Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmitiem zemnieku novembra Latvijas valsts goda dienās nebija pilnīgas svētku sajūtas. Viņi jūtas pamatīgi apkrāpti. Liellopu uzpircējs SIA Baltijas bullītis lopus paņēmis, bet naudu nav pārskaitījis, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Darījumi esot notikuši par dažādām summām. Sākot no dažiem simtiem līdz vairākiem tūkstošiem latu.

Visos Latvijas reģionos, sākot ar Latgali un beidzot ar Kurzemi, informē laikraksts. Vēl joprojām visi gadījumi neesot apkopoti. Iespējams, daži zemnieki joprojām veltīgi gaida savu naudu. Pēc policijas aplēsēm, cilvēki varētu būt apkrāpti par vairākiem desmitiem tūkstošu latu.

SIA Baltijas bullīša vienīgais īpašnieks un valdes loceklis – turks Onurs Mutlu, pēc neoficiālām ziņām, esot aizbraucis uz savu dzimteni Turciju. Ar viņu kopā darbojušās vairākas sievietes no Latvijas, arī civilsieva – viņu lomu policija vēl skaidro, viņas tiek meklētas un nopratinātas. Starp viņām esot arī sieviete, kura iepriekš vairākkārt tikusi aizturēta par krāpšanu un zādzībām. Šajā gadījumā aizturēto vēl neesot, taču ierosināts kriminālprocess par krāpšanu grupā pēc iepriekšējās vienošanās.

Valsts policijas Kuldīgas iecirkņa operatīvais darbinieks Rolands Bāders Latvijas Avīzei norādījis, ka ir vairākas pazīmes, kas liecina, ka Baltijas bullītis jau no paša sākuma dibināts (25. septembrī) ar nodomu krāpties. Kaut vai tas, ka uzņēmumam esot fiktīva adrese.

Darbošanās shēma bijusi vienkārša: savāc lopus, solot ļoti labu samaksu, jo tie taču domāti eksportam, bet reāli jau kā savi lopi uzreiz tiek nodoti legālās un nelegālās kautuvēs dažādās Latvijas vietās par divkārt un pat trīskārt zemāku cenu un lopu pārdevējiem nemaz nemaksājot.

Lopu savākšanai īrēts transports ar strādniekiem, kuri darījuši, kas viņiem likts. Apjoms bijis tik liels, ka acīmredzot pietrūcis kautuvju, un lopi vārdzināti kādā novietnē Ropažu novadā, līdz 6. novembrī 198 jaunlopi pārvesti uz SIA Alvstre kautuvi Skrīveru novadā. Daļu lopu ar policijas palīdzību tagad atgūst to īpašnieki zemnieki, no kuriem daži jau bija sākuši ausīties par nesamaksāto naudu un gan paši, gan ar policistu palīdzību izsekojuši lopu ceļus, raksta laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru