas ietekmēt un pārliecināt citas valstis pievienoties tām, piedāvājot dažādus stimulus, palīdzību un dažādu veidu savienības. Dažas, acīmredzot, zem paklāja.

Komentāri

Pievienot komentāru