Tehnoloģijas

LG par 1,1 miljardu eiro iegādājas automašīnu apgaismojuma ražotāju ZKW Group

Dienas Bizness, 26.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) direktoru padome apstiprinājusi darījumu, kurā paredzēts iegādāties pasaulē vadošu automobiļu apgaismojuma un priekšējo gaismu sistēmu ražotāju ZKW Group, tā summai veidojot vairāk nekā 1,1 miljardu eiro, kas ir līdz šim lielākais LG iegādes darījums.

Darījuma nosacījumi paredz, ka LG Electronics iegādāsies 70% ZKW Group akciju, mātesuzņēmumam LG Corp. nopērkot atlikušos 30% akciju.

Paredzēts, ka šī stratēģiskā apvienošanās nodrošinās sinerģiju, kas ļaus apvienotajiem uzņēmumiem ieņemt līderpozīcijas globālajā automašīnu apgaismojuma sektorā. ZKW Group ar pārvaldes biroju Austrijas pilsētā Vīzelburgā ir automašīnu apgaismojuma sistēmu augsto tehnoloģiju līderis, kas darbojas Eiropas tirgos, kā arī Ķīnā, Meksikā un ASV.

ZKW tirdzniecības apjoms pērn veidoja 1,26 miljardus eiro un vidējā gada pārdošanas apjoma izaugsme pēdējos piecos gados pārsniegusi 20%.

Uzņēmuma produktus izmanto vairāki lieli Eiropas autoražotāju zīmoli, tostarp Audi, BMW, Porsche un Daimler. ZKW piedāvājumi papildinās LG strauju izaugsmi piedzīvojošo Vehicle Components biznesu, kas prognozē, ka premium automašīnu apgaismojuma segments pieaugs straujāk par tradicionālo automobiļu apgaismojuma segmentu.

Komentāri

Pievienot komentāru